Sardine

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin. Pureer de sardines met de pijnboompitten, het broodkruim en de eidooiers in de keukenmachine tot een pasta. Voeg zout en peper naar smaak toe en
meng dan de olijfolie en zoveel wijn erdoor dat een niet te dunne spread ontstaat. Doe de sardinespread over in een schaal en strooi de peterselie en kappertjes erover. Serveer met crostini of geroosterde pitapuntjes.

Maak een zelfde spread van rode zalm uit blik. Vervang de pijnboompitten door blanke amandelen, gebruik een neutrale olie en voeg 1-2 theelepels geraspte mierikswortel toe. Bestrooi de spread met dille en ringetjes bosui. Serveer beide spreads samen als mezze bij een drankje.

Wijn
Veilig: een droge, witte Sauvignon
Blanc (Bergerac, Vin de Pays d’Oc)
Avontuur: schenk er een koele,
fruitige Beaujolais bij.


 
Griekse sardinespread
• Borrelhapje / Amuse voor 4 personen personen; 210 kCal
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 1 blikje sardines (van 120 g), uitgelekt
  • 25 g pijnboompitten
  • 2 sneetjes oud wit brood,
  • verkruimeld
  • 2 hardgekookte eidooiers
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 50-75 ml droge witte wijn
  • zwarte peper, versgemalen
  • 2 eetlepels (platte) peterselie,
  • fijngehakt
  • 1 eetlepel kappertjes


  • Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin. Pureer de sardines met de pijnboompitten, het broodkruim en de eidooiers in de keukenmachine tot een pasta. Voeg zout en peper naar smaak toe en
    meng dan de olijfolie en zoveel wijn erdoor dat een niet te dunne spread ontstaat. Doe de sardinespread over in een schaal en strooi de peterselie en kappertjes erover. Serveer met crostini of geroosterde pitapuntjes.

    Maak een zelfde spread van rode zalm uit blik. Vervang de pijnboompitten door blanke amandelen, gebruik een neutrale olie en voeg 1-2 theelepels geraspte mierikswortel toe. Bestrooi de spread met dille en ringetjes bosui. Serveer beide spreads samen als mezze bij een drankje.

    Wijn
    Veilig: een droge, witte Sauvignon
    Blanc (Bergerac, Vin de Pays d’Oc)
    Avontuur: schenk er een koele,
    fruitige Beaujolais bij.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Sushi met zalm en komkommer
    Kook de rijst volgens de gebruiksanwijzing op de verpakking. Meng de azijn met de suiker, het zout e... Lees verder
    Chinese fondue
    De stukjes vis en groenten worden gegaard in hete (vis)bouillon. Je kunt de bouillon zelf maken of b... Lees verder
    Makreel-aardappelslaatje met mosterdsaus
    Schil de aardappelen en snijd ze in achten. Kook ze in een laagje koud water met een snufje zout gaa... Lees verder
    Gebakken dorade met tomaten-basilicumsaus
    Leg de doradefilets in een afsluitbaar bakje. Bestrooi ze met fijngesneden basilicumblaadjes en besp... Lees verder
    Vispakketjes van de barbecue
    Verdeel op 4 dubbele vellen aluminiumfolie (30 x 30 cm.) de wortel en de prei, schik daarop de in bl... Lees verder
    Picknick palingpate
    Pocheer de palingen een paar minuten in een pan met net genoeg water om ze te bedekken. Neem ze uit ... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden