Mosselen

Laat de mosselen stuk voor stuk door uw vingers gaan en kijk of ze stevig dicht zitten. Doe de olie in de wok en verwarm deze. Voeg pepers, knoflook, citroengras, gember, korianderstelen en limoenblad toe en bak dit even aan. Voeg vervolgens het limoensap en dan de vissaus toe, daarna de mosselen. Zet het vuur hoog met het deksel op de pan. Schud de mosselen drie tot vier keer om. Serveer ze met veel korianderblad.
Het kookvocht dat overblijft is een mooie basis voor een Tom Yam, een Thaise soep. Voeg kokosmelk toe en varieer met blokjes tomaat, garnalen, blokjes courgette en natuurlijk overgebleven mosselen.


 
Thaise mosselen met peper, koriander en citroengras
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen;
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 4 kg verse mosselen
  • 3 verse rode pepers zonder zaad, fijngehakt
  • 6 stengels citroengras, buitenste schil afgepeld en fijngehakt
  • 4 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 grote bos korianderstelen, fijngehakt, bladeren gebruiken bij het serveren
  • 100 gr verse gember, geschild en fijngehakt
  • 10 limoenblaadjes
  • 3 limoenen, uitgeperst
  • 1 dl sesamolie zonder kleur
  • 10 cl vissaus (Nam Pla)


  • Laat de mosselen stuk voor stuk door uw vingers gaan en kijk of ze stevig dicht zitten. Doe de olie in de wok en verwarm deze. Voeg pepers, knoflook, citroengras, gember, korianderstelen en limoenblad toe en bak dit even aan. Voeg vervolgens het limoensap en dan de vissaus toe, daarna de mosselen. Zet het vuur hoog met het deksel op de pan. Schud de mosselen drie tot vier keer om. Serveer ze met veel korianderblad.
    Het kookvocht dat overblijft is een mooie basis voor een Tom Yam, een Thaise soep. Voeg kokosmelk toe en varieer met blokjes tomaat, garnalen, blokjes courgette en natuurlijk overgebleven mosselen.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Thaise currysoep met Hollandse garnalen en kokosmelk
    Hak de basilicumblaadjes fijn. Voor de soep: maak een garnalenfond met de gedroogde garnalen en de g... Lees verder
    Kerriezuurkool- en kabeljauwschotel
    Verwarm de oven voor op 200┬░ C.
    Schil de aardappels, zet ze op in een laagje koud water met ee... Lees verder
    Gegrilde tong met yoghurt-saffraansaus
    Verhit 2 eetlepels olie in een sauspan en fruit de ui en knoflook heel zachtjes glazig. Roer de saff... Lees verder
    Sushi met zalm en komkommer
    Kook de rijst volgens de gebruiksanwijzing op de verpakking. Meng de azijn met de suiker, het zout e... Lees verder
    Zachtgegaarde schelvis met amandelen
    Verwarm de oven voor op 180┬░ C. Snijd de bieslook fijn. Snijd elke witlof in de lengte in vieren. L... Lees verder
    Clubsandwich met haring en avocado
    Halveer de haringen en snijd de filets schuin in stukken van 4 cm. Rooster de sneetjes brood in een ... Lees verder
    Gestoofde wijtingfilet met appel en ui
    Verwarm de oven voor op 200 ┬║C.

    Pel en snipper de ui. Schil de appel en snijd het vruchtv... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden