Schol

Voorbereiding:
de scholfilet marineren en anderhalf uur afgedekt wegzetten in de koelkast.

Breng een pan met een ruime hoeveelheid water aan de kook en laat de roerbakmie hierin 2 minuten al roerend doorkoken. Giet de mie af in een zeef, en spoel de mie kort af met lauw water. De mie even laten uitlekken.

Snijdt de paprika, courgette, aubergine, ui en broccoli in niet te grote, gelijke stukjes.
Verhit de wok met 2 à 3 eetlepels olijfolie erin en doe vervolgens de gesneden groenten in de wok.
Voeg tegelijkertijd de scholfilet, de garnalen, de roerbakmie, taugé en de pijnboompitten toe.
Wok de roerbakschotel circa 5 √† 7 minuten op heet vuur. Als ‚Äėfinishing touch‚Äô kunt u eventueel nog wat verse peper over het gerecht malen.


 
Roerbakscholfilet schotel van Bram en Aaltje
• Wokgerecht voor 4 personen personen;
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 500 gr scholfilet zonder huid in stukjes gesneden
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 2 √† 3 eetlepels olijfolie
  • 100 gr. taug√©
  • 1 rode ui
  • 200 gr. roerbakmie
  • 150 gr. broccoli roosjes
  • 150 gr. rose gepelde gekookte garnalen, staan beter bekend als IJslandse garnalen
  • 100 gr. pijnboompitten
  • marinade op oliebasis met oa. rozemarijn, peterselie en bieslook
  • pepermolen


  • Voorbereiding:
    de scholfilet marineren en anderhalf uur afgedekt wegzetten in de koelkast.

    Breng een pan met een ruime hoeveelheid water aan de kook en laat de roerbakmie hierin 2 minuten al roerend doorkoken. Giet de mie af in een zeef, en spoel de mie kort af met lauw water. De mie even laten uitlekken.

    Snijdt de paprika, courgette, aubergine, ui en broccoli in niet te grote, gelijke stukjes.
    Verhit de wok met 2 à 3 eetlepels olijfolie erin en doe vervolgens de gesneden groenten in de wok.
    Voeg tegelijkertijd de scholfilet, de garnalen, de roerbakmie, taugé en de pijnboompitten toe.
    Wok de roerbakschotel circa 5 √† 7 minuten op heet vuur. Als ‚Äėfinishing touch‚Äô kunt u eventueel nog wat verse peper over het gerecht malen.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Franse pistoletjes met garnalensalade
    Meng de yoghurt met de halvanaise, het kerriepoeder, het citroensap, de gembersiroop, de bieslook en... Lees verder
    Risotto met roergebakken tijgergarnalen
    Laat de tijgergarnalen eventueel ontdooien. Pel en snipper de ui. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in e... Lees verder
    Scholrolletjes met mosterdsaus
    Snijd de puntjes van de boontjes en kook ze in een pan met weinig water en zout in 6-7 minuten beetg... Lees verder
    Gegrilde langoustines met citroenpartjes
    Spoel de langoustines grondig af en snijd daarna elk exemplaar open aan de onderkant met behulp van ... Lees verder
    Gegrilde zeebaars met rode uien- kruidenmarmelade
    Bestrijk de zeebaarsfilets met chiliolie. Sprenkel er citroensap over en strooi er peper en zout ove... Lees verder
    Gegratineerde wijting
    Verwarm de oven voor op 200ňöC.
    Besprenkel de wijting met citroensap. Meng in een kom de yoghu... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden