Heilbot

Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de stukken bakpapier op het aanrecht. Schaaf de courgette en winterwortel in linten of plakjes met een kaasschaaf. Snijd de venkel en ui in dunne plakken. Kook ze gedurende 3 minuten. Verdeel over ieder stuk bakpapier de gesneden groenten en leg daarop de visfilet. Bestrooi het geheel met zout en peper. Snijd de citroen in plakjes, hak de dille fijn, verdeel de citroen en dille over de vispakketjes en bestrooi het geheel met wat olie. Vouw nu de pakjes dicht. eg ze op een bakplaat en laat de vis in papier in ongeveer 10 minuten gaar worden.

Tip: Varieer de groenten naar eigen keuze, bijvoorbeeld voor een najaars vispakketje is het lekker om paddestoelen of pompoen, in kleine stukjes gesneden, te gebruiken. Ook lekker met wat verse tijm.


 
Heilbot in papier
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 180 kCal
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 500 gram heilbot filets
  • versgemalen zeezout en peper
  • 1 courgette
  • 1 venkel
  • 1 winterwortel
  • 1 rode ui
  • 1 citroen
  • bosje verse of diepvries dille
  • 1 el (olijf)olie
  • 4 stukken bakpapier van 30 x 30 cm


  • Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de stukken bakpapier op het aanrecht. Schaaf de courgette en winterwortel in linten of plakjes met een kaasschaaf. Snijd de venkel en ui in dunne plakken. Kook ze gedurende 3 minuten. Verdeel over ieder stuk bakpapier de gesneden groenten en leg daarop de visfilet. Bestrooi het geheel met zout en peper. Snijd de citroen in plakjes, hak de dille fijn, verdeel de citroen en dille over de vispakketjes en bestrooi het geheel met wat olie. Vouw nu de pakjes dicht. eg ze op een bakplaat en laat de vis in papier in ongeveer 10 minuten gaar worden.

    Tip: Varieer de groenten naar eigen keuze, bijvoorbeeld voor een najaars vispakketje is het lekker om paddestoelen of pompoen, in kleine stukjes gesneden, te gebruiken. Ook lekker met wat verse tijm.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Snoekbaarsfilet met een brandade van gerookte paling, knoflookspinazie en tomatenvinaigrette
    Meng de tomatenconcassée met de olie en azijn, breng op smaak met peper en zout. Verwarm deze vinai... Lees verder
    Kabeljauwschotel met frisse voorjaarsgroenten
    Verwarm de oven voor op 180 C.
    Schil de asperges. Snijd de asperges in schuine plakjes van ½ c... Lees verder
    Mediterrane paprikasoep met gegrilde tonijn
    Verhit 2 eetlepels olijfolie in een soeppan en fruit de ui zachtjes glazig. Schep de paprika, aardap... Lees verder
    Krokante palingburger
    Meng de mayonaise en de mierikswortel. Snijd de broodjes open en besmeer met de mierikswortelmayonai... Lees verder
    Tilapiaburgers met kruidensaus
    Meng in een schaaltje de yoghurt met mayonaise, bieslook en uitjes. Breng het sausje op smaak met zo... Lees verder
    Gegrilde rode poon met caponata
    Verwarm voor de caponata 2 eetlepels olijfolie in een braadpan en bak de blokjes aubergine met de ui... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden