Gamba

Spoel de kabeljauwfilet af onder de koude kraan en dep hem droog. Snijd de kabeljauwfilet in stukken van 4 cm. Snijd de paprika in zeer smalle ringen. Verhit de olie en bak hierin de paprikaringen en de olijven 5 minuten op een laag vuur. Voeg 4 dl water, de paƫlla rijst en de kruidenmix uit het pak toe en breng het geheel al roerende aan de kook. Roer de groentenmix erdoor, leg het deksel op de pan en laat de paƫlla eerst 10 minuten zachtjes koken. Voeg de mosselen toe en kook ze 5 minuten mee. Voeg dan de stukken kabeljauw en de gamba's toe en laat de paƫlla nog 5 minuten pruttelen. Leg de partjes citroen op de paƫlla.


 
Paƫlla met kabeljauw, gamba's en mosselen
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 405 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 250 gram kabeljauwfilet
  • 500 gram schoongemaakte mosselen
  • 6 gamba's
  • 1 rode paprika
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 pak PaĆ«lla (Knorr)
  • 100 gram zwarte olijven zonder pit
  • 3 partjes citroen


  • Spoel de kabeljauwfilet af onder de koude kraan en dep hem droog. Snijd de kabeljauwfilet in stukken van 4 cm. Snijd de paprika in zeer smalle ringen. Verhit de olie en bak hierin de paprikaringen en de olijven 5 minuten op een laag vuur. Voeg 4 dl water, de paĆ«lla rijst en de kruidenmix uit het pak toe en breng het geheel al roerende aan de kook. Roer de groentenmix erdoor, leg het deksel op de pan en laat de paĆ«lla eerst 10 minuten zachtjes koken. Voeg de mosselen toe en kook ze 5 minuten mee. Voeg dan de stukken kabeljauw en de gamba's toe en laat de paĆ«lla nog 5 minuten pruttelen. Leg de partjes citroen op de paĆ«lla.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Gegrilde groente en ansjovis bruschetta
    Snijd de ciabatta in plakjes van ca 1 cm. Besprenkel met olie en leg een paar minuten in de oven (22... Lees verder
    Gegratineerde tongrolletjes uit de oven
    Verwarm de oven voor op 200 Ā°C.
    Snijd en was de prei. Doe de prei in een vergiet en schenk er... Lees verder
    Chinese fondue
    De stukjes vis en groenten worden gegaard in hete (vis)bouillon. Je kunt de bouillon zelf maken of b... Lees verder
    Garnalenspies en visbrochette met salsa picante
    Leg 8 satƩstokjes in water om verbranden tijdens het grillen te voorkomen. Meng voor de garnalenspi... Lees verder
    Tonijnsalade op toast
    Laat de tonijn uitlekken en verdeel de tonijn in kleine stukjes. Hak de walnoten grof. Meng de tonij... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden