Leg de visfilets naast elkaar in een magnetronschaal. Sprenkel er 2 eetlepels citroensap over en strooi er peper en zout over. Verwarm de zalmforel, in de magnetron, afgedekt, 3 minuten op 800 Watt. Rooster de amandelen in een droge hete koekenpan goudbruin. Meng de rucola, veldsla, peterselie en kervel luchtig en verdeel de kruidensalade over 2 borden. Leg de zalmforel erop en garneer met druiven en amandelen.
Roer een dressing van olie, de rest van het citroensap, peper, zout, mosterd en notenolie en schenk deze over de salade.

Lekker met warm stokbrood en boter.

Wijn
Een verfijnde, droge Riesling
d'Alsace maakt nog meer van deze
kruidige salade.


 
Lauwwarme kruidensalade met zalmforel
• Lunchgerecht voor 2 personen personen; 515 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 2 stukken zalmforelfilet van 150 gram
  • 3 eetlepels citroensap
  • peper, versgemalen
  • 50 g blanke amandelen
  • 40 g rucola
  • 40 g veldsla
  • 15 g peterselie, grof geplukt
  • 15 g kervel, grof gehakt
  • 100 g pitloze witte druiven,
  • gehalveerd
  • 2 eetlepels olie
  • mespunt grove mosterd
  • 1 eetlepel notenolie


  • Leg de visfilets naast elkaar in een magnetronschaal. Sprenkel er 2 eetlepels citroensap over en strooi er peper en zout over. Verwarm de zalmforel, in de magnetron, afgedekt, 3 minuten op 800 Watt. Rooster de amandelen in een droge hete koekenpan goudbruin. Meng de rucola, veldsla, peterselie en kervel luchtig en verdeel de kruidensalade over 2 borden. Leg de zalmforel erop en garneer met druiven en amandelen.
    Roer een dressing van olie, de rest van het citroensap, peper, zout, mosterd en notenolie en schenk deze over de salade.

    Lekker met warm stokbrood en boter.

    Wijn
    Een verfijnde, droge Riesling
    d'Alsace maakt nog meer van deze
    kruidige salade.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Romige garnalencurry
    Snijd de bosuitjes in stukken van 2 cm. Pel de tenen knoflook en hak ze fijn. Verwijder de zaadjes u... Lees verder
    Kerriezuurkool- en kabeljauwschotel
    Verwarm de oven voor op 200Ā° C.
    Schil de aardappels, zet ze op in een laagje koud water met ee... Lees verder
    Langoustines alla Busara
    Verhit de 3 el olijfolie in een diepe braadpan. Voeg de knoflook toe en verhit op een gematigde tem... Lees verder
    Garnalencocktail met komkommer
    Schil de komkommer en snijd het stuk in de lengte doormidden. Schraap de zaadjes eruit en snijd de k... Lees verder
    Gegrilleerde poon met knoflook en tijm
    Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Spoel de vissen onder de koude kraan af en dep ze daarna ... Lees verder
    Sushi met zalm en komkommer
    Kook de rijst volgens de gebruiksanwijzing op de verpakking. Meng de azijn met de suiker, het zout e... Lees verder
    Marokkaanse couscoussalade met sardines
    Doe de couscous in een kom en voeg 2 dl koud water toe. Laat de couscous 15 minuten wellen. Meng het... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden