Laat de artisjokken uitlekken en snijd ze in grove stukken. Snijd de paprika in piepkleine blokjes. Pureer de artisjok, knoflook, peterselie en gedroogde tomaten in een keukenmachine of met de staafmixer en meng met de vispaté en bijna alle paprika. Breng op smaak met peper en eventueel nog wat zout. Serveer op de toastjes en garneer met wat groene paprikablokjes.


 
Artisjok-zalmpaté
• Borrelhapje / Amuse voor 10 of meer personen personen;
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 1 blik of potje artisjokharten, √† 225 gram
  • 1/2 groene paprika
  • 1 teen knoflook
  • 2 eetlepels fijngesneden (blad)peterselie
  • 2 gedroogde tomaten op olie, uitgelekt, in reepjes
  • 2 kuipjes vispat√© zalm met citroen 125 gram
  • 1 pakje toastjes


  • Laat de artisjokken uitlekken en snijd ze in grove stukken. Snijd de paprika in piepkleine blokjes. Pureer de artisjok, knoflook, peterselie en gedroogde tomaten in een keukenmachine of met de staafmixer en meng met de vispat√© en bijna alle paprika. Breng op smaak met peper en eventueel nog wat zout. Serveer op de toastjes en garneer met wat groene paprikablokjes.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Italiaanse zalmfilet met paprika
    Snijd de paprika in reepjes. Verhit 3 eetlepels olijfolie in een koekenpan en pers hier en teentje k... Lees verder
    Massala-tilapiapakketje met wortelsalade
    Verwarm de oven voor op 200 ¬įC. Leg de tilapiafilets op 4 stukken aluminiumfolie of bakpapier. Meng... Lees verder
    Geroosterde langoustines met limoen
    Doe de boter, knoflook, sjalotjes en peterselie in een sauspan, laat de boter langzaam smelten en me... Lees verder
    Gebakken tongschar met appeltjes en vanillesaus
    Kook in een wijde pan de wijn met de fond, het sjalotje en het vanillestokje op matig hoog vuur tot ... Lees verder
    Chinese fondue
    De stukjes vis en groenten worden gegaard in hete (vis)bouillon. Je kunt de bouillon zelf maken of b... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden