Pureer met een staafmixer de palingfilets (houd er 1 achter voor garnering ) met de mierikswortel en de creme fraiche in een maatbeker. Maak de ā€˜paling-spreadā€™ op smaak met versgemalen peper. Bereid het beslag voor de poffertjes volgens de gebruiksaanwijzing maar vervang de suiker door zout en versgemalen peper. Bak de blinis ( hartige poffertjes van boekweitmeel) in een poffertjespan.
Serveer de blinis besmeerd met wat palingspread en garneer met een reepje paling, wat citroenrasp en eventueel wat verse tuinkruiden.


 
Gerookte paling-spread op blini's
• Borrelhapje / Amuse voor 10 of meer personen personen; 95 kCalO
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 200 gr palingfilets
  • 1 eetlepel mierikswortel, uit een potje
  • 200 g creme fraiche
  • versgemalen peper
  • 1 citroen
  • Ā½ pak poffertjes mix (ongezoet)
  • melk
  • olie


  • Pureer met een staafmixer de palingfilets (houd er 1 achter voor garnering ) met de mierikswortel en de creme fraiche in een maatbeker. Maak de ā€˜paling-spreadā€™ op smaak met versgemalen peper. Bereid het beslag voor de poffertjes volgens de gebruiksaanwijzing maar vervang de suiker door zout en versgemalen peper. Bak de blinis ( hartige poffertjes van boekweitmeel) in een poffertjespan.
    Serveer de blinis besmeerd met wat palingspread en garneer met een reepje paling, wat citroenrasp en eventueel wat verse tuinkruiden.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Zomerse salade met Hollandse garnalen
    Spoel de garnalen in een zeef onder stromend water en laat ze goed uitlekken. Meng de garnalen in ee... Lees verder
    Tonijn ceviche
    Snijd de tonijn in plakjes van Ā½ cm dik* en leg ze op vier borden, in een rij dakpansgewijs naast e... Lees verder
    Chinese fondue
    De stukjes vis en groenten worden gegaard in hete (vis)bouillon. Je kunt de bouillon zelf maken of b... Lees verder
    Roergebakken tijgergarnalen met broccoli, knoflook en rode peper
    Kook de broccoliroosjes in ruim kokend water met een snufje zout beetgaar (ca. 5 minuten, afhankelij... Lees verder
    Kruidige sprotjes met wortelmayonaise
    Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan. Schep de wortel en knoflook met 3 eetlepels water erdoor en... Lees verder
    Langoustines alla Busara
    Verhit de 3 el olijfolie in een diepe braadpan. Voeg de knoflook toe en verhit op een gematigde tem... Lees verder
    Gebakken wijting met kruidige groenten
    Wrijf de wijtingen aan de buitenkant en in de buikholte in met wat citroensap, wat zout en versgemal... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden