Hollandse garnaal

Verwarm 1 pakje mini pasteibakjes in de oven. Verwarm de verse roomkaas met 2-3 eetlepels room, en vers geraspte parmezaanse kaas, 1 bosuitje in ringetjes en 3 eetlepels peterselie (vers of diepvries van Darégal) al roerende tot een mooie saus. Warm de garnalen in de saus mee, voeg zout en peper naar smaak toe en schep de ragout in de warme pasteibakjes.

Wijntip: een fruitige, zachte Pinot Blanc d'Alsace is dé ideale 'borrelwijn'. Hij drinkt makkelijk en past bij de diverse (vis)hapjes.


 
Mini pasteibakjes met garnalenragout
• Borrelhapje / Amuse voor 4 personen personen; 155 kCal
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 100 gram Hollandse garnalen
  • 1 pakje mini pasteibakjes
  • 150 gram verse roomkaas
  • 2-3 eetlepels room
  • 25 gram parmezaanse kaas
  • 1 bosuitje
  • 3 eetlepels peterselie
  • zout en peper


  • Verwarm 1 pakje mini pasteibakjes in de oven. Verwarm de verse roomkaas met 2-3 eetlepels room, en vers geraspte parmezaanse kaas, 1 bosuitje in ringetjes en 3 eetlepels peterselie (vers of diepvries van DarĂ©gal) al roerende tot een mooie saus. Warm de garnalen in de saus mee, voeg zout en peper naar smaak toe en schep de ragout in de warme pasteibakjes.

    Wijntip: een fruitige, zachte Pinot Blanc d'Alsace is dé ideale 'borrelwijn'. Hij drinkt makkelijk en past bij de diverse (vis)hapjes.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Roergebakken mosselen met gedroogde tomaat
    Was de mosselen. Hak de prei, de bladselderij en de knoflook fijn. Snijd de gedroogde tomaten in ree... Lees verder
    Kerriezuurkool- en kabeljauwschotel
    Verwarm de oven voor op 200° C.
    Schil de aardappels, zet ze op in een laagje koud water met ee... Lees verder
    Indiase visschotel
    Leg de vissoorten in een kom en besprenkel deze met citroensap. Meng 1 theelepel chilipoeder, ketoem... Lees verder
    Pasta met Hollandse garnalen en doperwtjes
    Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim water met zout al dente. Giet de past... Lees verder
    Zalmfilet in bladerdeeg
    Verwarm de oven voor op 200 °C.
    Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Rol 4 plakjes deeg wat ... Lees verder
    Sushi met zalm en komkommer
    Kook de rijst volgens de gebruiksanwijzing op de verpakking. Meng de azijn met de suiker, het zout e... Lees verder
    Picknick palingpate
    Pocheer de palingen een paar minuten in een pan met net genoeg water om ze te bedekken. Neem ze uit ... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden