Zalm

Vetvrij koken en met behoud van vitamine en smaak. Dat is stomen. Was de aardappels en snijd deze in grove blokken. Leg ze op een bakplaat, beetje zout, peper en olie erover en in de oven van 200 graden roosteren. Laat de aardappels afkoelen. Kook de eieren hard en snijd de augurken in dunne plakken. Spel de eieren koud, pel ze en snijd ze in vieren of plakjes.

Snijd de boterhammen in stukken, het hoeft niet zo netjes. Snijd de pistoletjes door de helft, over de lengte. Doe al het brood in een plastic zak, gehakte peterselie, peper, zout en olie erover, even schudden om goed te mengen. Eruit halen en op bakpapier in een oven van 170 graden goudbruin bakken. Af laten koelen.

Zet de stoompan gevuld met water op het vuur. Een kleine pan met een zeef erin, met een deksel, kan ook. Zorg dat de zalm straks het water niet raakt. Stomen doe je boven de vloeistof. Stoom de zalm, afhankelijk van de grote en dikte van de stukken, in een paar minuten bijna gaar. Het lekkerste is de zalm, als hij nog een beetje glazig is van binnen.

Maak van de veldsla, geplukte dille en gesneden tuinkers een salademelange. Maal een beetje peper over de sla en meng dit met de fritessaus light. Voor de frisse smaak doe je een paar drupjes azijn erover. Neem 4 mooie schaaltjes of kommen, salade erin, augurk erover en de ei en croutons erop. Verdeel de aardappels over de salades. Leg vervolgens de lauwwarm gestoomde zalm erop, beetje (niet te veel) zout erover en genieten. Dit is nou de pure smaak van de zalm.

Serveer de geroosterde kruidige pistolet er apart bij.


 
Maaltijdsalade met gestoomde zalm en aardappeltjes
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen;
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 4 zalmfilets a 150 gram
  • 2 eieren
  • 8 augurken zoetzuur
  • 4 aardappels
  • veldsla
  • 2 eetlepels fritessaus light
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels azijn
  • snufje zout en peper
  • 15 gram verse dille
  • 1 bakje tuinkers
  • 15 gram verse bladpeterselie
  • 2 bruine boterhammen
  • 2 bruine pistolets


  • Vetvrij koken en met behoud van vitamine en smaak. Dat is stomen. Was de aardappels en snijd deze in grove blokken. Leg ze op een bakplaat, beetje zout, peper en olie erover en in de oven van 200 graden roosteren. Laat de aardappels afkoelen. Kook de eieren hard en snijd de augurken in dunne plakken. Spel de eieren koud, pel ze en snijd ze in vieren of plakjes.

    Snijd de boterhammen in stukken, het hoeft niet zo netjes. Snijd de pistoletjes door de helft, over de lengte. Doe al het brood in een plastic zak, gehakte peterselie, peper, zout en olie erover, even schudden om goed te mengen. Eruit halen en op bakpapier in een oven van 170 graden goudbruin bakken. Af laten koelen.

    Zet de stoompan gevuld met water op het vuur. Een kleine pan met een zeef erin, met een deksel, kan ook. Zorg dat de zalm straks het water niet raakt. Stomen doe je boven de vloeistof. Stoom de zalm, afhankelijk van de grote en dikte van de stukken, in een paar minuten bijna gaar. Het lekkerste is de zalm, als hij nog een beetje glazig is van binnen.

    Maak van de veldsla, geplukte dille en gesneden tuinkers een salademelange. Maal een beetje peper over de sla en meng dit met de fritessaus light. Voor de frisse smaak doe je een paar drupjes azijn erover. Neem 4 mooie schaaltjes of kommen, salade erin, augurk erover en de ei en croutons erop. Verdeel de aardappels over de salades. Leg vervolgens de lauwwarm gestoomde zalm erop, beetje (niet te veel) zout erover en genieten. Dit is nou de pure smaak van de zalm.

    Serveer de geroosterde kruidige pistolet er apart bij.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Gegrilleerde tarbot met mosterdmayonaise
    Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Snijd de citroen in partjes. Spoel de visfilets af onder ... Lees verder
    Roergebakken gamba's met tomaat en bleekselderij
    Verwijder de zaadjes uit de peper en snijd de peper in reepjes. Snijd de rode ui in dunne partjes. H... Lees verder
    Zeebaarsfilet met mosterdglazuur
    Bestrooi de zeebaarsfilets met peper en zout. Meng olijfolie met mosterd, citroensap, dille en bruin... Lees verder
    Rode poon met citroen en rozemarijn
    Verwarm de barbecue of de oven op 200 °C voor.
    Spoel de rode ponen af onder koud water en dep... Lees verder
    Roodbaarspakketjes met Oosterse groenten
    Verwarm de oven voor op 200°C.
    Spoel de roodbaarsfilets af onder de koude kraan en dep ze dro... Lees verder
    Risotto met roergebakken tijgergarnalen
    Laat de tijgergarnalen eventueel ontdooien. Pel en snipper de ui. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in e... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden