Tonijn

Meng 1 eetlepel olijfolie met ½ eetlepel balsamicoazijn en bestrijk de tonijn met dit mengsel. Bestrooi de vis met peper en zout. Bestrooi de aubergineplakken met zout. Verhit de rest van de olijfolie en bak hierin de sjalotjes 1 minuut. Dep de aubergine droog met keukenpapier, voeg ze bij de sjalotjes en bak ze 3 minuten mee. Blus af met de rest van de balsamicoazijn en schep de tomaten erdoor. Verwarm nog 2 minuten. Verhit een grillpan en rooster de tonijnsteak 2-3 minuten per kant zodat de binnenkant lichtroze blijft. Serveer de tonijn op de sjalotjes, aubergine en tomaat.Combineer dit gerecht eens met rösti of gebakken krieltjes.

Wijn
Bij zo’n steak past een pittige
rosé, bijvoorbeeld een Coteaux du
Languedoc.


 
Mediterrane tonijnsteak
• Hoofdgerecht voor 2 personen personen; 425 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 2 tonijnsteaks van 150 gram
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • zwarte peper, versgemalen
  • zeezout
  • 1 aubergine, in plakjes
  • 2 sjalotjes, in dunne ringen
  • 100 g kerstomaten, gehalveerd


  • Meng 1 eetlepel olijfolie met ½ eetlepel balsamicoazijn en bestrijk de tonijn met dit mengsel. Bestrooi de vis met peper en zout. Bestrooi de aubergineplakken met zout. Verhit de rest van de olijfolie en bak hierin de sjalotjes 1 minuut. Dep de aubergine droog met keukenpapier, voeg ze bij de sjalotjes en bak ze 3 minuten mee. Blus af met de rest van de balsamicoazijn en schep de tomaten erdoor. Verwarm nog 2 minuten. Verhit een grillpan en rooster de tonijnsteak 2-3 minuten per kant zodat de binnenkant lichtroze blijft. Serveer de tonijn op de sjalotjes, aubergine en tomaat.Combineer dit gerecht eens met rösti of gebakken krieltjes.

    Wijn
    Bij zo’n steak past een pittige
    rosé, bijvoorbeeld een Coteaux du
    Languedoc.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Mexicaanse koolvis met rode bonen
    Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Pel de uien. Sni... Lees verder
    Forel met tomaat en tijm
    Bestrooi de buikholten van de forellen met zout en peper en vul ze met plakken tomaat, knoflook en t... Lees verder
    Gebakken wijting met kruidige groenten
    Wrijf de wijtingen aan de buitenkant en in de buikholte in met wat citroensap, wat zout en versgemal... Lees verder
    Tomaatjes gevuld met avocado en Hollandse garnalen
    Halveer 6 kleine, stevige tomaten, hol ze uit en laat ze omgekeerd uitlekken op keukenpapier. Schil ... Lees verder
    Risotto met roergebakken tijgergarnalen
    Laat de tijgergarnalen eventueel ontdooien. Pel en snipper de ui. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in e... Lees verder
    Bonen-tonijnsalade met ui
    Klop voor de dressing de mosterd, olijfolie, de ui, knoflook en wijnazijn goed door elkaar. Spoel de... Lees verder
    Sushi met zalm en komkommer
    Kook de rijst volgens de gebruiksanwijzing op de verpakking. Meng de azijn met de suiker, het zout e... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden