Gamba

Boen de limoen schoon en rasp 1 theelepel groene schil dun af. Pers de limoen uit. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in dunne plakken van de pit. Pureer de helft van de mango met het limoensap, de limoenrasp en ½ eetlepel koriander tot een gladde saus. Verwijder de harde steeltjes uit de waterkers. Verdeel de waterkers en de plakken mango over 4 bordjes. Pel de tenen knoflook en snijd ze in dunne plakjes. Verwarm de olie in een koekenpan en fruit de knoflookplakjes even heel zachtjes tot ze gaan geuren. Leg de gamba’s in de pan en bak ze al omscheppend zachtjes 2-3 minuten tot ze mooi roze zijn. Leg de gamba’s op de waterkers en schep er een lepel mangodressing over. Garneer met de rest van de korianderblaadjes. Geef de rest van de dressing erbij.

Lekker met ciabatta.


 
Pittige gamba's met mangodressing
• Voorgerecht voor 4 personen personen; 208 kCal
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 12 gepelde gamba’s (rauw)
  • 1 limoen
  • 1 rijpe mango
  • 1 eetlepel verse koriander
  • 75 gram waterkers of veldsla
  • 2 tenen knoflook
  • 3 eetlepels (chili) olie
  • zout en peper


  • Boen de limoen schoon en rasp 1 theelepel groene schil dun af. Pers de limoen uit. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in dunne plakken van de pit. Pureer de helft van de mango met het limoensap, de limoenrasp en ½ eetlepel koriander tot een gladde saus. Verwijder de harde steeltjes uit de waterkers. Verdeel de waterkers en de plakken mango over 4 bordjes. Pel de tenen knoflook en snijd ze in dunne plakjes. Verwarm de olie in een koekenpan en fruit de knoflookplakjes even heel zachtjes tot ze gaan geuren. Leg de gamba’s in de pan en bak ze al omscheppend zachtjes 2-3 minuten tot ze mooi roze zijn. Leg de gamba’s op de waterkers en schep er een lepel mangodressing over. Garneer met de rest van de korianderblaadjes. Geef de rest van de dressing erbij.

    Lekker met ciabatta.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Gebakken wijting met kruidige groenten
    Wrijf de wijtingen aan de buitenkant en in de buikholte in met wat citroensap, wat zout en versgemal... Lees verder
    Gebakken wijting met kruidige groenten
    Wrijf de wijtingen aan de buitenkant en in de buikholte in met wat citroensap, wat zout en versgemal... Lees verder
    Gebakken mul op doperwtenpuree
    Bestrooi de mulfilets met zout en peper en besprenkel ze met citroensap. Laat de vissen zo even ligg... Lees verder
    Indiase kibbeling met roerbakgroenten
    Verhit de olie in een wok of ruime braadpan en roerbak hierin als de olie begint te dampen de groent... Lees verder
    Courtbouillon
    Spoel de visresten even af onder koud water. Verhit de olie en fruit hierin de groenten behalve de u... Lees verder
    Paëlla met kabeljauw, gamba's en mosselen
    Spoel de kabeljauwfilet af onder de koude kraan en dep hem droog. Snijd de kabeljauwfilet in stukken... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden