Klop voor de dressing de mosterd, olijfolie, de ui, knoflook en wijnazijn goed door elkaar. Spoel de bonen af in een zeef en laat goed uitlekken. Meng bonen, rode ui en peterselie met de dressing in en kom en laat afgedekt en koel 1 uur intrekken. Verdeel de tonijn in mooie stukjes en schep met de olijven en tomaten door de bonensalade. Serveer zo of geef er boerenbrood bij.


 
Bonen-tonijnsalade met ui
• Borrelhapje / Amuse voor 10 of meer personen personen;
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 2 potjes witte bonen, totaal netto 500 gram
  • 1 rode ui, in dunne halve ringen
  • 3 eetlepels fijngesneden (blad)peterselie
  • 2 blikjes tonijnmoot in zonnebloemolie 200 gram, uitgelekt
  • 2 eetlepels zwarte olijven zonder pit
  • 2 rijpe trostomaten, zaadlijsten en vocht verwijderd, in reepjes
  • 1 theelepel mosterd
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel witte wijnazijn


  • Klop voor de dressing de mosterd, olijfolie, de ui, knoflook en wijnazijn goed door elkaar. Spoel de bonen af in een zeef en laat goed uitlekken. Meng bonen, rode ui en peterselie met de dressing in en kom en laat afgedekt en koel 1 uur intrekken. Verdeel de tonijn in mooie stukjes en schep met de olijven en tomaten door de bonensalade. Serveer zo of geef er boerenbrood bij.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Gegrilde zeebaars met rode uien- kruidenmarmelade
    Bestrijk de zeebaarsfilets met chiliolie. Sprenkel er citroensap over en strooi er peper en zout ove... Lees verder
    Roodbaars met groente uit de oven
    Verwarm de oven voor op 200 graden ÂēC.
    Wrijf de roodbaarsfilets in met citroensap, zout en pe... Lees verder
    Lauwwarme zeebaarssalade
    Maak een mooie salade van diverse soorten en besprenkel dit met de cassisdressing. Verwarm de oven v... Lees verder
    Kabeljauwwangen met olijven in tomatensaus
    1. Verhit 2 eetlepels olie in een steelpan met dikke bodem, fruit hierin de knoflook en oregano onge... Lees verder
    Kabeljauwfilet in Siciliaanse tomatensaus
    Kook de spaghetti in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit in een hap... Lees verder
    Langoustines alla Busara
    Verhit de 3 el olijfolie in een diepe braadpan. Voeg de knoflook toe en verhit op een gematigde tem... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden