Hollandse garnaal

Halveer de minipaprika's en verwijder de zaadlijsten. Kook de halve paprika's 3 minuten in ruim kokend water met een snufje zout. Leg ze in een schaal met koud water. Hak de gemarineerde fetakaas met olijven in kleine stukjes en meng ze met de garnalen. Dep de halve paprika's droog met keukenpapier, zet ze op 4 borden: van elke kleur 1 op elk bord. Schep in elke halve paprika een lepeltje knoflooksaus. Leg er een plukje veldsla op en verdeel de garnalensalade erover.


 
Griekse garnalensalade in minipaprika's
• Voorgerecht voor 4 personen personen; 255 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 150 gram Hollandse garnalen
  • 2 rode, 2 gele en 2 groene minipaprika's
  • 150 gram gemarineerde fetakaas met olijven
  • 4 eetlepels knoflooksaus
  • 50 gram fijne veldsla


  • Halveer de minipaprika's en verwijder de zaadlijsten. Kook de halve paprika's 3 minuten in ruim kokend water met een snufje zout. Leg ze in een schaal met koud water. Hak de gemarineerde fetakaas met olijven in kleine stukjes en meng ze met de garnalen. Dep de halve paprika's droog met keukenpapier, zet ze op 4 borden: van elke kleur 1 op elk bord. Schep in elke halve paprika een lepeltje knoflooksaus. Leg er een plukje veldsla op en verdeel de garnalensalade erover.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Spies van grote garnalen en zalm met salsa
    Verhit ruim van te voren de grill of steek de barbecue aan. Halveer de paprika’s en verwijder de z... Lees verder
    Gegratineerde griet met kaas en mosterd
    Verwarm de oven voor op 180¬į C.
    Spoel de visfilets af onder stromend koud water en dep ze dro... Lees verder
    Pittige lekkerbek met geroosterde aardappeltjes en wortel
    Schil de aardappelen en boen de wortels schoon. Snijd de aardappelen en wortel in kleine blokjes. Sn... Lees verder
    Crostini met tonijnpaté
    Verhit de olijfolie in een koekenpan. Bak daarin de courgetteplakjes in 2 minuten goudbruin. Roer in... Lees verder
    Spaghetti met roze garnalen
    Kook de spaghetti in ruim kokend water met een snufje zout en een scheutje olie gaar. Afgieten en la... Lees verder
    Gebakken tongschar met appeltjes en vanillesaus
    Kook in een wijde pan de wijn met de fond, het sjalotje en het vanillestokje op matig hoog vuur tot ... Lees verder
    Gegrilleerde sliptongetjes met knoflookboter
    Roer de boter met het citroensap, de knoflook en de kruiden door elkaar. Voeg naar smaak zout en pep... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden