Gamba

Laat de gamba’s eventueel ontdooien, spoel ze met koud water en dep ze droog. Pel de gamba’s en verwijder het zwarte rugadertje. Pel en snipper de ui en de teentjes knoflook. Verhit de olie in een wok en bak de garnalen op matig hoog vuur in ongeveer 2 minuten gaar. Schep ze op een bord.
Fruit de ui, knoflook en kerrie zachtjes in het bakvet. Bak de tomaatstukjes met vocht 2 minuten mee. Voeg de kokosmelk toe en kook het geheel in ongeveer 5 minuten zachtjes in tot een dikke saus. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de garnalen door de curry en warm het gerecht nog 2 minuten zachtjes door.

Lekker met (basmati)rijst en verse korianderblaadjes.


 
Tomatencurry met gamba's
• Hoofdgerecht voor 2 personen personen; 340 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 12 gamba's
  • 1 grote ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 eetlepels (roerbak)olie
  • ¬ĺ eetlepel currypasta of kerriepoeder
  • 1 blikje tomaatstukjes (400 gram)
  • 2 dl kokosmelk (uit blik)
  • zout en versgemalen peper


  • Laat de gamba‚Äôs eventueel ontdooien, spoel ze met koud water en dep ze droog. Pel de gamba‚Äôs en verwijder het zwarte rugadertje. Pel en snipper de ui en de teentjes knoflook. Verhit de olie in een wok en bak de garnalen op matig hoog vuur in ongeveer 2 minuten gaar. Schep ze op een bord.
    Fruit de ui, knoflook en kerrie zachtjes in het bakvet. Bak de tomaatstukjes met vocht 2 minuten mee. Voeg de kokosmelk toe en kook het geheel in ongeveer 5 minuten zachtjes in tot een dikke saus. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de garnalen door de curry en warm het gerecht nog 2 minuten zachtjes door.

    Lekker met (basmati)rijst en verse korianderblaadjes.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Ravioli van hand gepelde Hollandse garnalen
    Spinazie ricotta massa
    Knoflook snipperen en aanzetten, af laten koelen en vervolgens ricotta, ... Lees verder
    Geroosterde langoustines met limoen
    Doe de boter, knoflook, sjalotjes en peterselie in een sauspan, laat de boter langzaam smelten en me... Lees verder
    Franse pistoletjes met garnalensalade
    Meng de yoghurt met de halvanaise, het kerriepoeder, het citroensap, de gembersiroop, de bieslook en... Lees verder
    Rodekoolsalade met makreel
    Kook in een steelpan het appelsap met de rozijnen 2 minuten op zacht vuur. Laat de rozijnen afkoele... Lees verder
    Gebakken scholfilet met prei
    Spoel de scholfilets af onder koud water en dep ze droog. Halveer ze in de lengte. Hak de hazelnoten... Lees verder
    Lentesalade met witte asperges en Hollandse garnalen
    Schil de asperges met een dunschiller vanaf het kopje naar beneden, draai de asperges tijdens het sc... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden