|
|
|
|
|
|
|
• Lunchgerecht voor 4 personen personen; 600 kCal |
• Bereidingstijd: 20 - 30 min. |
|
|
|
Ingrediënten: |
|
4 zoute haringen 1 appel, in kleine blokjes 1 sjalotje, gesnipperd peper, versgemalen 1 avocado, in blokjes 2 eetlepels citroensap 3 eetlepels olie mespunt mosterd 1 gekookte biet, in kleine blokjes 2 eetlepels verse peterselie, gehakt 4 baguettes of kleine stokbroodjes, aan de bovenzijde ingesneden
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Snijd de haringen in reepjes. Schep haring, appel, sjalotje, peper en avocado door elkaar. Meng citroensap met olie en mosterd en schep deze dressing door de haringsalade. Vul de broodjes met de salade, verdeel de blokjes rode biet erover en bestrooi ze met peterselie.
De bietjes kunnen ook door de salade gemengd worden.
Wijn
Lekker en apart met een glas Cap
Classique brut, een droge, mousserende
wijn uit Zuid-Afrika.
Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'. |
|
|
Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
|
|
Wraphapje met garnalensalade
Meng de garnalen met 2 eetlepels fijngeknipte bieslook (vers of diepvries van Darégal), 2 gedroogde... Lees verder |
|
Roergebakken zalm met zeekraal en knoflook
Verhit de olie in een wok en roerbak de knoflook en ui 2 minuten. Schep de zalm en zeekraal erdoor e... Lees verder |
|
Snoekbaarsfilet met een brandade van gerookte paling, knoflookspinazie en tomatenvinaigrette
Meng de tomatenconcassée met de olie en azijn, breng op smaak met peper en zout. Verwarm deze vinai... Lees verder |
|
Homemade makreel-/eiersalade wraps
Maak de makreel schoon, verwijder alle graatjes en ‘pluk’ de makreel los. Kook de eieren in koke... Lees verder |
|
Homemade makreel-/eiersalade wraps
Maak de makreel schoon, verwijder alle graatjes en ‘pluk’ de makreel los. Kook de eieren in koke... Lees verder |
|
Kabeljauwschotel met frisse voorjaarsgroenten
Verwarm de oven voor op 180 C.
Schil de asperges. Snijd de asperges in schuine plakjes van ½ c... Lees verder |
|
|
|
|
|
|
© Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden |
|
|
| | | | |