Paling

Snijd de paling in schuine stukken van 4 cm. Was de slabladeren en maak ze droog in een slacentrifuge, scheur de slablaadjes wat kleiner. Snijd 4 grote radijsjes, niet helemaal door, in 8 plakjes. Leg ze in ijskoud water met 1 theelepel zout zodat ze als een bloemetje opengaan. Snijd de rest van de radijsjes in dunne plakjes. Rasp van de limoen 1 theelepel groene schil, pers ½ limoen en snijd de andere helft in plakjes. Verdeel de sla over borden of een schaal. Leg daarop de paling, plakjes radijs en bosui. Meng olijfolie, limoensap en rasp, honing, halvanaise, basilicum en peper tot een dressing. Schenk deze over de paling. Garneer met plakjes limoen en radijsbloemen.

Serveer er geroosterd wit brood of bruin brood bij.

Wijn
Bij gerookte vis komt een frisse, houtgelagerde
Chardonnay tot zijn recht.
Bijvoorbeeld één uit Zuid-Afrika.


 
Palingsalade met radijs en limoen
• Lunchgerecht voor 4 personen personen; 275 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 200 g gerookte paling
  • 1 krop eikenbladsla
  • 1 bosje radijs
  • 1 limoen
  • 2 bosuitjes, in smalle ringetjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel honing
  • 4 eetlepels halvanaise of yoghurt
  • 1 eetlepel verse basilicum, gehakt
  • peper, versgemalen


  • Snijd de paling in schuine stukken van 4 cm. Was de slabladeren en maak ze droog in een slacentrifuge, scheur de slablaadjes wat kleiner. Snijd 4 grote radijsjes, niet helemaal door, in 8 plakjes. Leg ze in ijskoud water met 1 theelepel zout zodat ze als een bloemetje opengaan. Snijd de rest van de radijsjes in dunne plakjes. Rasp van de limoen 1 theelepel groene schil, pers ½ limoen en snijd de andere helft in plakjes. Verdeel de sla over borden of een schaal. Leg daarop de paling, plakjes radijs en bosui. Meng olijfolie, limoensap en rasp, honing, halvanaise, basilicum en peper tot een dressing. Schenk deze over de paling. Garneer met plakjes limoen en radijsbloemen.

    Serveer er geroosterd wit brood of bruin brood bij.

    Wijn
    Bij gerookte vis komt een frisse, houtgelagerde
    Chardonnay tot zijn recht.
    Bijvoorbeeld één uit Zuid-Afrika.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Tagliatelle met tonijn en mosselen
    Laat de tonijn goed uitlekken. Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en roerbak hierin de knof... Lees verder
    Fondue in olie
    Een smakelijke variant op visfondue is tempura met oriëntaalse saus.
    Tempura: maak voor de tem... Lees verder
    Gebakken wijtingfilet met zilveruitjes en augurk
    Hak de augurk fijn. Was en droog de visfilets. Bestrooi deze met een beetje zout en de dille. Wentel... Lees verder
    Gegratineerde griet met kaas en mosterd
    Verwarm de oven voor op 180° C.
    Spoel de visfilets af onder stromend koud water en dep ze dro... Lees verder
    Gegratineerde griet met kaas en mosterd
    Verwarm de oven voor op 180° C.
    Spoel de visfilets af onder stromend koud water en dep ze dro... Lees verder
    Sushi met zalm en komkommer
    Kook de rijst volgens de gebruiksanwijzing op de verpakking. Meng de azijn met de suiker, het zout e... Lees verder
    (Rode) Mul in een pakketje
    Verwarm de oven voor op 190 ºC.
    Knip 8 stukken vetvrij bakpapier van 20x30 cm. Leg er telkens... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden