Besprenkel de selderijreepjes met 1 eetlepel citroensap en blancheer ze 1-2 minuten in een pan met ruim
kokend water. Spoel de reepjes in een vergiet af onder koud water en laat ze goed uitlekken. Roer in een kom de mayonaise en yoghurt met de kerriepoeder, gembersiroop en 1 eetlepel citroensap tot een dressing. Breng op smaak met zout en peper. Schep de knolselderij en 2 eetlepels bieslook erdoor en laat
de salade een kwartier staan. Laat de rolmopsen in een vergiet uitlekken. Was de slabladeren en
maak ze droog . Verdeel de sla over borden en schep de knolselderijsalade erop. Leg de rolmopsen in het midden van de knolselderij en strooi de rest van het bieslook erover.


 
Rolmops op knolselderijsalade
• Lunchgerecht voor 4 personen personen; 250 kCal
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 4 rolmopsen uit pot
  • 400 g knolselderij, in juliennereepjes
  • Ā½ citroen, geperst
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 2-3 eetlepels yoghurt
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 1 eetlepel gembersiroop
  • 3 eetlepels bieslook, in stukjes van 1 cm
  • 1 kleine krop eikenbladsla


  • Besprenkel de selderijreepjes met 1 eetlepel citroensap en blancheer ze 1-2 minuten in een pan met ruim
    kokend water. Spoel de reepjes in een vergiet af onder koud water en laat ze goed uitlekken. Roer in een kom de mayonaise en yoghurt met de kerriepoeder, gembersiroop en 1 eetlepel citroensap tot een dressing. Breng op smaak met zout en peper. Schep de knolselderij en 2 eetlepels bieslook erdoor en laat
    de salade een kwartier staan. Laat de rolmopsen in een vergiet uitlekken. Was de slabladeren en
    maak ze droog . Verdeel de sla over borden en schep de knolselderijsalade erop. Leg de rolmopsen in het midden van de knolselderij en strooi de rest van het bieslook erover.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Scholrolletjes met mosterdsaus
    Snijd de puntjes van de boontjes en kook ze in een pan met weinig water en zout in 6-7 minuten beetg... Lees verder
    Indiase kibbeling met roerbakgroenten
    Verhit de olie in een wok of ruime braadpan en roerbak hierin als de olie begint te dampen de groent... Lees verder
    Chinese fondue
    De stukjes vis en groenten worden gegaard in hete (vis)bouillon. Je kunt de bouillon zelf maken of b... Lees verder
    Mosselen op z'n Vlaams
    Was de mosselen. Snijd de prei, de ui en de worteltjes in stukjes en hak de bladselderij klein. Verh... Lees verder
    Geroosterde langoustines met limoen
    Doe de boter, knoflook, sjalotjes en peterselie in een sauspan, laat de boter langzaam smelten en me... Lees verder
    Homemade makreel-/eiersalade wraps
    Maak de makreel schoon, verwijder alle graatjes en ā€˜plukā€™ de makreel los. Kook de eieren in koke... Lees verder
    Zeebaarsfilet met dilleroomsaus en toast
    Rooster het brood in de broodrooster. Kook de haricots verts in water met zout in 3-4 minuten beetga... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden