|
|
|
|
|
|
|
• Hoofdgerecht voor 8 personen personen; |
• Bereidingstijd: 20 - 30 min. |
|
|
|
Ingrediënten: |
|
300 gram couscous 1 komkommer 7 eetlepels blad-peterselie 5 eetlepels basilicum 5 eetlepels munt 250 gram cherrytrostomaten, in vieren 2 blikken makreelfilets in gekruide tomatensaus 125 gram 2 eetlepels citroensap 150 ml extra vierge olijfolie peper en zout Romaanse sla of ijsbergsla
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op het pak, roer het los met een vork en laat iets afkoelen. Schil de komkommer en snijd in kleine blokjes. Snijd ook de kruiden fijn. Meng de couscous met de komkommer, kruiden, tomaatjes, het citroensap en de olie en breng op smaak met zout en peper. Schep de makreelfilets met tomatensaus losjes door de couscous. Verdeel de slabladeren over een mooie schaal en schep daar de couscous op. Serveer direct.
Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'. |
|
|
Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
|
|
Snoekbaarsfilet met een brandade van gerookte paling, knoflookspinazie en tomatenvinaigrette
Meng de tomatenconcassée met de olie en azijn, breng op smaak met peper en zout. Verwarm deze vinai... Lees verder |
|
Gebakken wijting met kruidige groenten
Wrijf de wijtingen aan de buitenkant en in de buikholte in met wat citroensap, wat zout en versgemal... Lees verder |
|
Zeeduivelmedaillons met korianderpesto
Snijd de zeeduivelfilets in plakken van gelijke grootte. Sprenkel er de helft van het citroensap ove... Lees verder |
|
Rogvleugelfilet met pittige spek-tijmdressing
1 Bestrooi de rogvleugelfilets met zout en peper. Verhit in een vis- of ruime koekenpan 2 el olijfol... Lees verder |
|
Roodbaars met gedroogde tomaat en basilicum
Verwarm de grill voor. Vet het rooster met wat olie in en leg de filets 8 -10 minuten onder de grill... Lees verder |
|
Kabeljauwschotel met frisse voorjaarsgroenten
Verwarm de oven voor op 180 C.
Schil de asperges. Snijd de asperges in schuine plakjes van ½ c... Lees verder |
|
|
|
|
|
|
© Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden |
|
|
| | | | |