Besprenkel de selderijreepjes met 1 eetlepel citroensap en blancheer ze 1-2 minuten in een pan met ruim
kokend water. Spoel de reepjes in een vergiet af onder koud water en laat ze goed uitlekken. Roer in een kom de mayonaise en yoghurt met de kerriepoeder, gembersiroop en 1 eetlepel citroensap tot een dressing. Breng op smaak met zout en peper. Schep de knolselderij en 2 eetlepels bieslook erdoor en laat
de salade een kwartier staan. Laat de rolmopsen in een vergiet uitlekken. Was de slabladeren en
maak ze droog . Verdeel de sla over borden en schep de knolselderijsalade erop. Leg de rolmopsen in het midden van de knolselderij en strooi de rest van het bieslook erover.


 
Rolmops op knolselderijsalade
• Lunchgerecht voor 4 personen personen; 250 kCal
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 4 rolmopsen uit pot
  • 400 g knolselderij, in juliennereepjes
  • ¬Ĺ citroen, geperst
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 2-3 eetlepels yoghurt
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 1 eetlepel gembersiroop
  • 3 eetlepels bieslook, in stukjes van 1 cm
  • 1 kleine krop eikenbladsla


  • Besprenkel de selderijreepjes met 1 eetlepel citroensap en blancheer ze 1-2 minuten in een pan met ruim
    kokend water. Spoel de reepjes in een vergiet af onder koud water en laat ze goed uitlekken. Roer in een kom de mayonaise en yoghurt met de kerriepoeder, gembersiroop en 1 eetlepel citroensap tot een dressing. Breng op smaak met zout en peper. Schep de knolselderij en 2 eetlepels bieslook erdoor en laat
    de salade een kwartier staan. Laat de rolmopsen in een vergiet uitlekken. Was de slabladeren en
    maak ze droog . Verdeel de sla over borden en schep de knolselderijsalade erop. Leg de rolmopsen in het midden van de knolselderij en strooi de rest van het bieslook erover.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Forel met hazelnoten en peterselie
    Verwarm de oven voor op 200 ¬įC.
    Pel de ui en snijd hem in dunne ringen. Hak de peterselie fij... Lees verder
    Risotto met roergebakken tijgergarnalen
    Laat de tijgergarnalen eventueel ontdooien. Pel en snipper de ui. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in e... Lees verder
    Salade in 'n pot met haring
    Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster in een droge koekenpan het amandels... Lees verder
    Clubsandwich met haring en avocado
    Halveer de haringen en snijd de filets schuin in stukken van 4 cm. Rooster de sneetjes brood in een ... Lees verder
    Tempura van vis en groenten
    Rijg telkens 5 mosselen aan cocktailprikkers strak tegen elkaar. Spoel de gamba’s en de roodbaarsf... Lees verder
    Langoustines alla Busara
    Verhit de 3 el olijfolie in een diepe braadpan. Voeg de knoflook toe en verhit op een gematigde tem... Lees verder
    Bruschette met haring en paprika
    Snijd het stokbrood schuin in 8 lange plakken en rooster ze onder een hete grill goudbruin. Snijd de... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden