Schol

Voorbereiding:
de scholfilet marineren en anderhalf uur afgedekt wegzetten in de koelkast.

Breng een pan met een ruime hoeveelheid water aan de kook en laat de roerbakmie hierin 2 minuten al roerend doorkoken. Giet de mie af in een zeef, en spoel de mie kort af met lauw water. De mie even laten uitlekken.

Snijdt de paprika, courgette, aubergine, ui en broccoli in niet te grote, gelijke stukjes.
Verhit de wok met 2 à 3 eetlepels olijfolie erin en doe vervolgens de gesneden groenten in de wok.
Voeg tegelijkertijd de scholfilet, de garnalen, de roerbakmie, taugé en de pijnboompitten toe.
Wok de roerbakschotel circa 5 √† 7 minuten op heet vuur. Als ‚Äėfinishing touch‚Äô kunt u eventueel nog wat verse peper over het gerecht malen.


 
Roerbakscholfilet schotel van Bram en Aaltje
• Wokgerecht voor 4 personen personen;
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 500 gr scholfilet zonder huid in stukjes gesneden
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 2 √† 3 eetlepels olijfolie
  • 100 gr. taug√©
  • 1 rode ui
  • 200 gr. roerbakmie
  • 150 gr. broccoli roosjes
  • 150 gr. rose gepelde gekookte garnalen, staan beter bekend als IJslandse garnalen
  • 100 gr. pijnboompitten
  • marinade op oliebasis met oa. rozemarijn, peterselie en bieslook
  • pepermolen


  • Voorbereiding:
    de scholfilet marineren en anderhalf uur afgedekt wegzetten in de koelkast.

    Breng een pan met een ruime hoeveelheid water aan de kook en laat de roerbakmie hierin 2 minuten al roerend doorkoken. Giet de mie af in een zeef, en spoel de mie kort af met lauw water. De mie even laten uitlekken.

    Snijdt de paprika, courgette, aubergine, ui en broccoli in niet te grote, gelijke stukjes.
    Verhit de wok met 2 à 3 eetlepels olijfolie erin en doe vervolgens de gesneden groenten in de wok.
    Voeg tegelijkertijd de scholfilet, de garnalen, de roerbakmie, taugé en de pijnboompitten toe.
    Wok de roerbakschotel circa 5 √† 7 minuten op heet vuur. Als ‚Äėfinishing touch‚Äô kunt u eventueel nog wat verse peper over het gerecht malen.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Griekse garnalensalade in minipaprika's
    Halveer de minipaprika's en verwijder de zaadlijsten. Kook de halve paprika's 3 minuten in ruim koke... Lees verder
    Nijlbaarsschotel met Italiaanse groenten
    Verwarm de oven voor op 220 C.
    Snijd de courgette in de lengte in vieren en vervolgens in stukj... Lees verder
    Gegrilde tarbot met Noilly Pratsaus
    Spoel de visfilets af onder koud water en dep ze droog. Bestrooi de tarbotfilets met peper en zout. ... Lees verder
    Garnalensalade met avocado en groene kruidendressing
    Kook de schoongemaakte peultjes in 5 minuten beetgaar. Giet ze af en spoel er koud water over. Schil... Lees verder
    Kerriezuurkool- en kabeljauwschotel
    Verwarm de oven voor op 200¬į C.
    Schil de aardappels, zet ze op in een laagje koud water met ee... Lees verder
    Langoustines alla Busara
    Verhit de 3 el olijfolie in een diepe braadpan. Voeg de knoflook toe en verhit op een gematigde tem... Lees verder
    Roodbaars met gedroogde tomaat en basilicum
    Verwarm de grill voor. Vet het rooster met wat olie in en leg de filets 8 -10 minuten onder de grill... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden