Gamba

Spoel de kabeljauwfilet af onder de koude kraan en dep hem droog. Snijd de kabeljauwfilet in stukken van 4 cm. Snijd de paprika in zeer smalle ringen. Verhit de olie en bak hierin de paprikaringen en de olijven 5 minuten op een laag vuur. Voeg 4 dl water, de paƫlla rijst en de kruidenmix uit het pak toe en breng het geheel al roerende aan de kook. Roer de groentenmix erdoor, leg het deksel op de pan en laat de paƫlla eerst 10 minuten zachtjes koken. Voeg de mosselen toe en kook ze 5 minuten mee. Voeg dan de stukken kabeljauw en de gamba's toe en laat de paƫlla nog 5 minuten pruttelen. Leg de partjes citroen op de paƫlla.


 
Paƫlla met kabeljauw, gamba's en mosselen
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 405 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 250 gram kabeljauwfilet
  • 500 gram schoongemaakte mosselen
  • 6 gamba's
  • 1 rode paprika
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 pak PaĆ«lla (Knorr)
  • 100 gram zwarte olijven zonder pit
  • 3 partjes citroen


  • Spoel de kabeljauwfilet af onder de koude kraan en dep hem droog. Snijd de kabeljauwfilet in stukken van 4 cm. Snijd de paprika in zeer smalle ringen. Verhit de olie en bak hierin de paprikaringen en de olijven 5 minuten op een laag vuur. Voeg 4 dl water, de paĆ«lla rijst en de kruidenmix uit het pak toe en breng het geheel al roerende aan de kook. Roer de groentenmix erdoor, leg het deksel op de pan en laat de paĆ«lla eerst 10 minuten zachtjes koken. Voeg de mosselen toe en kook ze 5 minuten mee. Voeg dan de stukken kabeljauw en de gamba's toe en laat de paĆ«lla nog 5 minuten pruttelen. Leg de partjes citroen op de paĆ«lla.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Gestoofde wijtingfilet met appel en ui
    Verwarm de oven voor op 200 ĀŗC.

    Pel en snipper de ui. Schil de appel en snijd het vruchtv... Lees verder
    Kerriezuurkool- en kabeljauwschotel
    Verwarm de oven voor op 200Ā° C.
    Schil de aardappels, zet ze op in een laagje koud water met ee... Lees verder
    Gebakken bot in bierbeslag met appelsalsa
    Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes van Ā½ cm. Meng ... Lees verder
    (Rode) Mul in een pakketje
    Verwarm de oven voor op 190 ĀŗC.
    Knip 8 stukken vetvrij bakpapier van 20x30 cm. Leg er telkens... Lees verder
    Roodbaars met schuimige sherrysaus
    Boen de sinaasappel schoon en snijd de oranje schil er dun af. Snijd de helft van de schil in dunne ... Lees verder
    Zeeuwse vispakketjes
    Snijd de prei in zeer smalle ringen. Hak het teentje knoflook fijn. Verhit de olie en bak hierin de ... Lees verder
    Sushi met zalm en komkommer
    Kook de rijst volgens de gebruiksanwijzing op de verpakking. Meng de azijn met de suiker, het zout e... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden