Klop voor de dressing de mosterd, olijfolie, de ui, knoflook en wijnazijn goed door elkaar. Spoel de bonen af in een zeef en laat goed uitlekken. Meng bonen, rode ui en peterselie met de dressing in en kom en laat afgedekt en koel 1 uur intrekken. Verdeel de tonijn in mooie stukjes en schep met de olijven en tomaten door de bonensalade. Serveer zo of geef er boerenbrood bij.


 
Bonen-tonijnsalade met ui
• Borrelhapje / Amuse voor 10 of meer personen personen;
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 2 potjes witte bonen, totaal netto 500 gram
  • 1 rode ui, in dunne halve ringen
  • 3 eetlepels fijngesneden (blad)peterselie
  • 2 blikjes tonijnmoot in zonnebloemolie 200 gram, uitgelekt
  • 2 eetlepels zwarte olijven zonder pit
  • 2 rijpe trostomaten, zaadlijsten en vocht verwijderd, in reepjes
  • 1 theelepel mosterd
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel witte wijnazijn


  • Klop voor de dressing de mosterd, olijfolie, de ui, knoflook en wijnazijn goed door elkaar. Spoel de bonen af in een zeef en laat goed uitlekken. Meng bonen, rode ui en peterselie met de dressing in en kom en laat afgedekt en koel 1 uur intrekken. Verdeel de tonijn in mooie stukjes en schep met de olijven en tomaten door de bonensalade. Serveer zo of geef er boerenbrood bij.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Gebakken kabeljauw bedekt met knoflook en bieslook
    Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Spoel de kabeljauwfilets af onder de koude kraan en dep z... Lees verder
    Gevulde zalmforel
    Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil eraf. Pers een halve sinaasappel uit. Roer in een... Lees verder
    Gevulde zalmforel
    Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil eraf. Pers een halve sinaasappel uit. Roer in een... Lees verder
    Gegratineerde wijting
    Verwarm de oven voor op 200ňöC.
    Besprenkel de wijting met citroensap. Meng in een kom de yoghu... Lees verder
    Geroosterde langoustines met limoen
    Doe de boter, knoflook, sjalotjes en peterselie in een sauspan, laat de boter langzaam smelten en me... Lees verder
    Tempura van vis en groenten
    Rijg telkens 5 mosselen aan cocktailprikkers strak tegen elkaar. Spoel de gamba’s en de roodbaarsf... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden