Pureer met een staafmixer de palingfilets (houd er 1 achter voor garnering ) met de mierikswortel en de creme fraiche in een maatbeker. Maak de ‘paling-spread’ op smaak met versgemalen peper. Bereid het beslag voor de poffertjes volgens de gebruiksaanwijzing maar vervang de suiker door zout en versgemalen peper. Bak de blinis ( hartige poffertjes van boekweitmeel) in een poffertjespan.
Serveer de blinis besmeerd met wat palingspread en garneer met een reepje paling, wat citroenrasp en eventueel wat verse tuinkruiden.


 
Gerookte paling-spread op blini's
• Borrelhapje / Amuse voor 10 of meer personen personen; 95 kCalO
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 200 gr palingfilets
  • 1 eetlepel mierikswortel, uit een potje
  • 200 g creme fraiche
  • versgemalen peper
  • 1 citroen
  • ½ pak poffertjes mix (ongezoet)
  • melk
  • olie


  • Pureer met een staafmixer de palingfilets (houd er 1 achter voor garnering ) met de mierikswortel en de creme fraiche in een maatbeker. Maak de ‘paling-spread’ op smaak met versgemalen peper. Bereid het beslag voor de poffertjes volgens de gebruiksaanwijzing maar vervang de suiker door zout en versgemalen peper. Bak de blinis ( hartige poffertjes van boekweitmeel) in een poffertjespan.
    Serveer de blinis besmeerd met wat palingspread en garneer met een reepje paling, wat citroenrasp en eventueel wat verse tuinkruiden.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Schol met tomaten-olijvensaus en courgette
    Verhit voor de tomaten-olijvensaus 2 eetlepels olijfolie en fruit hierin 1 gesnipperde ui en 2 geper... Lees verder
    Gebakken meerval met citroen-peterseliejus
    Besprenkel de meerval met 1 eetlepel citroensap en strooi er zeezout over. Verhit de olie en bak de ... Lees verder
    Ravioli van hand gepelde Hollandse garnalen
    Spinazie ricotta massa
    Knoflook snipperen en aanzetten, af laten koelen en vervolgens ricotta, ... Lees verder
    Clubsandwich met haring en avocado
    Halveer de haringen en snijd de filets schuin in stukken van 4 cm. Rooster de sneetjes brood in een ... Lees verder
    Garnalenomelet met tomaat-komkommersalsa
    Kruis de vleestomaten in. Leg ze enkele tellen in kokend water. Verwijder de schil en snijd het vruc... Lees verder
    Roergebakken tijgergarnalen met broccoli, knoflook en rode peper
    Kook de broccoliroosjes in ruim kokend water met een snufje zout beetgaar (ca. 5 minuten, afhankelij... Lees verder
    Gegrilde tonijn met basilicumboter en courgette
    Laat de moten tonijn op kamertemperatuur komen. Smelt een klontje boter in een steelpan. Pers de tee... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden