Tonijn

Verhit 2 eetlepels olijfolie in een soeppan en fruit de ui zachtjes glazig. Schep de paprika, aardappel, knoflook en paprikapoeder erdoor en bak alles 4-6 minuten op een lage stand. Schep de Italiaanse kruiden erdoor en schenk de bouillon erbij. Breng dit aan de kook en kook de soep in 10-15 minuten zachtjes gaar.
› Snijd de tonijn intussen in plakjes van 1 cm dik, bestrijk ze dun met olijfolie en rooster ze in een gloeiend hete grillpan in 1-2 minuten mooi bruin, ze hoeven niet gaar te zijn. Bestrooi ze met zeezout en versgemalen citroenpeper. Pureer de paprikasoep met een staafmixer tot hij mooi glad gebonden is en voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de soep in diepe borden en maak in het midden een stapeltje van tonijnplakjes en basilicumblaadjes.

Schep in het midden van de soep eerst een flinke lepel Griekse yoghurt of zure room en leg de plakjes tonijn daarop.

Wijn
Koele (12 °C) Beaujolais Villages verfrist
en heeft tegelijkertijd voldoende body
voor deze kruidige vissoep.


 
Mediterrane paprikasoep met gegrilde tonijn
• Voorgerecht voor 6 personen personen; 220 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 250 g tonijnsteak
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 2 rode of gele paprika’s, in stukjes
  • 200 g kruimige aardappel, in blokjes
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ eetlepel milde paprikapoeder
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • (vers of diepvries), gehakt
  • 1 liter courtbouillon of kruidenbouillon
  • zeezout
  • (citroen)peper, versgemalen
  • 2 takjes verse basilicum


  • Verhit 2 eetlepels olijfolie in een soeppan en fruit de ui zachtjes glazig. Schep de paprika, aardappel, knoflook en paprikapoeder erdoor en bak alles 4-6 minuten op een lage stand. Schep de Italiaanse kruiden erdoor en schenk de bouillon erbij. Breng dit aan de kook en kook de soep in 10-15 minuten zachtjes gaar.
    › Snijd de tonijn intussen in plakjes van 1 cm dik, bestrijk ze dun met olijfolie en rooster ze in een gloeiend hete grillpan in 1-2 minuten mooi bruin, ze hoeven niet gaar te zijn. Bestrooi ze met zeezout en versgemalen citroenpeper. Pureer de paprikasoep met een staafmixer tot hij mooi glad gebonden is en voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de soep in diepe borden en maak in het midden een stapeltje van tonijnplakjes en basilicumblaadjes.

    Schep in het midden van de soep eerst een flinke lepel Griekse yoghurt of zure room en leg de plakjes tonijn daarop.

    Wijn
    Koele (12 °C) Beaujolais Villages verfrist
    en heeft tegelijkertijd voldoende body
    voor deze kruidige vissoep.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Garnalencocktail met zelfgemaakte saus
    Doe in brede cocktailglazen een blaadje sla. De saus: vermeng de mayonaise met licht geklopte slagro... Lees verder
    Bonen-tonijnsalade met ui
    Klop voor de dressing de mosterd, olijfolie, de ui, knoflook en wijnazijn goed door elkaar. Spoel de... Lees verder
    Kabeljauwfilet in Siciliaanse tomatensaus
    Kook de spaghetti in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit in een hap... Lees verder
    Rolletjes van haring met mosterd-zure roomsaus
    Meng de zure room met de mosterd en het citroensap. Voeg zout en peper naar smaak toe. Verwijder de ... Lees verder
    Bonen-tonijnsalade met ui
    Klop voor de dressing de mosterd, olijfolie, de ui, knoflook en wijnazijn goed door elkaar. Spoel de... Lees verder
    Franse boule gevuld met gerookte zalm
    Snijd een kap van het brood en hol het brood uit tot op 3 cm van de wand. Verdeel het broodkruim in ... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden