Sprot

1. Snijd de onderkant van de stengels bleekselderij. Pluk de gele blaadjes en laat
ze in een kom ijswater weer ‘crispy’ worden. Was de stengels en snijd ze schuin in
dunne plakjes.
2. Maak de radijs schoon en snijd ze in plakjes. Schil de appel, snijd deze in vieren
en verwijder het klokhuis. Snijd de partjes in dunne plakjes. Doe de appel in een
grote kom en knijp de citroen erboven uit. Schep de radijs, bleekselderij en
mayonaise door de appel. Voeg zout en peper naar smaak toe.
3. Verdeel de salade over de borden, leg de sprotjes ernaast. Dep de selderijblaadjes
met keukenpapier droog en strooi ze samen met de tuinkers over de
salade heen.

SPROTJES SCHOONMAKEN Maak een inkeping achter het kopje en trek met
het mesje in een keer het vel van kop naar staart. Stroop op dezelfde manier ook
het vel van de andere kant. Snijd de kop eraf, snijd de buik open en verwijder de
ingewanden. Snijd met het mes langs de graat de fi letjes los. Verwijder de rugvin
en controleer of er geen losse graatjes op de fi lets zitten.


 
Sprotjes met frisse salade
• Lunchgerecht voor 4 personen personen;
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 1 bleekselderij ( alleen het gele hart van de stronk )
  • 1 bosje radijs
  • 1 appel
  • 1/2 citroen
  • 2-3 eetlepels mayonaise
  • 1 bosje sprotjes ( of 150 gram sprotfilet )
  • 1/2 bakje tuinkers , losgeknipt


  • 1. Snijd de onderkant van de stengels bleekselderij. Pluk de gele blaadjes en laat
    ze in een kom ijswater weer ‘crispy’ worden. Was de stengels en snijd ze schuin in
    dunne plakjes.
    2. Maak de radijs schoon en snijd ze in plakjes. Schil de appel, snijd deze in vieren
    en verwijder het klokhuis. Snijd de partjes in dunne plakjes. Doe de appel in een
    grote kom en knijp de citroen erboven uit. Schep de radijs, bleekselderij en
    mayonaise door de appel. Voeg zout en peper naar smaak toe.
    3. Verdeel de salade over de borden, leg de sprotjes ernaast. Dep de selderijblaadjes
    met keukenpapier droog en strooi ze samen met de tuinkers over de
    salade heen.

    SPROTJES SCHOONMAKEN Maak een inkeping achter het kopje en trek met
    het mesje in een keer het vel van kop naar staart. Stroop op dezelfde manier ook
    het vel van de andere kant. Snijd de kop eraf, snijd de buik open en verwijder de
    ingewanden. Snijd met het mes langs de graat de fi letjes los. Verwijder de rugvin
    en controleer of er geen losse graatjes op de fi lets zitten.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Gegratineerde scholrolletjes met paprika
    Verwarm de oven voor op 200 ºC.
    Pureer de paprika’s in de keukenmachine of in een hoge kom ... Lees verder
    Mediterrane kibbeling met paprika
    Verwarm de grill in de oven voor. Maak de paprika’s schoon en snijd ze in grove stukken. Roer in e... Lees verder
    Risotto met roergebakken tijgergarnalen
    Laat de tijgergarnalen eventueel ontdooien. Pel en snipper de ui. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in e... Lees verder
    Geroosterde langoustines met limoen
    Doe de boter, knoflook, sjalotjes en peterselie in een sauspan, laat de boter langzaam smelten en me... Lees verder
    Chinese fondue
    De stukjes vis en groenten worden gegaard in hete (vis)bouillon. Je kunt de bouillon zelf maken of b... Lees verder
    Vispakketjes van de barbecue
    Verdeel op 4 dubbele vellen aluminiumfolie (30 x 30 cm.) de wortel en de prei, schik daarop de in bl... Lees verder
    Koolvisschotel met knolselderij-zuurkoolpuree
    Verwarm de oven voor op 220 C.
    Kook de zuurkool in een laagje koud water in 30 minuten gaar. Af... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden