Snipper de ui en rode peper en bak ze in een hapjespan 3 minuten in de olie tot de ui zacht is. Bak de rijst mee tot deze glazig is. Voeg kurkuma, paprikapoeder en knoflook toe. Meng de tomaatblokjes met de bouillon en roer bij de rijst, deze moet net goed onderstaan. Breng op smaak met zout en peper. Kook afgedekt op laag vuur in 20 minuten gaar. Schep na 15 minuten de chorizo, paprika, doperwten, tonijnstukjes met groente en garnalen erdoor. Laat meegaren en serveer.












 
Vispaella met chorizo
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen;
• Bereidingstijd: 35 min. of meer
Ingrediënten:
  • 1 ui
  • 1 rode peper
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 200 gram risottorijst
  • 1 tl kurkuma (geelwortelpoeder)
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 1 blik tomaatblokjes (400 gram)
  • 300 ml kippenouillon
  • 200 gram chorizo, in blokjes
  • 1 gele en 1 rode paprika
  • 150 gram doperwten
  • 1 blik tonijnstukken met groenten 185 gram
  • 150 gram cocktailgarnalen
  • peper en zout


  • Snipper de ui en rode peper en bak ze in een hapjespan 3 minuten in de olie tot de ui zacht is. Bak de rijst mee tot deze glazig is. Voeg kurkuma, paprikapoeder en knoflook toe. Meng de tomaatblokjes met de bouillon en roer bij de rijst, deze moet net goed onderstaan. Breng op smaak met zout en peper. Kook afgedekt op laag vuur in 20 minuten gaar. Schep na 15 minuten de chorizo, paprika, doperwten, tonijnstukjes met groente en garnalen erdoor. Laat meegaren en serveer.











    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Franse boule gevuld met gerookte zalm
    Snijd een kap van het brood en hol het brood uit tot op 3 cm van de wand. Verdeel het broodkruim in ... Lees verder
    Haringsalade met dille-roomsaus
    Snijd de haringen in dunne reepjes.
    Meng in een schaal de zure room met de mierikswortel, dille... Lees verder
    Sushi met zalm en komkommer
    Kook de rijst volgens de gebruiksanwijzing op de verpakking. Meng de azijn met de suiker, het zout e... Lees verder
    Langoustines alla Busara
    Verhit de 3 el olijfolie in een diepe braadpan. Voeg de knoflook toe en verhit op een gematigde tem... Lees verder
    Forel met tomaat en tijm
    Bestrooi de buikholten van de forellen met zout en peper en vul ze met plakken tomaat, knoflook en t... Lees verder
    Langoustines alla Busara
    Verhit de 3 el olijfolie in een diepe braadpan. Voeg de knoflook toe en verhit op een gematigde tem... Lees verder
    Zalmmousse met geroosterde paprika
    Verwarm de ovengrill voor. Schep de stukken paprika in een bakblik of lage ovenschaal om met 2 eetle... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden