Gamba

Maak de peulen schoon, verwijder de draden en snijd ze schuin door. Blancheer de peulen snel in kokend water met zout. Maak de prei schoon, verwijder het buitenste blad en snijd de prei in ringen. Wassen in ijskoud water.
Snijd de gewassen paksoi in grove stukken en splijt het citroengras doormidden. Knoflook schoonmaken en fijnhakken. Zet de wok op hoog vuur, doe dit pas als je alle ingrediƫnten klaar hebt staan. Wokken is eten, niet wachten. Verwarm de olie en wok de garnalen snel zodat ze een kleurtje krijgen. Voeg daarna ook de grof gehakte knoflook, Thaise curry en het gespleten citroengras toe. Daarna afblussen met water zodat de smaken goed loskomen.

Haal de garnalen vervolgens even uit de wok. Voeg nu op hoog vuur de groenten toe en maak deze snel beetgaar. Als je geen wokbrander hebt, geen paniek. Wok op de grootste pit, maar niet te veel tegelijk, anders gaat het gerecht sudderen in plaats van bakken. Voeg de garnalen weer bij de groenten, doe de kokosmelk erbij. Alles snel aan de kook brengen en serveren in een warme kom. Als het nodig is, zout en peper toevoegen.

Een schaaltje gestoomde of gekookte Thaise rijst erbij maakt dit gerecht helemaal af.


 
Roergebakken garnalencurry op Thaise wijze
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen;
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 500 gram gepelde gambaā€™s
  • 200 gram peultjes
  • 1 paksoi
  • 1 prei
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels Thaise curry
  • 200 ml water
  • 4 eetlepels kokosmelk
  • 1 eetlepel rijstolie
  • verse koriander
  • citroengras (sereh), naar smaak


  • Maak de peulen schoon, verwijder de draden en snijd ze schuin door. Blancheer de peulen snel in kokend water met zout. Maak de prei schoon, verwijder het buitenste blad en snijd de prei in ringen. Wassen in ijskoud water.
    Snijd de gewassen paksoi in grove stukken en splijt het citroengras doormidden. Knoflook schoonmaken en fijnhakken. Zet de wok op hoog vuur, doe dit pas als je alle ingrediƫnten klaar hebt staan. Wokken is eten, niet wachten. Verwarm de olie en wok de garnalen snel zodat ze een kleurtje krijgen. Voeg daarna ook de grof gehakte knoflook, Thaise curry en het gespleten citroengras toe. Daarna afblussen met water zodat de smaken goed loskomen.

    Haal de garnalen vervolgens even uit de wok. Voeg nu op hoog vuur de groenten toe en maak deze snel beetgaar. Als je geen wokbrander hebt, geen paniek. Wok op de grootste pit, maar niet te veel tegelijk, anders gaat het gerecht sudderen in plaats van bakken. Voeg de garnalen weer bij de groenten, doe de kokosmelk erbij. Alles snel aan de kook brengen en serveren in een warme kom. Als het nodig is, zout en peper toevoegen.

    Een schaaltje gestoomde of gekookte Thaise rijst erbij maakt dit gerecht helemaal af.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Ravioli van hand gepelde Hollandse garnalen
    Spinazie ricotta massa
    Knoflook snipperen en aanzetten, af laten koelen en vervolgens ricotta, ... Lees verder
    Gegrilde tarbot met Noilly Pratsaus
    Spoel de visfilets af onder koud water en dep ze droog. Bestrooi de tarbotfilets met peper en zout. ... Lees verder
    Garnalenomelet met tomaat-komkommersalsa
    Kruis de vleestomaten in. Leg ze enkele tellen in kokend water. Verwijder de schil en snijd het vruc... Lees verder
    Garnalencocktail met zelfgemaakte saus
    Doe in brede cocktailglazen een blaadje sla. De saus: vermeng de mayonaise met licht geklopte slagro... Lees verder
    Griet met paddestoelen en dragon
    Spoel de filets af onder koud water en dep ze goed droog. Haal de grietfilets door de bloem en bestr... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden