Klop voor de dressing de mosterd, olijfolie, de ui, knoflook en wijnazijn goed door elkaar. Spoel de bonen af in een zeef en laat goed uitlekken. Meng bonen, rode ui en peterselie met de dressing in en kom en laat afgedekt en koel 1 uur intrekken. Verdeel de tonijn in mooie stukjes en schep met de olijven en tomaten door de bonensalade. Serveer zo of geef er boerenbrood bij.


 
Bonen-tonijnsalade met ui
• Borrelhapje / Amuse voor 10 of meer personen personen;
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 2 potjes witte bonen, totaal netto 500 gram
  • 1 rode ui, in dunne halve ringen
  • 3 eetlepels fijngesneden (blad)peterselie
  • 2 blikjes tonijnmoot in zonnebloemolie 200 gram, uitgelekt
  • 2 eetlepels zwarte olijven zonder pit
  • 2 rijpe trostomaten, zaadlijsten en vocht verwijderd, in reepjes
  • 1 theelepel mosterd
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel witte wijnazijn


  • Klop voor de dressing de mosterd, olijfolie, de ui, knoflook en wijnazijn goed door elkaar. Spoel de bonen af in een zeef en laat goed uitlekken. Meng bonen, rode ui en peterselie met de dressing in en kom en laat afgedekt en koel 1 uur intrekken. Verdeel de tonijn in mooie stukjes en schep met de olijven en tomaten door de bonensalade. Serveer zo of geef er boerenbrood bij.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Griet met paddestoelen en dragon
    Spoel de filets af onder koud water en dep ze goed droog. Haal de grietfilets door de bloem en bestr... Lees verder
    Wraphapje met garnalensalade
    Meng de garnalen met 2 eetlepels fijngeknipte bieslook (vers of diepvries van Darégal), 2 gedroogde... Lees verder
    Snoekbaarsfilet met een brandade van gerookte paling, knoflookspinazie en tomatenvinaigrette
    Meng de tomatenconcassée met de olie en azijn, breng op smaak met peper en zout. Verwarm deze vinai... Lees verder
    Geroosterde langoustines met limoen
    Doe de boter, knoflook, sjalotjes en peterselie in een sauspan, laat de boter langzaam smelten en me... Lees verder
    Haringspiesje met gember-sojadip
    Snijd de haringen los tot filets. Rijg ze zigzag, met uitjes ertussen, aan prikkers. Meng de overige... Lees verder
    Gebakken scholfilet met tomaat en kappertjes
    Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Snijd d... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden