Gamba

Laat de gamba’s eventueel ontdooien, spoel ze met koud water en dep ze droog. Pel de gamba’s en verwijder het zwarte rugadertje. Pel en snipper de ui en de teentjes knoflook. Verhit de olie in een wok en bak de garnalen op matig hoog vuur in ongeveer 2 minuten gaar. Schep ze op een bord.
Fruit de ui, knoflook en kerrie zachtjes in het bakvet. Bak de tomaatstukjes met vocht 2 minuten mee. Voeg de kokosmelk toe en kook het geheel in ongeveer 5 minuten zachtjes in tot een dikke saus. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de garnalen door de curry en warm het gerecht nog 2 minuten zachtjes door.

Lekker met (basmati)rijst en verse korianderblaadjes.


 
Tomatencurry met gamba's
• Hoofdgerecht voor 2 personen personen; 340 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 12 gamba's
  • 1 grote ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 eetlepels (roerbak)olie
  • ¬ĺ eetlepel currypasta of kerriepoeder
  • 1 blikje tomaatstukjes (400 gram)
  • 2 dl kokosmelk (uit blik)
  • zout en versgemalen peper


  • Laat de gamba‚Äôs eventueel ontdooien, spoel ze met koud water en dep ze droog. Pel de gamba‚Äôs en verwijder het zwarte rugadertje. Pel en snipper de ui en de teentjes knoflook. Verhit de olie in een wok en bak de garnalen op matig hoog vuur in ongeveer 2 minuten gaar. Schep ze op een bord.
    Fruit de ui, knoflook en kerrie zachtjes in het bakvet. Bak de tomaatstukjes met vocht 2 minuten mee. Voeg de kokosmelk toe en kook het geheel in ongeveer 5 minuten zachtjes in tot een dikke saus. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de garnalen door de curry en warm het gerecht nog 2 minuten zachtjes door.

    Lekker met (basmati)rijst en verse korianderblaadjes.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Rolletjes van haring met mosterd-zure roomsaus
    Meng de zure room met de mosterd en het citroensap. Voeg zout en peper naar smaak toe. Verwijder de ... Lees verder
    Tortellinisalade met zalm en forel
    Kook de broccoliroosjes beetgaar in 4-5 minuten (of 2 minuten in de magnetron, afgedekt op 800 watt)... Lees verder
    Geroosterde zeewolf met pittige mangosaus
    Boen de limoen schoon en rasp de schil er dun af. Pers de limoen uit. Wrijf de zeewolffilets in met ... Lees verder
    Haringtartaar met sla en krielaardappels
    Kook de krielaardappelen met een beetje zout in 20-25 minuten gaar. Giet de aardappels af wanneer ze... Lees verder
    Haringhapjes met tortillachips en pittige saus
    Verwijder de staarten en snijd de haringen elk in 6 stukjes. Halveer het tomaatje, verwijder de pitj... Lees verder
    Scholfilet met kappertjes uit de oven
    Verwarm de oven voor op 180¬įC.
    Spoel de scholfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. ... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden