|
|
|
|
|
|
|
• Hoofdgerecht voor 2 personen personen; 340 kCal |
• Bereidingstijd: 20 - 30 min. |
|
|
|
Ingrediënten: |
|
12 gamba's 1 grote ui 2 tenen knoflook 2 eetlepels (roerbak)olie ¾ eetlepel currypasta of kerriepoeder 1 blikje tomaatstukjes (400 gram) 2 dl kokosmelk (uit blik) zout en versgemalen peper
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Laat de gamba’s eventueel ontdooien, spoel ze met koud water en dep ze droog. Pel de gamba’s en verwijder het zwarte rugadertje. Pel en snipper de ui en de teentjes knoflook. Verhit de olie in een wok en bak de garnalen op matig hoog vuur in ongeveer 2 minuten gaar. Schep ze op een bord.
Fruit de ui, knoflook en kerrie zachtjes in het bakvet. Bak de tomaatstukjes met vocht 2 minuten mee. Voeg de kokosmelk toe en kook het geheel in ongeveer 5 minuten zachtjes in tot een dikke saus. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de garnalen door de curry en warm het gerecht nog 2 minuten zachtjes door.
Lekker met (basmati)rijst en verse korianderblaadjes.
Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'. |
|
|
Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
|
|
Gebakken scholfilets met hartige appelcompote
Wrijf de scholfilets in met zout en peper en laat ze even liggen. Schil de appels en snijd ze in stu... Lees verder |
|
Forel met limoen en amandel
Spoel de forellen af onder koud stromend water en dep ze droog met keukenpapier. Bestrooi de vissen ... Lees verder |
|
Roodbaars met schuimige sherrysaus
Boen de sinaasappel schoon en snijd de oranje schil er dun af. Snijd de helft van de schil in dunne ... Lees verder |
|
Pittige lekkerbek met geroosterde aardappeltjes en wortel
Schil de aardappelen en boen de wortels schoon. Snijd de aardappelen en wortel in kleine blokjes. Sn... Lees verder |
|
Tonijnsalade op toast
Laat de tonijn uitlekken en verdeel de tonijn in kleine stukjes. Hak de walnoten grof. Meng de tonij... Lees verder |
|
|
|
|
|
|
© Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden |
|
|
| | | |