Pureer met een staafmixer de palingfilets (houd er 1 achter voor garnering ) met de mierikswortel en de creme fraiche in een maatbeker. Maak de ‘paling-spread’ op smaak met versgemalen peper. Bereid het beslag voor de poffertjes volgens de gebruiksaanwijzing maar vervang de suiker door zout en versgemalen peper. Bak de blinis ( hartige poffertjes van boekweitmeel) in een poffertjespan.
Serveer de blinis besmeerd met wat palingspread en garneer met een reepje paling, wat citroenrasp en eventueel wat verse tuinkruiden.


 
Gerookte paling-spread op blini's
• Borrelhapje / Amuse voor 10 of meer personen personen; 95 kCalO
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 200 gr palingfilets
  • 1 eetlepel mierikswortel, uit een potje
  • 200 g creme fraiche
  • versgemalen peper
  • 1 citroen
  • ½ pak poffertjes mix (ongezoet)
  • melk
  • olie


  • Pureer met een staafmixer de palingfilets (houd er 1 achter voor garnering ) met de mierikswortel en de creme fraiche in een maatbeker. Maak de ‘paling-spread’ op smaak met versgemalen peper. Bereid het beslag voor de poffertjes volgens de gebruiksaanwijzing maar vervang de suiker door zout en versgemalen peper. Bak de blinis ( hartige poffertjes van boekweitmeel) in een poffertjespan.
    Serveer de blinis besmeerd met wat palingspread en garneer met een reepje paling, wat citroenrasp en eventueel wat verse tuinkruiden.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Schol met tomaten-olijvensaus en courgette
    Verhit voor de tomaten-olijvensaus 2 eetlepels olijfolie en fruit hierin 1 gesnipperde ui en 2 geper... Lees verder
    Bruschetta met haring en gemarineerde rode ui
    Leg de uiringen in een schaaltje en schenk de azijn erover. Laat de uiringen zo minstens 30 minuten ... Lees verder
    Hollandse garnalencocktail
    Was de sla en bewaar 4 bladeren. Snijd de rest van de sla in stukjes. Verwijder zaadjes uit de tomat... Lees verder
    Tonijn-kaastosti met paprika
    Bestrijk de sneetjes brood aan een kant met olijfolie. Beleg 2 sneetjes brood op de droge kant elk m... Lees verder
    (Rode) Mul in een pakketje
    Verwarm de oven voor op 190 ºC.
    Knip 8 stukken vetvrij bakpapier van 20x30 cm. Leg er telkens... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden