Schol

Voorbereiding:
de scholfilet marineren en anderhalf uur afgedekt wegzetten in de koelkast.

Breng een pan met een ruime hoeveelheid water aan de kook en laat de roerbakmie hierin 2 minuten al roerend doorkoken. Giet de mie af in een zeef, en spoel de mie kort af met lauw water. De mie even laten uitlekken.

Snijdt de paprika, courgette, aubergine, ui en broccoli in niet te grote, gelijke stukjes.
Verhit de wok met 2 à 3 eetlepels olijfolie erin en doe vervolgens de gesneden groenten in de wok.
Voeg tegelijkertijd de scholfilet, de garnalen, de roerbakmie, taugé en de pijnboompitten toe.
Wok de roerbakschotel circa 5 √† 7 minuten op heet vuur. Als ‚Äėfinishing touch‚Äô kunt u eventueel nog wat verse peper over het gerecht malen.


 
Roerbakscholfilet schotel van Bram en Aaltje
• Wokgerecht voor 4 personen personen;
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 500 gr scholfilet zonder huid in stukjes gesneden
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 2 √† 3 eetlepels olijfolie
  • 100 gr. taug√©
  • 1 rode ui
  • 200 gr. roerbakmie
  • 150 gr. broccoli roosjes
  • 150 gr. rose gepelde gekookte garnalen, staan beter bekend als IJslandse garnalen
  • 100 gr. pijnboompitten
  • marinade op oliebasis met oa. rozemarijn, peterselie en bieslook
  • pepermolen


  • Voorbereiding:
    de scholfilet marineren en anderhalf uur afgedekt wegzetten in de koelkast.

    Breng een pan met een ruime hoeveelheid water aan de kook en laat de roerbakmie hierin 2 minuten al roerend doorkoken. Giet de mie af in een zeef, en spoel de mie kort af met lauw water. De mie even laten uitlekken.

    Snijdt de paprika, courgette, aubergine, ui en broccoli in niet te grote, gelijke stukjes.
    Verhit de wok met 2 à 3 eetlepels olijfolie erin en doe vervolgens de gesneden groenten in de wok.
    Voeg tegelijkertijd de scholfilet, de garnalen, de roerbakmie, taugé en de pijnboompitten toe.
    Wok de roerbakschotel circa 5 √† 7 minuten op heet vuur. Als ‚Äėfinishing touch‚Äô kunt u eventueel nog wat verse peper over het gerecht malen.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Garnalenomelet met tomaat-komkommersalsa
    Kruis de vleestomaten in. Leg ze enkele tellen in kokend water. Verwijder de schil en snijd het vruc... Lees verder
    Forel met tomaat en tijm
    Bestrooi de buikholten van de forellen met zout en peper en vul ze met plakken tomaat, knoflook en t... Lees verder
    Vishapjes met garnalen, zalm en tonijn
    Tomaatjes gevuld met avocado en Hollandse garnalen
    Halveer 6 kleine, stevige tomaten, hol ze ui... Lees verder
    Gegratineerde griet met kaas en mosterd
    Verwarm de oven voor op 180¬į C.
    Spoel de visfilets af onder stromend koud water en dep ze dro... Lees verder
    Gevulde eieren met zalm
    Zet een pannetje met water op. Breng het water aan de kook. Zodra het water kookt, kun je de eieren ... Lees verder
    Sushi met zalm en komkommer
    Kook de rijst volgens de gebruiksanwijzing op de verpakking. Meng de azijn met de suiker, het zout e... Lees verder
    Kabeljauwschotel met frisse voorjaarsgroenten
    Verwarm de oven voor op 180 C.
    Schil de asperges. Snijd de asperges in schuine plakjes van ¬Ĺ c... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden