Hollandse garnaal

Verwarm 1 pakje mini pasteibakjes in de oven. Verwarm de verse roomkaas met 2-3 eetlepels room, en vers geraspte parmezaanse kaas, 1 bosuitje in ringetjes en 3 eetlepels peterselie (vers of diepvries van Darégal) al roerende tot een mooie saus. Warm de garnalen in de saus mee, voeg zout en peper naar smaak toe en schep de ragout in de warme pasteibakjes.

Wijntip: een fruitige, zachte Pinot Blanc d'Alsace is dé ideale 'borrelwijn'. Hij drinkt makkelijk en past bij de diverse (vis)hapjes.


 
Mini pasteibakjes met garnalenragout
• Borrelhapje / Amuse voor 4 personen personen; 155 kCal
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 100 gram Hollandse garnalen
  • 1 pakje mini pasteibakjes
  • 150 gram verse roomkaas
  • 2-3 eetlepels room
  • 25 gram parmezaanse kaas
  • 1 bosuitje
  • 3 eetlepels peterselie
  • zout en peper


  • Verwarm 1 pakje mini pasteibakjes in de oven. Verwarm de verse roomkaas met 2-3 eetlepels room, en vers geraspte parmezaanse kaas, 1 bosuitje in ringetjes en 3 eetlepels peterselie (vers of diepvries van DarĂ©gal) al roerende tot een mooie saus. Warm de garnalen in de saus mee, voeg zout en peper naar smaak toe en schep de ragout in de warme pasteibakjes.

    Wijntip: een fruitige, zachte Pinot Blanc d'Alsace is dé ideale 'borrelwijn'. Hij drinkt makkelijk en past bij de diverse (vis)hapjes.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Provençaalse mosselen
    Verhit de olijfolie in een wok en fruit de sjalotjes. Voeg knoflook, tijm, basilicum, gedroogde toma... Lees verder
    Garnalensalade met avocado en groene kruidendressing
    Kook de schoongemaakte peultjes in 5 minuten beetgaar. Giet ze af en spoel er koud water over. Schil... Lees verder
    Roodbaars met groente uit de oven
    Verwarm de oven voor op 200 graden ÂșC.
    Wrijf de roodbaarsfilets in met citroensap, zout en pe... Lees verder
    Wijting met cherrytomaatjes en aubergine uit de oven
    Verwarm de oven voor op 200˚C.
    Bestrooi de blokjes aubergine met zout en laat ze 15 minuten z... Lees verder
    Kabeljauwfilet in Siciliaanse tomatensaus
    Kook de spaghetti in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit in een hap... Lees verder
    Gevulde zalmforel
    Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil eraf. Pers een halve sinaasappel uit. Roer in een... Lees verder
    Sprotjes met frisse salade
    1. Snijd de onderkant van de stengels bleekselderij. Pluk de gele blaadjes en laat
    ze in een ko... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden