Snipper de ui en rode peper en bak ze in een hapjespan 3 minuten in de olie tot de ui zacht is. Bak de rijst mee tot deze glazig is. Voeg kurkuma, paprikapoeder en knoflook toe. Meng de tomaatblokjes met de bouillon en roer bij de rijst, deze moet net goed onderstaan. Breng op smaak met zout en peper. Kook afgedekt op laag vuur in 20 minuten gaar. Schep na 15 minuten de chorizo, paprika, doperwten, tonijnstukjes met groente en garnalen erdoor. Laat meegaren en serveer.












 
Vispaella met chorizo
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen;
• Bereidingstijd: 35 min. of meer
Ingrediënten:
  • 1 ui
  • 1 rode peper
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 200 gram risottorijst
  • 1 tl kurkuma (geelwortelpoeder)
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 1 blik tomaatblokjes (400 gram)
  • 300 ml kippenouillon
  • 200 gram chorizo, in blokjes
  • 1 gele en 1 rode paprika
  • 150 gram doperwten
  • 1 blik tonijnstukken met groenten 185 gram
  • 150 gram cocktailgarnalen
  • peper en zout


  • Snipper de ui en rode peper en bak ze in een hapjespan 3 minuten in de olie tot de ui zacht is. Bak de rijst mee tot deze glazig is. Voeg kurkuma, paprikapoeder en knoflook toe. Meng de tomaatblokjes met de bouillon en roer bij de rijst, deze moet net goed onderstaan. Breng op smaak met zout en peper. Kook afgedekt op laag vuur in 20 minuten gaar. Schep na 15 minuten de chorizo, paprika, doperwten, tonijnstukjes met groente en garnalen erdoor. Laat meegaren en serveer.











    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Gegrilde roodbaarsfilet met pijnboompitten
    Verwarm de ovengrill voor. Boen de sinaasappel schoon en rasp er 1 eetlepel oranje schil af. Hak de ... Lees verder
    Gevulde zalmforel
    Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil eraf. Pers een halve sinaasappel uit. Roer in een... Lees verder
    Zeeuwse vispakketjes
    Snijd de prei in zeer smalle ringen. Hak het teentje knoflook fijn. Verhit de olie en bak hierin de ... Lees verder
    Roerbakscholfilet schotel van Bram en Aaltje
    Voorbereiding:
    de scholfilet marineren en anderhalf uur afgedekt wegzetten in de koelkast.
    ... Lees verder
    Zachtgegaarde schelvis met amandelen
    Verwarm de oven voor op 180° C. Snijd de bieslook fijn. Snijd elke witlof in de lengte in vieren. L... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden