Tonijn

Verhit 2 eetlepels olijfolie in een soeppan en fruit de ui zachtjes glazig. Schep de paprika, aardappel, knoflook en paprikapoeder erdoor en bak alles 4-6 minuten op een lage stand. Schep de Italiaanse kruiden erdoor en schenk de bouillon erbij. Breng dit aan de kook en kook de soep in 10-15 minuten zachtjes gaar.
› Snijd de tonijn intussen in plakjes van 1 cm dik, bestrijk ze dun met olijfolie en rooster ze in een gloeiend hete grillpan in 1-2 minuten mooi bruin, ze hoeven niet gaar te zijn. Bestrooi ze met zeezout en versgemalen citroenpeper. Pureer de paprikasoep met een staafmixer tot hij mooi glad gebonden is en voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de soep in diepe borden en maak in het midden een stapeltje van tonijnplakjes en basilicumblaadjes.

Schep in het midden van de soep eerst een flinke lepel Griekse yoghurt of zure room en leg de plakjes tonijn daarop.

Wijn
Koele (12 °C) Beaujolais Villages verfrist
en heeft tegelijkertijd voldoende body
voor deze kruidige vissoep.


 
Mediterrane paprikasoep met gegrilde tonijn
• Voorgerecht voor 6 personen personen; 220 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 250 g tonijnsteak
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 2 rode of gele paprika’s, in stukjes
  • 200 g kruimige aardappel, in blokjes
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ eetlepel milde paprikapoeder
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • (vers of diepvries), gehakt
  • 1 liter courtbouillon of kruidenbouillon
  • zeezout
  • (citroen)peper, versgemalen
  • 2 takjes verse basilicum


  • Verhit 2 eetlepels olijfolie in een soeppan en fruit de ui zachtjes glazig. Schep de paprika, aardappel, knoflook en paprikapoeder erdoor en bak alles 4-6 minuten op een lage stand. Schep de Italiaanse kruiden erdoor en schenk de bouillon erbij. Breng dit aan de kook en kook de soep in 10-15 minuten zachtjes gaar.
    › Snijd de tonijn intussen in plakjes van 1 cm dik, bestrijk ze dun met olijfolie en rooster ze in een gloeiend hete grillpan in 1-2 minuten mooi bruin, ze hoeven niet gaar te zijn. Bestrooi ze met zeezout en versgemalen citroenpeper. Pureer de paprikasoep met een staafmixer tot hij mooi glad gebonden is en voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de soep in diepe borden en maak in het midden een stapeltje van tonijnplakjes en basilicumblaadjes.

    Schep in het midden van de soep eerst een flinke lepel Griekse yoghurt of zure room en leg de plakjes tonijn daarop.

    Wijn
    Koele (12 °C) Beaujolais Villages verfrist
    en heeft tegelijkertijd voldoende body
    voor deze kruidige vissoep.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Sushi met zalm en komkommer
    Kook de rijst volgens de gebruiksanwijzing op de verpakking. Meng de azijn met de suiker, het zout e... Lees verder
    Empanada met zalm
    Meng de bloem in een kom met 1 theelepel zout, 1 ei, de olijfolie en wijn al roerend tot een samenha... Lees verder
    Gestoofde kabeljauw Mexicaanse stijl
    Spoel de kabeljauwfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. Bestrooi de filets met 1 eetlepel ... Lees verder
    Roergebakken tijgergarnalen met broccoli, knoflook en rode peper
    Kook de broccoliroosjes in ruim kokend water met een snufje zout beetgaar (ca. 5 minuten, afhankelij... Lees verder
    Franse pistoletjes met garnalensalade
    Meng de yoghurt met de halvanaise, het kerriepoeder, het citroensap, de gembersiroop, de bieslook en... Lees verder
    Mediterrane kibbeling met paprika
    Verwarm de grill in de oven voor. Maak de paprika’s schoon en snijd ze in grove stukken. Roer in e... Lees verder
    Zalmtaartje met bosui
    Verwarm de oven voor op 200 °C.
    Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Snijd de bosuitjes in r... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden