Kabeljauw

1. Verhit 2 eetlepels olie in een steelpan met dikke bodem, fruit hierin de knoflook en oregano ongeveer 2 minuten. Schenk de inhoud van het blik tomatenblokjes erbij en voeg naar smaak zout en peper toe. Laat de saus ongeveer 15 minuten op een laag vuur (zonder deksel) zachtjes koken en indikken; roer zo nu en dan in de pan.
2. Bestrooi de kabeljauwwangen met zout en peper. Verhit de resterende olie in een koekenpan en bak de stukjes vis aan beide kanten bruin. Schep de tomatensaus erover en roer de olijven erdoor. Stoof het gerecht nog 5 minuten en serveer direct.

TIP
Kinderen zijn gek op dit gerecht, zeker als je er kleine, dikke pasta bij serveert zoals schelpen, penne of strikjes (farfalle).

SUPERMARKTTIP
Snijd kabeljauwfilet of andere dikke witvis in grote stukken.


 
Kabeljauwwangen met olijven in tomatensaus
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen;
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, in plakjes
  • 1 blik tomatenblokjes ( 400 ml )
  • 2 eetlepels verse oregano
  • 500 gram kabeljauwwangen
  • 4 eetlepels groene olijven


  • 1. Verhit 2 eetlepels olie in een steelpan met dikke bodem, fruit hierin de knoflook en oregano ongeveer 2 minuten. Schenk de inhoud van het blik tomatenblokjes erbij en voeg naar smaak zout en peper toe. Laat de saus ongeveer 15 minuten op een laag vuur (zonder deksel) zachtjes koken en indikken; roer zo nu en dan in de pan.
    2. Bestrooi de kabeljauwwangen met zout en peper. Verhit de resterende olie in een koekenpan en bak de stukjes vis aan beide kanten bruin. Schep de tomatensaus erover en roer de olijven erdoor. Stoof het gerecht nog 5 minuten en serveer direct.

    TIP
    Kinderen zijn gek op dit gerecht, zeker als je er kleine, dikke pasta bij serveert zoals schelpen, penne of strikjes (farfalle).

    SUPERMARKTTIP
    Snijd kabeljauwfilet of andere dikke witvis in grote stukken.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Rolmops op knolselderijsalade
    Besprenkel de selderijreepjes met 1 eetlepel citroensap en blancheer ze 1-2 minuten in een pan met r... Lees verder
    Gegrilde zeeduivel met een Moorse dipsaus
    Snijd de zeeduivel zoveel mogelijk in gelijke blokjes. Maak een marinade van de droge sherry met oli... Lees verder
    Roergebakken tijgergarnalen met broccoli, knoflook en rode peper
    Kook de broccoliroosjes in ruim kokend water met een snufje zout beetgaar (ca. 5 minuten, afhankelij... Lees verder
    Gegrilde tarbot met Noilly Pratsaus
    Spoel de visfilets af onder koud water en dep ze droog. Bestrooi de tarbotfilets met peper en zout. ... Lees verder
    Gestoomde oesters met limoen en soja
    Snijd het bosuitje in flinterdunne ringetjes en de paprika in heel kleine stukjes. Boen de limoen sc... Lees verder
    Palingsalade met radijs en limoen
    Snijd de paling in schuine stukken van 4 cm. Was de slabladeren en maak ze droog in een slacentrifug... Lees verder
    Geroosterde langoustines met limoen
    Doe de boter, knoflook, sjalotjes en peterselie in een sauspan, laat de boter langzaam smelten en me... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden