Mosselen

Verwarm in een ruime pan de helft van de olijfolie en fruit hierin de sjalot en de knoflook tot deze goudbruin zijn.
Voeg de peper toe en de uitgelekte mosselen. Schud de mosselen goed om en blus af met de witte wijn. Dek de pan af en kook de mosselen tot ze net open gaan staan.
Schep de mosselen voorzichtig uit de pan en zet ze even apart. Voeg de tomaten en een snufje zout toe aan het kookvocht en breng het weer aan de kook.
Kook de saus ongeveer tien minuten door tot de tomaten in het vocht zijn opgenomen. Voeg de mosselen weer toe aan de saus en maak het gerecht af met een ruime hoeveelheid bladpeterselie, zeezout, peper en een scheut olijfolie.
Serveer de mosselen direct met wat vers knapperig brood, een groene salade en een goed glas witte wijn. Houd wat van de saus apart om het brood en de mosselen in te dopen.





 
Mosselen in een saus van pruimtomaat
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen;
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 2 kg verse mosselen
  • 100 gr sjalot, fijngesnipperd
  • 2 tenen verse knoflook, fijngehakt
  • 1 tl rode peper, ontzaad en fijngehakt
  • 1 glas droge witte wijn
  • 300 gr rijpe pruimtomaat, in blokjes gesneden
  • 1 bos bladpeterselie, fijngesneden
  • 1 dl goede kwaliteit olijfolie
  • snufje zeezout en peper uit de molen


  • Verwarm in een ruime pan de helft van de olijfolie en fruit hierin de sjalot en de knoflook tot deze goudbruin zijn.
    Voeg de peper toe en de uitgelekte mosselen. Schud de mosselen goed om en blus af met de witte wijn. Dek de pan af en kook de mosselen tot ze net open gaan staan.
    Schep de mosselen voorzichtig uit de pan en zet ze even apart. Voeg de tomaten en een snufje zout toe aan het kookvocht en breng het weer aan de kook.
    Kook de saus ongeveer tien minuten door tot de tomaten in het vocht zijn opgenomen. Voeg de mosselen weer toe aan de saus en maak het gerecht af met een ruime hoeveelheid bladpeterselie, zeezout, peper en een scheut olijfolie.
    Serveer de mosselen direct met wat vers knapperig brood, een groene salade en een goed glas witte wijn. Houd wat van de saus apart om het brood en de mosselen in te dopen.




    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Gegrilde scholfilet met wortel en olijf
    Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een pan met een dikke bodem en schep de ui, wortel, olijven, tomaat... Lees verder
    Broodje paling
    Komkommer in plakjes snijden. In kommetje mayonaise, mosterd en peterselie door elkaar roeren. Pisto... Lees verder
    Gestoofde wijtingfilet met appel en ui
    Verwarm de oven voor op 200 ÂēC.

    Pel en snipper de ui. Schil de appel en snijd het vruchtv... Lees verder
    Nijlbaarsschotel met Italiaanse groenten
    Verwarm de oven voor op 220 C.
    Snijd de courgette in de lengte in vieren en vervolgens in stukj... Lees verder
    Pappardelle met langoustines
    Pel de langoustines: trek eerst de kop eraf, kraak dan de schaal rond het lijfje een beetje en pel d... Lees verder
    Garnalencocktail met mango en limoendressing
    Schil de mango. Halveer de vrucht, verwijder de pit en verdeel het vruchtvlees in kleine blokjes. Sn... Lees verder
    Langoustines alla Busara
    Verhit de 3 el olijfolie in een diepe braadpan. Voeg de knoflook toe en verhit op een gematigde tem... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden