Makreel

Scheur het brood in kleine stukjes, meng met de tomaten, druk het licht aan, zodat het vocht uit de tomaten een beetje in het brood trekt en laat 10 minuten intrekken. Halveer de komkommer over de lengte, verwijder de zaden met een theelepel en snijd de helften in stukjes. Scheur grote basilicumblaadjes kleiner en snijd de paprika's in stukjes. Klop een dressing van de olie en azijn en breng op smaak met zout en peper. Meng alles behalve de vis met elkaar en laat 20 minuten op kamertemperatuur intrekken. Scheur de makreelfilets in mooie stukjes en schep ze vlak voor serveren door de panzanella.


 
Panzanella met gerookte makreelfilets
• Lunchgerecht voor 4 personen personen;
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 4 dikke plakken stevig witbrood, zonder korst
  • 6 rijpe trostomaten met veel smaak, in partjes
  • 1/2 komkommer, geschild
  • 1 klein bosje basilicum
  • 2 geroosterde paprika's (pot), uitgelekt
  • 1 rode ui, in dunne halve ringen
  • 2 eetlepels kappertjes, uitgelekt
  • 6 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 2 eetlepels rodewijnazijn
  • 2 blikjes gerookte makreelfilets in zonnebloemolie 190 gram, uitgelekt


  • Scheur het brood in kleine stukjes, meng met de tomaten, druk het licht aan, zodat het vocht uit de tomaten een beetje in het brood trekt en laat 10 minuten intrekken. Halveer de komkommer over de lengte, verwijder de zaden met een theelepel en snijd de helften in stukjes. Scheur grote basilicumblaadjes kleiner en snijd de paprika's in stukjes. Klop een dressing van de olie en azijn en breng op smaak met zout en peper. Meng alles behalve de vis met elkaar en laat 20 minuten op kamertemperatuur intrekken. Scheur de makreelfilets in mooie stukjes en schep ze vlak voor serveren door de panzanella.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Roodbaarsfilet met tapenade van olijven en gedroogde tomaten
    Verwarm de oven voor op 180┬░ C.
    Spoel de visfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. P... Lees verder
    Kerriezuurkool- en kabeljauwschotel
    Verwarm de oven voor op 200┬░ C.
    Schil de aardappels, zet ze op in een laagje koud water met ee... Lees verder
    Gegratineerde schol met dillemayonaise
    Meng voor de dillemayonaise mayonaise met 1 geperst teentje knoflook, versgehakte dille, citroensap ... Lees verder
    Tortillarolletjes met gerookte paling
    Bestrijk 2 bloemtortilla's de zure room en verdeel er de veldsla en gerookte palingfilet over. Rol d... Lees verder
    Massala-tilapiapakketje met wortelsalade
    Verwarm de oven voor op 200 ┬░C. Leg de tilapiafilets op 4 stukken aluminiumfolie of bakpapier. Meng... Lees verder
    Clubsandwich met haring en avocado
    Halveer de haringen en snijd de filets schuin in stukken van 4 cm. Rooster de sneetjes brood in een ... Lees verder
    Pittige lekkerbek met geroosterde aardappeltjes en wortel
    Schil de aardappelen en boen de wortels schoon. Snijd de aardappelen en wortel in kleine blokjes. Sn... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden