Besprenkel de selderijreepjes met 1 eetlepel citroensap en blancheer ze 1-2 minuten in een pan met ruim
kokend water. Spoel de reepjes in een vergiet af onder koud water en laat ze goed uitlekken. Roer in een kom de mayonaise en yoghurt met de kerriepoeder, gembersiroop en 1 eetlepel citroensap tot een dressing. Breng op smaak met zout en peper. Schep de knolselderij en 2 eetlepels bieslook erdoor en laat
de salade een kwartier staan. Laat de rolmopsen in een vergiet uitlekken. Was de slabladeren en
maak ze droog . Verdeel de sla over borden en schep de knolselderijsalade erop. Leg de rolmopsen in het midden van de knolselderij en strooi de rest van het bieslook erover.


 
Rolmops op knolselderijsalade
• Lunchgerecht voor 4 personen personen; 250 kCal
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 4 rolmopsen uit pot
  • 400 g knolselderij, in juliennereepjes
  • ½ citroen, geperst
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 2-3 eetlepels yoghurt
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 1 eetlepel gembersiroop
  • 3 eetlepels bieslook, in stukjes van 1 cm
  • 1 kleine krop eikenbladsla


  • Besprenkel de selderijreepjes met 1 eetlepel citroensap en blancheer ze 1-2 minuten in een pan met ruim
    kokend water. Spoel de reepjes in een vergiet af onder koud water en laat ze goed uitlekken. Roer in een kom de mayonaise en yoghurt met de kerriepoeder, gembersiroop en 1 eetlepel citroensap tot een dressing. Breng op smaak met zout en peper. Schep de knolselderij en 2 eetlepels bieslook erdoor en laat
    de salade een kwartier staan. Laat de rolmopsen in een vergiet uitlekken. Was de slabladeren en
    maak ze droog . Verdeel de sla over borden en schep de knolselderijsalade erop. Leg de rolmopsen in het midden van de knolselderij en strooi de rest van het bieslook erover.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Lauwwarme kruidensalade met zalmforel
    Leg de visfilets naast elkaar in een magnetronschaal. Sprenkel er 2 eetlepels citroensap over en str... Lees verder
    Roergebakken tijgergarnalen met broccoli, knoflook en rode peper
    Kook de broccoliroosjes in ruim kokend water met een snufje zout beetgaar (ca. 5 minuten, afhankelij... Lees verder
    Zalmtaartje met gorgonzola
    Verwarm de oven voor op 225 ºC. Snijd de zalmfilet in dunne plakjes. Snijd de plakjes bladerdeeg in... Lees verder
    Gebakken zalmfilet met druiven en cashewnoten
    Halveer de druiven en verwijder de pitjes. Was de zalmfilets onder de koude kraan en dep ze droog. B... Lees verder
    Focacciasandwich met tonijnsalade
    Bak de focaccia in een voorverwarmde oven af volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de toma... Lees verder
    Gepocheerde tongrolletjes met Italiaanse saus
    Breng in een diepe pan 1½ liter bouillon aan de kook. Spoel de tongfilets af onder de koude kraan ... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden