Mosselen

Verwarm in een ruime pan de helft van de olijfolie en fruit hierin de sjalot en de knoflook tot deze goudbruin zijn.
Voeg de peper toe en de uitgelekte mosselen. Schud de mosselen goed om en blus af met de witte wijn. Dek de pan af en kook de mosselen tot ze net open gaan staan.
Schep de mosselen voorzichtig uit de pan en zet ze even apart. Voeg de tomaten en een snufje zout toe aan het kookvocht en breng het weer aan de kook.
Kook de saus ongeveer tien minuten door tot de tomaten in het vocht zijn opgenomen. Voeg de mosselen weer toe aan de saus en maak het gerecht af met een ruime hoeveelheid bladpeterselie, zeezout, peper en een scheut olijfolie.
Serveer de mosselen direct met wat vers knapperig brood, een groene salade en een goed glas witte wijn. Houd wat van de saus apart om het brood en de mosselen in te dopen.





 
Mosselen in een saus van pruimtomaat
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen;
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 2 kg verse mosselen
  • 100 gr sjalot, fijngesnipperd
  • 2 tenen verse knoflook, fijngehakt
  • 1 tl rode peper, ontzaad en fijngehakt
  • 1 glas droge witte wijn
  • 300 gr rijpe pruimtomaat, in blokjes gesneden
  • 1 bos bladpeterselie, fijngesneden
  • 1 dl goede kwaliteit olijfolie
  • snufje zeezout en peper uit de molen


  • Verwarm in een ruime pan de helft van de olijfolie en fruit hierin de sjalot en de knoflook tot deze goudbruin zijn.
    Voeg de peper toe en de uitgelekte mosselen. Schud de mosselen goed om en blus af met de witte wijn. Dek de pan af en kook de mosselen tot ze net open gaan staan.
    Schep de mosselen voorzichtig uit de pan en zet ze even apart. Voeg de tomaten en een snufje zout toe aan het kookvocht en breng het weer aan de kook.
    Kook de saus ongeveer tien minuten door tot de tomaten in het vocht zijn opgenomen. Voeg de mosselen weer toe aan de saus en maak het gerecht af met een ruime hoeveelheid bladpeterselie, zeezout, peper en een scheut olijfolie.
    Serveer de mosselen direct met wat vers knapperig brood, een groene salade en een goed glas witte wijn. Houd wat van de saus apart om het brood en de mosselen in te dopen.




    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Focacciasandwich met tonijnsalade
    Bak de focaccia in een voorverwarmde oven af volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de toma... Lees verder
    Gepaneerde Hollandse garnalen op een bedje van waterkers met brandnetel en feta
    Voeg aan de zachte boter de peterselie, de bieslook, het citroensap, de knoflook, de steranijs, de p... Lees verder
    Ovenschotel van makreel en aubergine
    Snijd de aubergines in blokjes en bestrooi ze met zout, laat ze zo 10 minuten liggen. Verwarm de ove... Lees verder
    Snoekbaarsfilet met een brandade van gerookte paling, knoflookspinazie en tomatenvinaigrette
    Meng de tomatenconcassée met de olie en azijn, breng op smaak met peper en zout. Verwarm deze vinai... Lees verder
    Geroosterde langoustines met limoen
    Doe de boter, knoflook, sjalotjes en peterselie in een sauspan, laat de boter langzaam smelten en me... Lees verder
    Gourmet met vis
    Vis is lekker snel klaar. Vandaar dat het bij uitstek geschikt is om mee te gourmetten en (steen)gri... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden