Laat de artisjokken uitlekken en snijd ze in grove stukken. Snijd de paprika in piepkleine blokjes. Pureer de artisjok, knoflook, peterselie en gedroogde tomaten in een keukenmachine of met de staafmixer en meng met de vispaté en bijna alle paprika. Breng op smaak met peper en eventueel nog wat zout. Serveer op de toastjes en garneer met wat groene paprikablokjes.


 
Artisjok-zalmpaté
• Borrelhapje / Amuse voor 10 of meer personen personen;
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 1 blik of potje artisjokharten, √† 225 gram
  • 1/2 groene paprika
  • 1 teen knoflook
  • 2 eetlepels fijngesneden (blad)peterselie
  • 2 gedroogde tomaten op olie, uitgelekt, in reepjes
  • 2 kuipjes vispat√© zalm met citroen 125 gram
  • 1 pakje toastjes


  • Laat de artisjokken uitlekken en snijd ze in grove stukken. Snijd de paprika in piepkleine blokjes. Pureer de artisjok, knoflook, peterselie en gedroogde tomaten in een keukenmachine of met de staafmixer en meng met de vispat√© en bijna alle paprika. Breng op smaak met peper en eventueel nog wat zout. Serveer op de toastjes en garneer met wat groene paprikablokjes.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Chinese fondue
    De stukjes vis en groenten worden gegaard in hete (vis)bouillon. Je kunt de bouillon zelf maken of b... Lees verder
    Gegrilde groente en ansjovis bruschetta
    Snijd de ciabatta in plakjes van ca 1 cm. Besprenkel met olie en leg een paar minuten in de oven (22... Lees verder
    Mierikswortelmousse met paling
    Week de blaadjes gelatine 5 minuten in ruim koud water. Knijp de blaadjes uit en doe ze met iets voc... Lees verder
    Gegrilde roodbaarsfilet met kruidige couscous
    Spoel de roodbaarsfilets af onder koud water en dep ze goed droog. Pers de citroen uit. Bestrijk de ... Lees verder
    Crostini met tonijnpaté
    Verhit de olijfolie in een koekenpan. Bak daarin de courgetteplakjes in 2 minuten goudbruin. Roer in... Lees verder
    Gestoomde zeeduivel met prei
    Wrijf de stukken vis royaal in met zout, peper en sinaasappelrasp en besprenkel ze met de pastis. La... Lees verder
    Haringhapjes met tortillachips en pittige saus
    Verwijder de staarten en snijd de haringen elk in 6 stukjes. Halveer het tomaatje, verwijder de pitj... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden