Pureer met een staafmixer de palingfilets (houd er 1 achter voor garnering ) met de mierikswortel en de creme fraiche in een maatbeker. Maak de ā€˜paling-spreadā€™ op smaak met versgemalen peper. Bereid het beslag voor de poffertjes volgens de gebruiksaanwijzing maar vervang de suiker door zout en versgemalen peper. Bak de blinis ( hartige poffertjes van boekweitmeel) in een poffertjespan.
Serveer de blinis besmeerd met wat palingspread en garneer met een reepje paling, wat citroenrasp en eventueel wat verse tuinkruiden.


 
Gerookte paling-spread op blini's
• Borrelhapje / Amuse voor 10 of meer personen personen; 95 kCalO
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 200 gr palingfilets
  • 1 eetlepel mierikswortel, uit een potje
  • 200 g creme fraiche
  • versgemalen peper
  • 1 citroen
  • Ā½ pak poffertjes mix (ongezoet)
  • melk
  • olie


  • Pureer met een staafmixer de palingfilets (houd er 1 achter voor garnering ) met de mierikswortel en de creme fraiche in een maatbeker. Maak de ā€˜paling-spreadā€™ op smaak met versgemalen peper. Bereid het beslag voor de poffertjes volgens de gebruiksaanwijzing maar vervang de suiker door zout en versgemalen peper. Bak de blinis ( hartige poffertjes van boekweitmeel) in een poffertjespan.
    Serveer de blinis besmeerd met wat palingspread en garneer met een reepje paling, wat citroenrasp en eventueel wat verse tuinkruiden.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Zomerse salade met Hollandse garnalen
    Spoel de garnalen in een zeef onder stromend water en laat ze goed uitlekken. Meng de garnalen in ee... Lees verder
    Gegratineerde wijting
    Verwarm de oven voor op 200ĖšC.
    Besprenkel de wijting met citroensap. Meng in een kom de yoghu... Lees verder
    Homemade makreel-/eiersalade wraps
    Maak de makreel schoon, verwijder alle graatjes en ā€˜plukā€™ de makreel los. Kook de eieren in koke... Lees verder
    Roodbaarspakketjes met Oosterse groenten
    Verwarm de oven voor op 200Ā°C.
    Spoel de roodbaarsfilets af onder de koude kraan en dep ze dro... Lees verder
    Sushi met zalm en komkommer
    Kook de rijst volgens de gebruiksanwijzing op de verpakking. Meng de azijn met de suiker, het zout e... Lees verder
    Hollandse garnalen met een mousseline van geuzebier, gepocheerd kwartelei, postelein en asperges
    Pocheer de kwarteleitjes gedurende 1 minuut in water met azijn maar zonder zout. Maak een mousseline... Lees verder
    Gegrilde zeebaarsfilet met groene kruiden
    Verwarm de ovengrill voor. Wrijf de zeebaarsfilets in met zout en peper en leg ze naast elkaar met d... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden