Klop voor de dressing de mosterd, olijfolie, de ui, knoflook en wijnazijn goed door elkaar. Spoel de bonen af in een zeef en laat goed uitlekken. Meng bonen, rode ui en peterselie met de dressing in en kom en laat afgedekt en koel 1 uur intrekken. Verdeel de tonijn in mooie stukjes en schep met de olijven en tomaten door de bonensalade. Serveer zo of geef er boerenbrood bij.


 
Bonen-tonijnsalade met ui
• Borrelhapje / Amuse voor 10 of meer personen personen;
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 2 potjes witte bonen, totaal netto 500 gram
  • 1 rode ui, in dunne halve ringen
  • 3 eetlepels fijngesneden (blad)peterselie
  • 2 blikjes tonijnmoot in zonnebloemolie 200 gram, uitgelekt
  • 2 eetlepels zwarte olijven zonder pit
  • 2 rijpe trostomaten, zaadlijsten en vocht verwijderd, in reepjes
  • 1 theelepel mosterd
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel witte wijnazijn


  • Klop voor de dressing de mosterd, olijfolie, de ui, knoflook en wijnazijn goed door elkaar. Spoel de bonen af in een zeef en laat goed uitlekken. Meng bonen, rode ui en peterselie met de dressing in en kom en laat afgedekt en koel 1 uur intrekken. Verdeel de tonijn in mooie stukjes en schep met de olijven en tomaten door de bonensalade. Serveer zo of geef er boerenbrood bij.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Gegrilde langoustines met citroenpartjes
    Spoel de langoustines grondig af en snijd daarna elk exemplaar open aan de onderkant met behulp van ... Lees verder
    Chinese fondue
    De stukjes vis en groenten worden gegaard in hete (vis)bouillon. Je kunt de bouillon zelf maken of b... Lees verder
    Chinese fondue
    De stukjes vis en groenten worden gegaard in hete (vis)bouillon. Je kunt de bouillon zelf maken of b... Lees verder
    Kruidige sprotjes met wortelmayonaise
    Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan. Schep de wortel en knoflook met 3 eetlepels water erdoor en... Lees verder
    Vishapjes met garnalen, zalm en tonijn
    Tomaatjes gevuld met avocado en Hollandse garnalen
    Halveer 6 kleine, stevige tomaten, hol ze ui... Lees verder
    Pappardelle met tomatenroomsaus en rivierkreeftjes
    Snijd 4 tomaten in vieren, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in reepjes. Snijd de rest v... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden