Gamba

Laat de gamba’s eventueel ontdooien, spoel ze met koud water en dep ze droog. Pel de gamba’s en verwijder het zwarte rugadertje. Pel en snipper de ui en de teentjes knoflook. Verhit de olie in een wok en bak de garnalen op matig hoog vuur in ongeveer 2 minuten gaar. Schep ze op een bord.
Fruit de ui, knoflook en kerrie zachtjes in het bakvet. Bak de tomaatstukjes met vocht 2 minuten mee. Voeg de kokosmelk toe en kook het geheel in ongeveer 5 minuten zachtjes in tot een dikke saus. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de garnalen door de curry en warm het gerecht nog 2 minuten zachtjes door.

Lekker met (basmati)rijst en verse korianderblaadjes.


 
Tomatencurry met gamba's
• Hoofdgerecht voor 2 personen personen; 340 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 12 gamba's
  • 1 grote ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 eetlepels (roerbak)olie
  • ¬ĺ eetlepel currypasta of kerriepoeder
  • 1 blikje tomaatstukjes (400 gram)
  • 2 dl kokosmelk (uit blik)
  • zout en versgemalen peper


  • Laat de gamba‚Äôs eventueel ontdooien, spoel ze met koud water en dep ze droog. Pel de gamba‚Äôs en verwijder het zwarte rugadertje. Pel en snipper de ui en de teentjes knoflook. Verhit de olie in een wok en bak de garnalen op matig hoog vuur in ongeveer 2 minuten gaar. Schep ze op een bord.
    Fruit de ui, knoflook en kerrie zachtjes in het bakvet. Bak de tomaatstukjes met vocht 2 minuten mee. Voeg de kokosmelk toe en kook het geheel in ongeveer 5 minuten zachtjes in tot een dikke saus. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de garnalen door de curry en warm het gerecht nog 2 minuten zachtjes door.

    Lekker met (basmati)rijst en verse korianderblaadjes.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Garnalen-krabkoekjes
    Korstjes van brood afsnijden en brood (kan in keukenmachine) verkruimelen. Garnalen fijnhakken. In v... Lees verder
    Zeebaarsfilet met mosterdglazuur
    Bestrooi de zeebaarsfilets met peper en zout. Meng olijfolie met mosterd, citroensap, dille en bruin... Lees verder
    Thaise currysoep met Hollandse garnalen en kokosmelk
    Hak de basilicumblaadjes fijn. Voor de soep: maak een garnalenfond met de gedroogde garnalen en de g... Lees verder
    Gegrilde zeebaars met rode uien- kruidenmarmelade
    Bestrijk de zeebaarsfilets met chiliolie. Sprenkel er citroensap over en strooi er peper en zout ove... Lees verder
    Garnalenomelet met tomaat-komkommersalsa
    Kruis de vleestomaten in. Leg ze enkele tellen in kokend water. Verwijder de schil en snijd het vruc... Lees verder
    Gestoofde wijtingfilet met appel en ui
    Verwarm de oven voor op 200 ¬ļC.

    Pel en snipper de ui. Schil de appel en snijd het vruchtv... Lees verder
    Pappardelle met langoustines
    Pel de langoustines: trek eerst de kop eraf, kraak dan de schaal rond het lijfje een beetje en pel d... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden