Schol

Voorbereiding:
de scholfilet marineren en anderhalf uur afgedekt wegzetten in de koelkast.

Breng een pan met een ruime hoeveelheid water aan de kook en laat de roerbakmie hierin 2 minuten al roerend doorkoken. Giet de mie af in een zeef, en spoel de mie kort af met lauw water. De mie even laten uitlekken.

Snijdt de paprika, courgette, aubergine, ui en broccoli in niet te grote, gelijke stukjes.
Verhit de wok met 2 Ă  3 eetlepels olijfolie erin en doe vervolgens de gesneden groenten in de wok.
Voeg tegelijkertijd de scholfilet, de garnalen, de roerbakmie, taugé en de pijnboompitten toe.
Wok de roerbakschotel circa 5 à 7 minuten op heet vuur. Als ‘finishing touch’ kunt u eventueel nog wat verse peper over het gerecht malen.


 
Roerbakscholfilet schotel van Bram en Aaltje
• Wokgerecht voor 4 personen personen;
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 500 gr scholfilet zonder huid in stukjes gesneden
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 2 Ă  3 eetlepels olijfolie
  • 100 gr. taugĂ©
  • 1 rode ui
  • 200 gr. roerbakmie
  • 150 gr. broccoli roosjes
  • 150 gr. rose gepelde gekookte garnalen, staan beter bekend als IJslandse garnalen
  • 100 gr. pijnboompitten
  • marinade op oliebasis met oa. rozemarijn, peterselie en bieslook
  • pepermolen


  • Voorbereiding:
    de scholfilet marineren en anderhalf uur afgedekt wegzetten in de koelkast.

    Breng een pan met een ruime hoeveelheid water aan de kook en laat de roerbakmie hierin 2 minuten al roerend doorkoken. Giet de mie af in een zeef, en spoel de mie kort af met lauw water. De mie even laten uitlekken.

    Snijdt de paprika, courgette, aubergine, ui en broccoli in niet te grote, gelijke stukjes.
    Verhit de wok met 2 Ă  3 eetlepels olijfolie erin en doe vervolgens de gesneden groenten in de wok.
    Voeg tegelijkertijd de scholfilet, de garnalen, de roerbakmie, taugé en de pijnboompitten toe.
    Wok de roerbakschotel circa 5 à 7 minuten op heet vuur. Als ‘finishing touch’ kunt u eventueel nog wat verse peper over het gerecht malen.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Hartige muffins met Hollandse garnalen
    Verwarm de oven voor op 200 ÂșC. Hak 50 gram garnalen fijn. Roer in een kom het zelfrijzend bakmeel ... Lees verder
    Haringtartaar met sla en krielaardappels
    Kook de krielaardappelen met een beetje zout in 20-25 minuten gaar. Giet de aardappels af wanneer ze... Lees verder
    Roodbaars met gedroogde tomaat en basilicum
    Verwarm de grill voor. Vet het rooster met wat olie in en leg de filets 8 -10 minuten onder de grill... Lees verder
    Oosterse kabeljauwpakketjes met taugé en kerstomaatjes
    Verwarm de oven voor op 200°C.
    Spoel de visfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. Bes... Lees verder
    Geroosterde langoustines met limoen
    Doe de boter, knoflook, sjalotjes en peterselie in een sauspan, laat de boter langzaam smelten en me... Lees verder
    Sandwich met spekbokking
    1. Besmeer het brood met boter. Was de postelein en schud het water eraf. Pel
    de ui en snijd de... Lees verder
    Gebakken scholfilets met hartige appelcompote
    Wrijf de scholfilets in met zout en peper en laat ze even liggen. Schil de appels en snijd ze in stu... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden