Mosselen

Verwarm in een ruime pan de helft van de olijfolie en fruit hierin de sjalot en de knoflook tot deze goudbruin zijn.
Voeg de peper toe en de uitgelekte mosselen. Schud de mosselen goed om en blus af met de witte wijn. Dek de pan af en kook de mosselen tot ze net open gaan staan.
Schep de mosselen voorzichtig uit de pan en zet ze even apart. Voeg de tomaten en een snufje zout toe aan het kookvocht en breng het weer aan de kook.
Kook de saus ongeveer tien minuten door tot de tomaten in het vocht zijn opgenomen. Voeg de mosselen weer toe aan de saus en maak het gerecht af met een ruime hoeveelheid bladpeterselie, zeezout, peper en een scheut olijfolie.
Serveer de mosselen direct met wat vers knapperig brood, een groene salade en een goed glas witte wijn. Houd wat van de saus apart om het brood en de mosselen in te dopen.





 
Mosselen in een saus van pruimtomaat
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen;
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 2 kg verse mosselen
  • 100 gr sjalot, fijngesnipperd
  • 2 tenen verse knoflook, fijngehakt
  • 1 tl rode peper, ontzaad en fijngehakt
  • 1 glas droge witte wijn
  • 300 gr rijpe pruimtomaat, in blokjes gesneden
  • 1 bos bladpeterselie, fijngesneden
  • 1 dl goede kwaliteit olijfolie
  • snufje zeezout en peper uit de molen


  • Verwarm in een ruime pan de helft van de olijfolie en fruit hierin de sjalot en de knoflook tot deze goudbruin zijn.
    Voeg de peper toe en de uitgelekte mosselen. Schud de mosselen goed om en blus af met de witte wijn. Dek de pan af en kook de mosselen tot ze net open gaan staan.
    Schep de mosselen voorzichtig uit de pan en zet ze even apart. Voeg de tomaten en een snufje zout toe aan het kookvocht en breng het weer aan de kook.
    Kook de saus ongeveer tien minuten door tot de tomaten in het vocht zijn opgenomen. Voeg de mosselen weer toe aan de saus en maak het gerecht af met een ruime hoeveelheid bladpeterselie, zeezout, peper en een scheut olijfolie.
    Serveer de mosselen direct met wat vers knapperig brood, een groene salade en een goed glas witte wijn. Houd wat van de saus apart om het brood en de mosselen in te dopen.




    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Bruschette met haring en paprika
    Snijd het stokbrood schuin in 8 lange plakken en rooster ze onder een hete grill goudbruin. Snijd de... Lees verder
    Bruschetta met gemarineerde paling
    Snijd de bosuitjes in ringetjes. Roer in een kom de wijn met het citroensap, de olijfolie, de uiring... Lees verder
    Roergebakken tijgergarnalen met broccoli, knoflook en rode peper
    Kook de broccoliroosjes in ruim kokend water met een snufje zout beetgaar (ca. 5 minuten, afhankelij... Lees verder
    Vispakketjes van de barbecue
    Verdeel op 4 dubbele vellen aluminiumfolie (30 x 30 cm.) de wortel en de prei, schik daarop de in bl... Lees verder
    Roergebakken tijgergarnalen met broccoli, knoflook en rode peper
    Kook de broccoliroosjes in ruim kokend water met een snufje zout beetgaar (ca. 5 minuten, afhankelij... Lees verder
    Roodbaarsfilet met tapenade van olijven en gedroogde tomaten
    Verwarm de oven voor op 180Ā° C.
    Spoel de visfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. P... Lees verder
    Crostini met haringtartaar
    Snijd een meergranen bake-off stokbrood in dunne plakjes en rooster ze onder een hete grill goudbrui... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden