Sprot

1. Snijd de onderkant van de stengels bleekselderij. Pluk de gele blaadjes en laat
ze in een kom ijswater weer ‘crispy’ worden. Was de stengels en snijd ze schuin in
dunne plakjes.
2. Maak de radijs schoon en snijd ze in plakjes. Schil de appel, snijd deze in vieren
en verwijder het klokhuis. Snijd de partjes in dunne plakjes. Doe de appel in een
grote kom en knijp de citroen erboven uit. Schep de radijs, bleekselderij en
mayonaise door de appel. Voeg zout en peper naar smaak toe.
3. Verdeel de salade over de borden, leg de sprotjes ernaast. Dep de selderijblaadjes
met keukenpapier droog en strooi ze samen met de tuinkers over de
salade heen.

SPROTJES SCHOONMAKEN Maak een inkeping achter het kopje en trek met
het mesje in een keer het vel van kop naar staart. Stroop op dezelfde manier ook
het vel van de andere kant. Snijd de kop eraf, snijd de buik open en verwijder de
ingewanden. Snijd met het mes langs de graat de fi letjes los. Verwijder de rugvin
en controleer of er geen losse graatjes op de fi lets zitten.


 
Sprotjes met frisse salade
• Lunchgerecht voor 4 personen personen;
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 1 bleekselderij ( alleen het gele hart van de stronk )
  • 1 bosje radijs
  • 1 appel
  • 1/2 citroen
  • 2-3 eetlepels mayonaise
  • 1 bosje sprotjes ( of 150 gram sprotfilet )
  • 1/2 bakje tuinkers , losgeknipt


  • 1. Snijd de onderkant van de stengels bleekselderij. Pluk de gele blaadjes en laat
    ze in een kom ijswater weer ‘crispy’ worden. Was de stengels en snijd ze schuin in
    dunne plakjes.
    2. Maak de radijs schoon en snijd ze in plakjes. Schil de appel, snijd deze in vieren
    en verwijder het klokhuis. Snijd de partjes in dunne plakjes. Doe de appel in een
    grote kom en knijp de citroen erboven uit. Schep de radijs, bleekselderij en
    mayonaise door de appel. Voeg zout en peper naar smaak toe.
    3. Verdeel de salade over de borden, leg de sprotjes ernaast. Dep de selderijblaadjes
    met keukenpapier droog en strooi ze samen met de tuinkers over de
    salade heen.

    SPROTJES SCHOONMAKEN Maak een inkeping achter het kopje en trek met
    het mesje in een keer het vel van kop naar staart. Stroop op dezelfde manier ook
    het vel van de andere kant. Snijd de kop eraf, snijd de buik open en verwijder de
    ingewanden. Snijd met het mes langs de graat de fi letjes los. Verwijder de rugvin
    en controleer of er geen losse graatjes op de fi lets zitten.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Tonijnsalade op toast
    Laat de tonijn uitlekken en verdeel de tonijn in kleine stukjes. Hak de walnoten grof. Meng de tonij... Lees verder
    Italiaanse zalmfilet met paprika
    Snijd de paprika in reepjes. Verhit 3 eetlepels olijfolie in een koekenpan en pers hier en teentje k... Lees verder
    Garnalencocktail met komkommer
    Schil de komkommer en snijd het stuk in de lengte doormidden. Schraap de zaadjes eruit en snijd de k... Lees verder
    Bruschetta met sardinetapenade en rucola
    Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Leg de tomaatjes op een bakplaat. Besprenkel ze met 1,5 el olijfol... Lees verder
    Tomatencurry met gamba's
    Laat de gamba’s eventueel ontdooien, spoel ze met koud water en dep ze droog. Pel de gamba’s en ... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden