Ansjovis

1. Spoel de visjes kort onder koud stromend water. Houd de vis tussen duim en
wijsvinger net onder de kop in één hand vast. Trek met je andere hand de graat in
een keer uit het visje, van boven naar beneden. Je haalt de graat tussen de twee
fi lets uit. Verwijder de rugvin. Spoel de visjes opnieuw even af en leg ze op een
laag keukenpapier.
2. Schenk met je duim op de opening van de fl es een beetje olijfolie op een groot
bord. Strooi er zout en pul biber over. Rasp de helft van de citroen erboven. Leg
de ansjovisfi lets naast elkaar op het bord.
3. Bestrooi de vis met wat zout, pul biber, peterselie en schenk er opnieuw uit
de fl es royaal olijfolie overheen. Rasp de resterende citroenschil erboven, halveer
de citroen en knijp een halve citroen over de visjes uit. Dek het bord af met
vershoudfolie en laat de ansjovis minimaal 1 uur in de koelkast marineren. Lekker
op warm geroosterd brood.

TIP Heeft de visboer op de markt ze niet? Dan heeft een goede Turkse of
Marokkaanse winkel vaak verse ansjovis in huis.


 
Gemarineerde ansjovis
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen;
• Bereidingstijd: 35 min. of meer
Ingrediënten:
  • 250 gram superverse Ansjovis
  • 3-5 eetlepels olijfolie extra vierge
  • Zeezout
  • Pul Biber ( turkse geroosterde pepervlokken )
  • 1 biologische citroen
  • 4 eetlepels fijngehakte bladpeterselie


  • 1. Spoel de visjes kort onder koud stromend water. Houd de vis tussen duim en
    wijsvinger net onder de kop in één hand vast. Trek met je andere hand de graat in
    een keer uit het visje, van boven naar beneden. Je haalt de graat tussen de twee
    fi lets uit. Verwijder de rugvin. Spoel de visjes opnieuw even af en leg ze op een
    laag keukenpapier.
    2. Schenk met je duim op de opening van de fl es een beetje olijfolie op een groot
    bord. Strooi er zout en pul biber over. Rasp de helft van de citroen erboven. Leg
    de ansjovisfi lets naast elkaar op het bord.
    3. Bestrooi de vis met wat zout, pul biber, peterselie en schenk er opnieuw uit
    de fl es royaal olijfolie overheen. Rasp de resterende citroenschil erboven, halveer
    de citroen en knijp een halve citroen over de visjes uit. Dek het bord af met
    vershoudfolie en laat de ansjovis minimaal 1 uur in de koelkast marineren. Lekker
    op warm geroosterd brood.

    TIP Heeft de visboer op de markt ze niet? Dan heeft een goede Turkse of
    Marokkaanse winkel vaak verse ansjovis in huis.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Kabeljauw in bierbeslag
    Snijd de kabeljauw in 12 stukken, besprenkel ze met sinaasappelsap en strooi er zout en royaal peper... Lees verder
    Tomatentaartjes met Hollandse garnalen
    Verwarm de oven voor op 200°C.
    Snijd de korstjes van het brood en rol de sneetjes brood uit. ... Lees verder
    Nijlbaarsschotel met Italiaanse groenten
    Verwarm de oven voor op 220 C.
    Snijd de courgette in de lengte in vieren en vervolgens in stukj... Lees verder
    Gegrilleerde sliptongetjes met knoflookboter
    Roer de boter met het citroensap, de knoflook en de kruiden door elkaar. Voeg naar smaak zout en pep... Lees verder
    Tonijnsalade op toast
    Laat de tonijn uitlekken en verdeel de tonijn in kleine stukjes. Hak de walnoten grof. Meng de tonij... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden