Sprot

1. Snijd de onderkant van de stengels bleekselderij. Pluk de gele blaadjes en laat
ze in een kom ijswater weer ‘crispy’ worden. Was de stengels en snijd ze schuin in
dunne plakjes.
2. Maak de radijs schoon en snijd ze in plakjes. Schil de appel, snijd deze in vieren
en verwijder het klokhuis. Snijd de partjes in dunne plakjes. Doe de appel in een
grote kom en knijp de citroen erboven uit. Schep de radijs, bleekselderij en
mayonaise door de appel. Voeg zout en peper naar smaak toe.
3. Verdeel de salade over de borden, leg de sprotjes ernaast. Dep de selderijblaadjes
met keukenpapier droog en strooi ze samen met de tuinkers over de
salade heen.

SPROTJES SCHOONMAKEN Maak een inkeping achter het kopje en trek met
het mesje in een keer het vel van kop naar staart. Stroop op dezelfde manier ook
het vel van de andere kant. Snijd de kop eraf, snijd de buik open en verwijder de
ingewanden. Snijd met het mes langs de graat de fi letjes los. Verwijder de rugvin
en controleer of er geen losse graatjes op de fi lets zitten.


 
Sprotjes met frisse salade
• Lunchgerecht voor 4 personen personen;
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 1 bleekselderij ( alleen het gele hart van de stronk )
  • 1 bosje radijs
  • 1 appel
  • 1/2 citroen
  • 2-3 eetlepels mayonaise
  • 1 bosje sprotjes ( of 150 gram sprotfilet )
  • 1/2 bakje tuinkers , losgeknipt


  • 1. Snijd de onderkant van de stengels bleekselderij. Pluk de gele blaadjes en laat
    ze in een kom ijswater weer ‘crispy’ worden. Was de stengels en snijd ze schuin in
    dunne plakjes.
    2. Maak de radijs schoon en snijd ze in plakjes. Schil de appel, snijd deze in vieren
    en verwijder het klokhuis. Snijd de partjes in dunne plakjes. Doe de appel in een
    grote kom en knijp de citroen erboven uit. Schep de radijs, bleekselderij en
    mayonaise door de appel. Voeg zout en peper naar smaak toe.
    3. Verdeel de salade over de borden, leg de sprotjes ernaast. Dep de selderijblaadjes
    met keukenpapier droog en strooi ze samen met de tuinkers over de
    salade heen.

    SPROTJES SCHOONMAKEN Maak een inkeping achter het kopje en trek met
    het mesje in een keer het vel van kop naar staart. Stroop op dezelfde manier ook
    het vel van de andere kant. Snijd de kop eraf, snijd de buik open en verwijder de
    ingewanden. Snijd met het mes langs de graat de fi letjes los. Verwijder de rugvin
    en controleer of er geen losse graatjes op de fi lets zitten.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Tomatencurry met gamba's
    Laat de gamba’s eventueel ontdooien, spoel ze met koud water en dep ze droog. Pel de gamba’s en ... Lees verder
    Zeewolf met rode paprikasaus en lamsoor
    Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd de paprika in stukjes. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in... Lees verder
    Garnalen-tomatentaartje
    Verwarm de oven voor op 200 °C. Pel het teentje knoflook en pers dit boven de olie. Rol de sneetjes... Lees verder
    Mediterrane paprikasoep met gegrilde tonijn
    Verhit 2 eetlepels olijfolie in een soeppan en fruit de ui zachtjes glazig. Schep de paprika, aardap... Lees verder
    Gegrilde zeebaars met rode uien- kruidenmarmelade
    Bestrijk de zeebaarsfilets met chiliolie. Sprenkel er citroensap over en strooi er peper en zout ove... Lees verder
    Tagliatelle met mosselen, basilicum en pijnboompitten
    Kook de tagliatelle in ruim kokend water met een snufje zout gaar (kooktijd 10-15 minuten, volgens d... Lees verder
    Bonen-tonijnsalade met ui
    Klop voor de dressing de mosterd, olijfolie, de ui, knoflook en wijnazijn goed door elkaar. Spoel de... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden