Tonijn

Meng 1 eetlepel olijfolie met ½ eetlepel balsamicoazijn en bestrijk de tonijn met dit mengsel. Bestrooi de vis met peper en zout. Bestrooi de aubergineplakken met zout. Verhit de rest van de olijfolie en bak hierin de sjalotjes 1 minuut. Dep de aubergine droog met keukenpapier, voeg ze bij de sjalotjes en bak ze 3 minuten mee. Blus af met de rest van de balsamicoazijn en schep de tomaten erdoor. Verwarm nog 2 minuten. Verhit een grillpan en rooster de tonijnsteak 2-3 minuten per kant zodat de binnenkant lichtroze blijft. Serveer de tonijn op de sjalotjes, aubergine en tomaat.Combineer dit gerecht eens met rösti of gebakken krieltjes.

Wijn
Bij zo’n steak past een pittige
rosé, bijvoorbeeld een Coteaux du
Languedoc.


 
Mediterrane tonijnsteak
• Hoofdgerecht voor 2 personen personen; 425 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 2 tonijnsteaks van 150 gram
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • zwarte peper, versgemalen
  • zeezout
  • 1 aubergine, in plakjes
  • 2 sjalotjes, in dunne ringen
  • 100 g kerstomaten, gehalveerd


  • Meng 1 eetlepel olijfolie met ½ eetlepel balsamicoazijn en bestrijk de tonijn met dit mengsel. Bestrooi de vis met peper en zout. Bestrooi de aubergineplakken met zout. Verhit de rest van de olijfolie en bak hierin de sjalotjes 1 minuut. Dep de aubergine droog met keukenpapier, voeg ze bij de sjalotjes en bak ze 3 minuten mee. Blus af met de rest van de balsamicoazijn en schep de tomaten erdoor. Verwarm nog 2 minuten. Verhit een grillpan en rooster de tonijnsteak 2-3 minuten per kant zodat de binnenkant lichtroze blijft. Serveer de tonijn op de sjalotjes, aubergine en tomaat.Combineer dit gerecht eens met rösti of gebakken krieltjes.

    Wijn
    Bij zo’n steak past een pittige
    rosé, bijvoorbeeld een Coteaux du
    Languedoc.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Mexicaanse koolvis met rode bonen
    Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Pel de uien. Sni... Lees verder
    Haringhapjes met tortillachips en pittige saus
    Verwijder de staarten en snijd de haringen elk in 6 stukjes. Halveer het tomaatje, verwijder de pitj... Lees verder
    Roergebakken gamba's met tomaat en bleekselderij
    Verwijder de zaadjes uit de peper en snijd de peper in reepjes. Snijd de rode ui in dunne partjes. H... Lees verder
    Crostini met haringtartaar
    Snijd een meergranen bake-off stokbrood in dunne plakjes en rooster ze onder een hete grill goudbrui... Lees verder
    Rolmops op knolselderijsalade
    Besprenkel de selderijreepjes met 1 eetlepel citroensap en blancheer ze 1-2 minuten in een pan met r... Lees verder
    Mediterrane paprikasoep met gegrilde tonijn
    Verhit 2 eetlepels olijfolie in een soeppan en fruit de ui zachtjes glazig. Schep de paprika, aardap... Lees verder
    Kabeljauw in bierbeslag
    Snijd de kabeljauw in 12 stukken, besprenkel ze met sinaasappelsap en strooi er zout en royaal peper... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden