Sardine

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin. Pureer de sardines met de pijnboompitten, het broodkruim en de eidooiers in de keukenmachine tot een pasta. Voeg zout en peper naar smaak toe en
meng dan de olijfolie en zoveel wijn erdoor dat een niet te dunne spread ontstaat. Doe de sardinespread over in een schaal en strooi de peterselie en kappertjes erover. Serveer met crostini of geroosterde pitapuntjes.

Maak een zelfde spread van rode zalm uit blik. Vervang de pijnboompitten door blanke amandelen, gebruik een neutrale olie en voeg 1-2 theelepels geraspte mierikswortel toe. Bestrooi de spread met dille en ringetjes bosui. Serveer beide spreads samen als mezze bij een drankje.

Wijn
Veilig: een droge, witte Sauvignon
Blanc (Bergerac, Vin de Pays d’Oc)
Avontuur: schenk er een koele,
fruitige Beaujolais bij.


 
Griekse sardinespread
• Borrelhapje / Amuse voor 4 personen personen; 210 kCal
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 1 blikje sardines (van 120 g), uitgelekt
  • 25 g pijnboompitten
  • 2 sneetjes oud wit brood,
  • verkruimeld
  • 2 hardgekookte eidooiers
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 50-75 ml droge witte wijn
  • zwarte peper, versgemalen
  • 2 eetlepels (platte) peterselie,
  • fijngehakt
  • 1 eetlepel kappertjes


  • Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin. Pureer de sardines met de pijnboompitten, het broodkruim en de eidooiers in de keukenmachine tot een pasta. Voeg zout en peper naar smaak toe en
    meng dan de olijfolie en zoveel wijn erdoor dat een niet te dunne spread ontstaat. Doe de sardinespread over in een schaal en strooi de peterselie en kappertjes erover. Serveer met crostini of geroosterde pitapuntjes.

    Maak een zelfde spread van rode zalm uit blik. Vervang de pijnboompitten door blanke amandelen, gebruik een neutrale olie en voeg 1-2 theelepels geraspte mierikswortel toe. Bestrooi de spread met dille en ringetjes bosui. Serveer beide spreads samen als mezze bij een drankje.

    Wijn
    Veilig: een droge, witte Sauvignon
    Blanc (Bergerac, Vin de Pays d’Oc)
    Avontuur: schenk er een koele,
    fruitige Beaujolais bij.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Crostini met haringtartaar
    Snijd een meergranen bake-off stokbrood in dunne plakjes en rooster ze onder een hete grill goudbrui... Lees verder
    Crostini met haringtartaar
    Snijd een meergranen bake-off stokbrood in dunne plakjes en rooster ze onder een hete grill goudbrui... Lees verder
    Crostini met haringtartaar
    Snijd een meergranen bake-off stokbrood in dunne plakjes en rooster ze onder een hete grill goudbrui... Lees verder
    Nijlbaarsschotel met Italiaanse groenten
    Verwarm de oven voor op 220 C.
    Snijd de courgette in de lengte in vieren en vervolgens in stukj... Lees verder
    Tortillataart met tonijn
    Laat de tonijn in een zeef uitlekken en verdeel het visvlees in stukjes. Snijd de bosuitjes in ringe... Lees verder
    Gegrilde langoustines met citroenpartjes
    Spoel de langoustines grondig af en snijd daarna elk exemplaar open aan de onderkant met behulp van ... Lees verder
    Rolmops op knolselderijsalade
    Besprenkel de selderijreepjes met 1 eetlepel citroensap en blancheer ze 1-2 minuten in een pan met r... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden