Kabeljauw

Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke kleine stukjes en kook ze met wat zout in een laagje water in ongeveer 15 minuten gaar. Snijd de vis in kleinere stukjes en kook ze in de melk of bouillon op een laag vuur in ongeveer 10 minuten gaar. Giet de aardappelen af, stamp ze fijn. Giet de vis af, maak de vis wat los met een vork en prak ze samen met de gestampte aardappelen. Laat het 5 minuten afkoelen en meng er dan de eieren, peper, zout, viskruiden, gemberpoeder en 3 eetlepels bloem door. Kneed het tot een glad geheel. Vorm er met 2 lepels of met je handen koekjes
van, wentel ze door wat bloem. Bak ze om en om goudbruin in wat olie met boter. Serveer de viskoekjes met een groene salade of met een bruine bonen schotel met rode paprikablokjes.

Dit gerecht is ook prima te serveren als 20 borrelhapjes of als snack. Maak er visburgers van en serveer ze op met sla en tomaat belegde broodjes met wat saus naar keuze als lunch gerecht, halveer dan de hoeveelheid ingrediƫnten.

Oosterse viskoekjes:
Voeg 1 eetlepel fijngehakte verse koriander of 1 theelepel gemalen koriander toe aan het gekookte vismengsel in plaats van de viskruiden. Voeg tevens de rasp van de schil van 1 limoen toe. Maak een sausje van Thaise chilisaus met wat limoensap.


 
Eenvoudige viskoekjes
• Borrelhapje / Amuse voor 4 personen personen; 300 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 400 g verse schelvis, kabeljauw of koolvis
  • 400 g aardappelen, kruimige
  • 2 dl melk of visbouillon (van een blokje)
  • 2 eieren
  • versgemalen peper en zout
  • 1 eetlepel viskruiden
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • bloem
  • zonnebloemolie
  • boter


  • Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke kleine stukjes en kook ze met wat zout in een laagje water in ongeveer 15 minuten gaar. Snijd de vis in kleinere stukjes en kook ze in de melk of bouillon op een laag vuur in ongeveer 10 minuten gaar. Giet de aardappelen af, stamp ze fijn. Giet de vis af, maak de vis wat los met een vork en prak ze samen met de gestampte aardappelen. Laat het 5 minuten afkoelen en meng er dan de eieren, peper, zout, viskruiden, gemberpoeder en 3 eetlepels bloem door. Kneed het tot een glad geheel. Vorm er met 2 lepels of met je handen koekjes
    van, wentel ze door wat bloem. Bak ze om en om goudbruin in wat olie met boter. Serveer de viskoekjes met een groene salade of met een bruine bonen schotel met rode paprikablokjes.

    Dit gerecht is ook prima te serveren als 20 borrelhapjes of als snack. Maak er visburgers van en serveer ze op met sla en tomaat belegde broodjes met wat saus naar keuze als lunch gerecht, halveer dan de hoeveelheid ingrediƫnten.

    Oosterse viskoekjes:
    Voeg 1 eetlepel fijngehakte verse koriander of 1 theelepel gemalen koriander toe aan het gekookte vismengsel in plaats van de viskruiden. Voeg tevens de rasp van de schil van 1 limoen toe. Maak een sausje van Thaise chilisaus met wat limoensap.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Gebakken scholfilets met hartige appelcompote
    Wrijf de scholfilets in met zout en peper en laat ze even liggen. Schil de appels en snijd ze in stu... Lees verder
    Gebakken koolvis met zoetzure tomatensaus
    Pel en snipper de teentjes knoflook. Spoel de koolvisfilets af onder de koude kraan en dep ze droog.... Lees verder
    Nijlbaarsschotel met Italiaanse groenten
    Verwarm de oven voor op 220 C.
    Snijd de courgette in de lengte in vieren en vervolgens in stukj... Lees verder
    Gebakken kabeljauw met Griekse groenten
    Spoel de kabeljauwfilets onder de koude kraan en dep ze droog. Snijd de courgettes in de lengte in v... Lees verder
    Garnalenrolletjes met gerookte zalm
    De garnalen mengen met creme fraiche, bieslook, dille, sherry, tomatenketchup, worchestersaus. Dit k... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden