Zalm

Vetvrij koken en met behoud van vitamine en smaak. Dat is stomen. Was de aardappels en snijd deze in grove blokken. Leg ze op een bakplaat, beetje zout, peper en olie erover en in de oven van 200 graden roosteren. Laat de aardappels afkoelen. Kook de eieren hard en snijd de augurken in dunne plakken. Spel de eieren koud, pel ze en snijd ze in vieren of plakjes.

Snijd de boterhammen in stukken, het hoeft niet zo netjes. Snijd de pistoletjes door de helft, over de lengte. Doe al het brood in een plastic zak, gehakte peterselie, peper, zout en olie erover, even schudden om goed te mengen. Eruit halen en op bakpapier in een oven van 170 graden goudbruin bakken. Af laten koelen.

Zet de stoompan gevuld met water op het vuur. Een kleine pan met een zeef erin, met een deksel, kan ook. Zorg dat de zalm straks het water niet raakt. Stomen doe je boven de vloeistof. Stoom de zalm, afhankelijk van de grote en dikte van de stukken, in een paar minuten bijna gaar. Het lekkerste is de zalm, als hij nog een beetje glazig is van binnen.

Maak van de veldsla, geplukte dille en gesneden tuinkers een salademelange. Maal een beetje peper over de sla en meng dit met de fritessaus light. Voor de frisse smaak doe je een paar drupjes azijn erover. Neem 4 mooie schaaltjes of kommen, salade erin, augurk erover en de ei en croutons erop. Verdeel de aardappels over de salades. Leg vervolgens de lauwwarm gestoomde zalm erop, beetje (niet te veel) zout erover en genieten. Dit is nou de pure smaak van de zalm.

Serveer de geroosterde kruidige pistolet er apart bij.


 
Maaltijdsalade met gestoomde zalm en aardappeltjes
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen;
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 4 zalmfilets a 150 gram
  • 2 eieren
  • 8 augurken zoetzuur
  • 4 aardappels
  • veldsla
  • 2 eetlepels fritessaus light
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels azijn
  • snufje zout en peper
  • 15 gram verse dille
  • 1 bakje tuinkers
  • 15 gram verse bladpeterselie
  • 2 bruine boterhammen
  • 2 bruine pistolets


  • Vetvrij koken en met behoud van vitamine en smaak. Dat is stomen. Was de aardappels en snijd deze in grove blokken. Leg ze op een bakplaat, beetje zout, peper en olie erover en in de oven van 200 graden roosteren. Laat de aardappels afkoelen. Kook de eieren hard en snijd de augurken in dunne plakken. Spel de eieren koud, pel ze en snijd ze in vieren of plakjes.

    Snijd de boterhammen in stukken, het hoeft niet zo netjes. Snijd de pistoletjes door de helft, over de lengte. Doe al het brood in een plastic zak, gehakte peterselie, peper, zout en olie erover, even schudden om goed te mengen. Eruit halen en op bakpapier in een oven van 170 graden goudbruin bakken. Af laten koelen.

    Zet de stoompan gevuld met water op het vuur. Een kleine pan met een zeef erin, met een deksel, kan ook. Zorg dat de zalm straks het water niet raakt. Stomen doe je boven de vloeistof. Stoom de zalm, afhankelijk van de grote en dikte van de stukken, in een paar minuten bijna gaar. Het lekkerste is de zalm, als hij nog een beetje glazig is van binnen.

    Maak van de veldsla, geplukte dille en gesneden tuinkers een salademelange. Maal een beetje peper over de sla en meng dit met de fritessaus light. Voor de frisse smaak doe je een paar drupjes azijn erover. Neem 4 mooie schaaltjes of kommen, salade erin, augurk erover en de ei en croutons erop. Verdeel de aardappels over de salades. Leg vervolgens de lauwwarm gestoomde zalm erop, beetje (niet te veel) zout erover en genieten. Dit is nou de pure smaak van de zalm.

    Serveer de geroosterde kruidige pistolet er apart bij.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Garnalensalade met avocado en groene kruidendressing
    Kook de schoongemaakte peultjes in 5 minuten beetgaar. Giet ze af en spoel er koud water over. Schil... Lees verder
    Salade van geschroeide tonijn & linzen
    Wrijf de tonijnsteaks in met zout, peper en 1 eetlepel olie. Verhit een droge pan en schroei de toni... Lees verder
    Langoustines alla Busara
    Verhit de 3 el olijfolie in een diepe braadpan. Voeg de knoflook toe en verhit op een gematigde tem... Lees verder
    Thaise mosselen met peper, koriander en citroengras
    Laat de mosselen stuk voor stuk door uw vingers gaan en kijk of ze stevig dicht zitten. Doe de olie ... Lees verder
    Kerriezuurkool- en kabeljauwschotel
    Verwarm de oven voor op 200┬░ C.
    Schil de aardappels, zet ze op in een laagje koud water met ee... Lees verder
    Nijlbaarsschotel met Italiaanse groenten
    Verwarm de oven voor op 220 C.
    Snijd de courgette in de lengte in vieren en vervolgens in stukj... Lees verder
    Oosterse kabeljauwpakketjes met taug├ę en kerstomaatjes
    Verwarm de oven voor op 200┬░C.
    Spoel de visfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. Bes... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden