Sardine

1. Ontschub de visjes door met je duim onder koud stromend water over de huid
te wrijven. Dep de sardines droog met keukenpapier. Snijd met een scherp (fi leer)
mes de fi lets van de graat: snijd de vis net achter de kop in, houd je mes plat op de
graat en laat het er in één beweging overheen glijden. Verwijder de ongerechtigheden
van de buikwand.
2. Besprenkel een roestvrijstalen bakblik of braadslee met olie en strooi er wat
zeezout in. Leg de helft van de sardinefi lets op de velkant in het bakblik, bedek de
bodem ermee. Bestrooi de vis opnieuw met zeezout en olie. Leg hierop de
volgende laag visfi lets, nu met de velkant naar boven.
3. Breng in een steelpan de azijn aan de kook met de rode peper, knofl ook, peperkorrels,
laurierblaadjes en tijm. Draai het vuur laag en kook de azijn tot iets minder
dan de helft in.
4. Schenk de warme marinade over de vis. Schud het bakblik of braadslee 30
seconden boven het vuur heen en weer. Zo kan de warmte goed intrekken.
Verdeel de sardines over grote borden, druppel er nog een beetje olijfolie over en
serveer direct, met (veld)sla erbij.


 
Sardientjes in het zuur
• Voorgerecht voor 4 personen personen;
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 8-12 verse , stevige sardines
  • 4 eetlepels olijfolie, extra vierge 300 ml rode-wijn azijn
  • 1 rode peper , in dunne reepjes
  • 5 tenen knoflook, in dunnen plakjes
  • 1 theelepel gekneusde peperkorrels
  • 5 laurierblaadjes
  • 8 takjes verse tijm
  • veldsla


  • 1. Ontschub de visjes door met je duim onder koud stromend water over de huid
    te wrijven. Dep de sardines droog met keukenpapier. Snijd met een scherp (fi leer)
    mes de fi lets van de graat: snijd de vis net achter de kop in, houd je mes plat op de
    graat en laat het er in één beweging overheen glijden. Verwijder de ongerechtigheden
    van de buikwand.
    2. Besprenkel een roestvrijstalen bakblik of braadslee met olie en strooi er wat
    zeezout in. Leg de helft van de sardinefi lets op de velkant in het bakblik, bedek de
    bodem ermee. Bestrooi de vis opnieuw met zeezout en olie. Leg hierop de
    volgende laag visfi lets, nu met de velkant naar boven.
    3. Breng in een steelpan de azijn aan de kook met de rode peper, knofl ook, peperkorrels,
    laurierblaadjes en tijm. Draai het vuur laag en kook de azijn tot iets minder
    dan de helft in.
    4. Schenk de warme marinade over de vis. Schud het bakblik of braadslee 30
    seconden boven het vuur heen en weer. Zo kan de warmte goed intrekken.
    Verdeel de sardines over grote borden, druppel er nog een beetje olijfolie over en
    serveer direct, met (veld)sla erbij.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Brede lintpasta met spinazie en geroosterde zalmfilet
    Spoel de zalmfilets af onder koud water en dep ze goed droog. Bestrijk de zalmfilets met olie en laa... Lees verder
    Brede lintpasta met spinazie en geroosterde zalmfilet
    Spoel de zalmfilets af onder koud water en dep ze goed droog. Bestrijk de zalmfilets met olie en laa... Lees verder
    Gebakken scholfilet met paprikasaus
    Wrijf de scholfilets in met zout en peper en besprenkel ze met 2 eetlepels sinaasappelsap. Laat de f... Lees verder
    Visnuggets en worteltjes in een zakje
    • Verwarm de oven voor op 200 ˚C. Wrijf de stukken kabeljauw in met zout en shoarmakruiden en wen... Lees verder
    Geroosterde langoustines met limoen
    Doe de boter, knoflook, sjalotjes en peterselie in een sauspan, laat de boter langzaam smelten en me... Lees verder
    Koolvispakketjes met tortillachips
    Laat de koolvisfilets eventueel ontdooien. Verwarm de oven voor op 200 ºC.
    Verkruimel de tort... Lees verder
    Palingsalade met citroendressing
    Snijd de palingfilet in stukjes van 1 cm. Maak de radijsjes schoon en snijd ze in vieren. Hussel de ... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden