Sprot

1. Snijd de onderkant van de stengels bleekselderij. Pluk de gele blaadjes en laat
ze in een kom ijswater weer ‘crispy’ worden. Was de stengels en snijd ze schuin in
dunne plakjes.
2. Maak de radijs schoon en snijd ze in plakjes. Schil de appel, snijd deze in vieren
en verwijder het klokhuis. Snijd de partjes in dunne plakjes. Doe de appel in een
grote kom en knijp de citroen erboven uit. Schep de radijs, bleekselderij en
mayonaise door de appel. Voeg zout en peper naar smaak toe.
3. Verdeel de salade over de borden, leg de sprotjes ernaast. Dep de selderijblaadjes
met keukenpapier droog en strooi ze samen met de tuinkers over de
salade heen.

SPROTJES SCHOONMAKEN Maak een inkeping achter het kopje en trek met
het mesje in een keer het vel van kop naar staart. Stroop op dezelfde manier ook
het vel van de andere kant. Snijd de kop eraf, snijd de buik open en verwijder de
ingewanden. Snijd met het mes langs de graat de fi letjes los. Verwijder de rugvin
en controleer of er geen losse graatjes op de fi lets zitten.


 
Sprotjes met frisse salade
• Lunchgerecht voor 4 personen personen;
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 1 bleekselderij ( alleen het gele hart van de stronk )
  • 1 bosje radijs
  • 1 appel
  • 1/2 citroen
  • 2-3 eetlepels mayonaise
  • 1 bosje sprotjes ( of 150 gram sprotfilet )
  • 1/2 bakje tuinkers , losgeknipt


  • 1. Snijd de onderkant van de stengels bleekselderij. Pluk de gele blaadjes en laat
    ze in een kom ijswater weer ‘crispy’ worden. Was de stengels en snijd ze schuin in
    dunne plakjes.
    2. Maak de radijs schoon en snijd ze in plakjes. Schil de appel, snijd deze in vieren
    en verwijder het klokhuis. Snijd de partjes in dunne plakjes. Doe de appel in een
    grote kom en knijp de citroen erboven uit. Schep de radijs, bleekselderij en
    mayonaise door de appel. Voeg zout en peper naar smaak toe.
    3. Verdeel de salade over de borden, leg de sprotjes ernaast. Dep de selderijblaadjes
    met keukenpapier droog en strooi ze samen met de tuinkers over de
    salade heen.

    SPROTJES SCHOONMAKEN Maak een inkeping achter het kopje en trek met
    het mesje in een keer het vel van kop naar staart. Stroop op dezelfde manier ook
    het vel van de andere kant. Snijd de kop eraf, snijd de buik open en verwijder de
    ingewanden. Snijd met het mes langs de graat de fi letjes los. Verwijder de rugvin
    en controleer of er geen losse graatjes op de fi lets zitten.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Gegratineerde scholrolletjes met paprika
    Verwarm de oven voor op 200 ºC.
    Pureer de paprika’s in de keukenmachine of in een hoge kom ... Lees verder
    Bruschetta met haring en gemarineerde rode ui
    Leg de uiringen in een schaaltje en schenk de azijn erover. Laat de uiringen zo minstens 30 minuten ... Lees verder
    Griekse garnalensalade in minipaprika's
    Halveer de minipaprika's en verwijder de zaadlijsten. Kook de halve paprika's 3 minuten in ruim koke... Lees verder
    Zomersalade met kibbeling
    Verwarm de oven voor op 160ºC. Leg de kibbeling naast elkaar in een ovenvaste schaal of op een bakp... Lees verder
    Kerriezuurkool- en kabeljauwschotel
    Verwarm de oven voor op 200° C.
    Schil de aardappels, zet ze op in een laagje koud water met ee... Lees verder
    Gegratineerde griet met kaas en mosterd
    Verwarm de oven voor op 180° C.
    Spoel de visfilets af onder stromend koud water en dep ze dro... Lees verder
    Gegratineerde wijting
    Verwarm de oven voor op 200˚C.
    Besprenkel de wijting met citroensap. Meng in een kom de yoghu... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden