Kabeljauw

1. Verhit 2 eetlepels olie in een steelpan met dikke bodem, fruit hierin de knoflook en oregano ongeveer 2 minuten. Schenk de inhoud van het blik tomatenblokjes erbij en voeg naar smaak zout en peper toe. Laat de saus ongeveer 15 minuten op een laag vuur (zonder deksel) zachtjes koken en indikken; roer zo nu en dan in de pan.
2. Bestrooi de kabeljauwwangen met zout en peper. Verhit de resterende olie in een koekenpan en bak de stukjes vis aan beide kanten bruin. Schep de tomatensaus erover en roer de olijven erdoor. Stoof het gerecht nog 5 minuten en serveer direct.

TIP
Kinderen zijn gek op dit gerecht, zeker als je er kleine, dikke pasta bij serveert zoals schelpen, penne of strikjes (farfalle).

SUPERMARKTTIP
Snijd kabeljauwfilet of andere dikke witvis in grote stukken.


 
Kabeljauwwangen met olijven in tomatensaus
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen;
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, in plakjes
  • 1 blik tomatenblokjes ( 400 ml )
  • 2 eetlepels verse oregano
  • 500 gram kabeljauwwangen
  • 4 eetlepels groene olijven


  • 1. Verhit 2 eetlepels olie in een steelpan met dikke bodem, fruit hierin de knoflook en oregano ongeveer 2 minuten. Schenk de inhoud van het blik tomatenblokjes erbij en voeg naar smaak zout en peper toe. Laat de saus ongeveer 15 minuten op een laag vuur (zonder deksel) zachtjes koken en indikken; roer zo nu en dan in de pan.
    2. Bestrooi de kabeljauwwangen met zout en peper. Verhit de resterende olie in een koekenpan en bak de stukjes vis aan beide kanten bruin. Schep de tomatensaus erover en roer de olijven erdoor. Stoof het gerecht nog 5 minuten en serveer direct.

    TIP
    Kinderen zijn gek op dit gerecht, zeker als je er kleine, dikke pasta bij serveert zoals schelpen, penne of strikjes (farfalle).

    SUPERMARKTTIP
    Snijd kabeljauwfilet of andere dikke witvis in grote stukken.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Scholrolletjes met mosterdsaus
    Snijd de puntjes van de boontjes en kook ze in een pan met weinig water en zout in 6-7 minuten beetg... Lees verder
    Gegrilde langoustines met citroenpartjes
    Spoel de langoustines grondig af en snijd daarna elk exemplaar open aan de onderkant met behulp van ... Lees verder
    Roergebakken tijgergarnalen met broccoli, knoflook en rode peper
    Kook de broccoliroosjes in ruim kokend water met een snufje zout beetgaar (ca. 5 minuten, afhankelij... Lees verder
    Oosterse makreelspiesjes
    Snijd elke makreelfilet in de lengte doormidden en snijd elk stuk in 2-3 kleinere stukken. Roer in e... Lees verder
    Gegrilde groente en ansjovis bruschetta
    Snijd de ciabatta in plakjes van ca 1 cm. Besprenkel met olie en leg een paar minuten in de oven (22... Lees verder
    Viscurry van nijlbaars
    Snijd de nijlbaarsfilet in gelijke moten en besprenkel ze met citroensap. Laat even intrekken en dep... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden