Gamba

Spoel de kabeljauwfilet af onder de koude kraan en dep hem droog. Snijd de kabeljauwfilet in stukken van 4 cm. Snijd de paprika in zeer smalle ringen. Verhit de olie en bak hierin de paprikaringen en de olijven 5 minuten op een laag vuur. Voeg 4 dl water, de paƫlla rijst en de kruidenmix uit het pak toe en breng het geheel al roerende aan de kook. Roer de groentenmix erdoor, leg het deksel op de pan en laat de paƫlla eerst 10 minuten zachtjes koken. Voeg de mosselen toe en kook ze 5 minuten mee. Voeg dan de stukken kabeljauw en de gamba's toe en laat de paƫlla nog 5 minuten pruttelen. Leg de partjes citroen op de paƫlla.


 
Paƫlla met kabeljauw, gamba's en mosselen
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 405 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 250 gram kabeljauwfilet
  • 500 gram schoongemaakte mosselen
  • 6 gamba's
  • 1 rode paprika
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 pak PaĆ«lla (Knorr)
  • 100 gram zwarte olijven zonder pit
  • 3 partjes citroen


  • Spoel de kabeljauwfilet af onder de koude kraan en dep hem droog. Snijd de kabeljauwfilet in stukken van 4 cm. Snijd de paprika in zeer smalle ringen. Verhit de olie en bak hierin de paprikaringen en de olijven 5 minuten op een laag vuur. Voeg 4 dl water, de paĆ«lla rijst en de kruidenmix uit het pak toe en breng het geheel al roerende aan de kook. Roer de groentenmix erdoor, leg het deksel op de pan en laat de paĆ«lla eerst 10 minuten zachtjes koken. Voeg de mosselen toe en kook ze 5 minuten mee. Voeg dan de stukken kabeljauw en de gamba's toe en laat de paĆ«lla nog 5 minuten pruttelen. Leg de partjes citroen op de paĆ«lla.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Gegrilde groente en ansjovis bruschetta
    Snijd de ciabatta in plakjes van ca 1 cm. Besprenkel met olie en leg een paar minuten in de oven (22... Lees verder
    Kabeljauwschotel met broccoli en rƶsti
    Verwarm de oven voor op 200Ā°C.
    Kook de broccoliroosjes in een pan met ruim kokend water en zo... Lees verder
    Viscurry van nijlbaars
    Snijd de nijlbaarsfilet in gelijke moten en besprenkel ze met citroensap. Laat even intrekken en dep... Lees verder
    Indische lekkerbeksandwich
    Verwarm de oven voor op 160ĀŗC.
    Leg de lekkerbekjes naast elkaar in een ovenvaste schaal of op... Lees verder
    Clubsandwich met haring en avocado
    Halveer de haringen en snijd de filets schuin in stukken van 4 cm. Rooster de sneetjes brood in een ... Lees verder
    Garnalencocktail met mango en limoendressing
    Schil de mango. Halveer de vrucht, verwijder de pit en verdeel het vruchtvlees in kleine blokjes. Sn... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden