1. Verwarm de ovengrill. Snijd de langoustines met een scherp mes in de lengte
doormidden. Dat doe je zo het handigst: leg een langoustine op een snijplank en
steek de punt van het mes aan de kant van de kop in het midden. Druk het mes
naar beneden. Draai de langoustine en doe hetzelfde met de staartkant.
2. Leg de halve langoustines naast elkaar op de bolle kant op een bakplaat.
Bestrooi ze met een beetje zout en druppel er 2 eetlepels olie over. Plaats de
bakplaat 4 minuten onder de hete grill.
3. Pureer de basilicum met de resterende olie kort in een keukenmachine of met
een staafmixer. Breng de basilicumolie op smaak met zout en versgemalen peper.
4. Haal de bakplaat uit de oven en schep de langoustines met een spatel op een
groot bord. Kwast de bovenkant van de langoustines in met basilicumolie, knijp de
citroen erboven uit en serveer direct.

TIP Je kunt de langoustines ook al eerder klaarmaken en koud serveren.



 
Langoustines met basilicumolie
• Borrelhapje / Amuse voor 4 personen personen;
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 1 kilo langoustines
  • 7 eetlepels olijfolie
  • 5 eetlepels basilicumblaadjes
  • 1 citroen


  • 1. Verwarm de ovengrill. Snijd de langoustines met een scherp mes in de lengte
    doormidden. Dat doe je zo het handigst: leg een langoustine op een snijplank en
    steek de punt van het mes aan de kant van de kop in het midden. Druk het mes
    naar beneden. Draai de langoustine en doe hetzelfde met de staartkant.
    2. Leg de halve langoustines naast elkaar op de bolle kant op een bakplaat.
    Bestrooi ze met een beetje zout en druppel er 2 eetlepels olie over. Plaats de
    bakplaat 4 minuten onder de hete grill.
    3. Pureer de basilicum met de resterende olie kort in een keukenmachine of met
    een staafmixer. Breng de basilicumolie op smaak met zout en versgemalen peper.
    4. Haal de bakplaat uit de oven en schep de langoustines met een spatel op een
    groot bord. Kwast de bovenkant van de langoustines in met basilicumolie, knijp de
    citroen erboven uit en serveer direct.

    TIP Je kunt de langoustines ook al eerder klaarmaken en koud serveren.


    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Zeebaarsfilet met mosterdglazuur
    Bestrooi de zeebaarsfilets met peper en zout. Meng olijfolie met mosterd, citroensap, dille en bruin... Lees verder
    Sandwich met spekbokking
    1. Besmeer het brood met boter. Was de postelein en schud het water eraf. Pel
    de ui en snijd de... Lees verder
    Gebakken tongschar met appeltjes en vanillesaus
    Kook in een wijde pan de wijn met de fond, het sjalotje en het vanillestokje op matig hoog vuur tot ... Lees verder
    Langoustines alla Busara
    Verhit de 3 el olijfolie in een diepe braadpan. Voeg de knoflook toe en verhit op een gematigde tem... Lees verder
    Spies van grote garnalen en zalm met salsa
    Verhit ruim van te voren de grill of steek de barbecue aan. Halveer de paprika’s en verwijder de z... Lees verder
    Sushi met zalm en komkommer
    Kook de rijst volgens de gebruiksanwijzing op de verpakking. Meng de azijn met de suiker, het zout e... Lees verder
    Garnalenspies en visbrochette met salsa picante
    Leg 8 satéstokjes in water om verbranden tijdens het grillen te voorkomen. Meng voor de garnalenspi... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden