Verhit de olijfolie in een koekenpan. Bak daarin de courgetteplakjes in 2 minuten goudbruin. Roer intussen de vispaté tonijn los. Scheur de sla in mooie stukjes die op de toastjes passen. Leg op elk toastje 1 courgetteplakje en een blaadje sla en schep er wat vispaté op. Serveer direct.


 
Crostini met tonijnpaté
• Borrelhapje / Amuse voor 10 of meer personen personen;
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1/4 kleine courgette, in 12 dunne plakjes
  • 1 kuipje vispat√© tonijn of een van de andere smaken vispat√© 125 gram
  • 4 blaadjes bittere sla (raddicchio of witlof)
  • 12 krokant toastjes


  • Verhit de olijfolie in een koekenpan. Bak daarin de courgetteplakjes in 2 minuten goudbruin. Roer intussen de vispat√© tonijn los. Scheur de sla in mooie stukjes die op de toastjes passen. Leg op elk toastje 1 courgetteplakje en een blaadje sla en schep er wat vispat√© op. Serveer direct.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Wijting met cherrytomaatjes en aubergine uit de oven
    Verwarm de oven voor op 200ňöC.
    Bestrooi de blokjes aubergine met zout en laat ze 15 minuten z... Lees verder
    Garnalencocktail
    Meng de tomatenblokjes in een kom met de garnalen, het citroensap, de kervel en zout en peper naar s... Lees verder
    Geroosterde langoustines met limoen
    Doe de boter, knoflook, sjalotjes en peterselie in een sauspan, laat de boter langzaam smelten en me... Lees verder
    Gegrilleerde tarbot met mosterdmayonaise
    Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Snijd de citroen in partjes. Spoel de visfilets af onder ... Lees verder
    Gegrilde kreeft met botersaus
    Laat een beetje boter smelten in een pannetje en voeg de sjalot, een beetje tijm en wat laurier toe.... Lees verder
    Mosselen in een saus van pruimtomaat
    Verwarm in een ruime pan de helft van de olijfolie en fruit hierin de sjalot en de knoflook tot deze... Lees verder
    Broodje zalm
    Giet de zalm af en verwijder velletjes en graatjes. Snijd de tomaten in ragfijne reepjes en de olijv... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden