Schol

Voorbereiding:
de scholfilet marineren en anderhalf uur afgedekt wegzetten in de koelkast.

Breng een pan met een ruime hoeveelheid water aan de kook en laat de roerbakmie hierin 2 minuten al roerend doorkoken. Giet de mie af in een zeef, en spoel de mie kort af met lauw water. De mie even laten uitlekken.

Snijdt de paprika, courgette, aubergine, ui en broccoli in niet te grote, gelijke stukjes.
Verhit de wok met 2 à 3 eetlepels olijfolie erin en doe vervolgens de gesneden groenten in de wok.
Voeg tegelijkertijd de scholfilet, de garnalen, de roerbakmie, taugé en de pijnboompitten toe.
Wok de roerbakschotel circa 5 à 7 minuten op heet vuur. Als ‘finishing touch’ kunt u eventueel nog wat verse peper over het gerecht malen.


 
Roerbakscholfilet schotel van Bram en Aaltje
• Wokgerecht voor 4 personen personen;
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 500 gr scholfilet zonder huid in stukjes gesneden
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 2 à 3 eetlepels olijfolie
  • 100 gr. taugé
  • 1 rode ui
  • 200 gr. roerbakmie
  • 150 gr. broccoli roosjes
  • 150 gr. rose gepelde gekookte garnalen, staan beter bekend als IJslandse garnalen
  • 100 gr. pijnboompitten
  • marinade op oliebasis met oa. rozemarijn, peterselie en bieslook
  • pepermolen


  • Voorbereiding:
    de scholfilet marineren en anderhalf uur afgedekt wegzetten in de koelkast.

    Breng een pan met een ruime hoeveelheid water aan de kook en laat de roerbakmie hierin 2 minuten al roerend doorkoken. Giet de mie af in een zeef, en spoel de mie kort af met lauw water. De mie even laten uitlekken.

    Snijdt de paprika, courgette, aubergine, ui en broccoli in niet te grote, gelijke stukjes.
    Verhit de wok met 2 à 3 eetlepels olijfolie erin en doe vervolgens de gesneden groenten in de wok.
    Voeg tegelijkertijd de scholfilet, de garnalen, de roerbakmie, taugé en de pijnboompitten toe.
    Wok de roerbakschotel circa 5 à 7 minuten op heet vuur. Als ‘finishing touch’ kunt u eventueel nog wat verse peper over het gerecht malen.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Langoustines alla Busara
    Verhit de 3 el olijfolie in een diepe braadpan. Voeg de knoflook toe en verhit op een gematigde tem... Lees verder
    Rode poon met citroen en rozemarijn
    Verwarm de barbecue of de oven op 200 °C voor.
    Spoel de rode ponen af onder koud water en dep... Lees verder
    Gegrilde forel met kerrie-sinaasappelboter
    Spoel de forellen af onder koud stromend water en dep ze droog. Borstel de sinaasappels af met heet ... Lees verder
    Risotto met roergebakken tijgergarnalen
    Laat de tijgergarnalen eventueel ontdooien. Pel en snipper de ui. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in e... Lees verder
    Lasagne met tomaat-tonijnsaus
    Kook de broccoli met zout en giet af. Verwarm de pastasaus samen met 1 blikje tonijn en de broccoli.... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden