Kabeljauw

1. Verhit 2 eetlepels olie in een steelpan met dikke bodem, fruit hierin de knoflook en oregano ongeveer 2 minuten. Schenk de inhoud van het blik tomatenblokjes erbij en voeg naar smaak zout en peper toe. Laat de saus ongeveer 15 minuten op een laag vuur (zonder deksel) zachtjes koken en indikken; roer zo nu en dan in de pan.
2. Bestrooi de kabeljauwwangen met zout en peper. Verhit de resterende olie in een koekenpan en bak de stukjes vis aan beide kanten bruin. Schep de tomatensaus erover en roer de olijven erdoor. Stoof het gerecht nog 5 minuten en serveer direct.

TIP
Kinderen zijn gek op dit gerecht, zeker als je er kleine, dikke pasta bij serveert zoals schelpen, penne of strikjes (farfalle).

SUPERMARKTTIP
Snijd kabeljauwfilet of andere dikke witvis in grote stukken.


 
Kabeljauwwangen met olijven in tomatensaus
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen;
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, in plakjes
  • 1 blik tomatenblokjes ( 400 ml )
  • 2 eetlepels verse oregano
  • 500 gram kabeljauwwangen
  • 4 eetlepels groene olijven


  • 1. Verhit 2 eetlepels olie in een steelpan met dikke bodem, fruit hierin de knoflook en oregano ongeveer 2 minuten. Schenk de inhoud van het blik tomatenblokjes erbij en voeg naar smaak zout en peper toe. Laat de saus ongeveer 15 minuten op een laag vuur (zonder deksel) zachtjes koken en indikken; roer zo nu en dan in de pan.
    2. Bestrooi de kabeljauwwangen met zout en peper. Verhit de resterende olie in een koekenpan en bak de stukjes vis aan beide kanten bruin. Schep de tomatensaus erover en roer de olijven erdoor. Stoof het gerecht nog 5 minuten en serveer direct.

    TIP
    Kinderen zijn gek op dit gerecht, zeker als je er kleine, dikke pasta bij serveert zoals schelpen, penne of strikjes (farfalle).

    SUPERMARKTTIP
    Snijd kabeljauwfilet of andere dikke witvis in grote stukken.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Scholrolletjes met mosterdsaus
    Snijd de puntjes van de boontjes en kook ze in een pan met weinig water en zout in 6-7 minuten beetg... Lees verder
    Bruschetta met gemarineerde paling
    Snijd de bosuitjes in ringetjes. Roer in een kom de wijn met het citroensap, de olijfolie, de uiring... Lees verder
    Italiaanse mosselpan
    Verwijder kapotte mosselen en openstaande mosselen die na een stevige tik niet sluiten. Leg de mosse... Lees verder
    Pappardelle met langoustines
    Pel de langoustines: trek eerst de kop eraf, kraak dan de schaal rond het lijfje een beetje en pel d... Lees verder
    Gestoofde wijtingfilet met appel en ui
    Verwarm de oven voor op 200 ÂēC.

    Pel en snipper de ui. Schil de appel en snijd het vruchtv... Lees verder
    Gebakken wijtingfilet met zilveruitjes en augurk
    Hak de augurk fijn. Was en droog de visfilets. Bestrooi deze met een beetje zout en de dille. Wentel... Lees verder
    Risotto met roergebakken tijgergarnalen
    Laat de tijgergarnalen eventueel ontdooien. Pel en snipper de ui. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in e... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden