Verhit de olijfolie in een koekenpan. Bak daarin de courgetteplakjes in 2 minuten goudbruin. Roer intussen de vispaté tonijn los. Scheur de sla in mooie stukjes die op de toastjes passen. Leg op elk toastje 1 courgetteplakje en een blaadje sla en schep er wat vispaté op. Serveer direct.


 
Crostini met tonijnpaté
• Borrelhapje / Amuse voor 10 of meer personen personen;
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1/4 kleine courgette, in 12 dunne plakjes
  • 1 kuipje vispaté tonijn of een van de andere smaken vispaté 125 gram
  • 4 blaadjes bittere sla (raddicchio of witlof)
  • 12 krokant toastjes


  • Verhit de olijfolie in een koekenpan. Bak daarin de courgetteplakjes in 2 minuten goudbruin. Roer intussen de vispaté tonijn los. Scheur de sla in mooie stukjes die op de toastjes passen. Leg op elk toastje 1 courgetteplakje en een blaadje sla en schep er wat vispaté op. Serveer direct.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Chinese fondue
    De stukjes vis en groenten worden gegaard in hete (vis)bouillon. Je kunt de bouillon zelf maken of b... Lees verder
    Tonijnsalade op toast
    Laat de tonijn uitlekken en verdeel de tonijn in kleine stukjes. Hak de walnoten grof. Meng de tonij... Lees verder
    Garnalenomelet met tomaat-komkommersalsa
    Kruis de vleestomaten in. Leg ze enkele tellen in kokend water. Verwijder de schil en snijd het vruc... Lees verder
    (Rode) Mul in een pakketje
    Verwarm de oven voor op 190 ºC.
    Knip 8 stukken vetvrij bakpapier van 20x30 cm. Leg er telkens... Lees verder
    Gestoofde forel met bieslooksaus
    Verwarm de oven voor op 200°C.
    Vet een ovenschaal in met de helft van de boter. Spoel de stuk... Lees verder
    Tomatencurry met gamba's
    Laat de gamba’s eventueel ontdooien, spoel ze met koud water en dep ze droog. Pel de gamba’s en ... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden