Zeeduivel

Snijd de zeeduivelfilets in plakken van gelijke grootte. Sprenkel er de helft van het citroensap over en bestrooi ze met peper, zout en paprikapoeder. Pureer voor de korianderpesto de knoflook, koriander, pijnboompitten en parmezaanse kaas met de staafmixer en giet de olijfolie er in een dun straaltje bij. Kook de eiermie volgens de aanwijzing op de verpakking en voeg de rest van het citroensap aan het kookvocht toe. Verhit de olie in een koekenpan en bak de zeeduivelmedaillons 3-4 minuten per kant (afhankelijk van de dikte) goudbruin. Leg de zeeduivelmedaillons op een bedje van eiermie en verdeel de korianderpesto erover.


 
Zeeduivelmedaillons met korianderpesto
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 600 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 500 g zeeduivelfilet
  • 1 citroen – uitgeperst
  • peper
  • zout
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • 250 g eiermie
  • 2 eetlepels olie
  • voor de korianderpesto:
  • 2 teentjes knoflook – geperst
  • klein bosje koriander – fijngehakt
  • 25 g pijnbnoompitten
  • 75 g parmezaanse kaas – (vers)geraspt
  • ca. ½ dl olijfolie
  • staafmixer of keukenmachine


  • Snijd de zeeduivelfilets in plakken van gelijke grootte. Sprenkel er de helft van het citroensap over en bestrooi ze met peper, zout en paprikapoeder. Pureer voor de korianderpesto de knoflook, koriander, pijnboompitten en parmezaanse kaas met de staafmixer en giet de olijfolie er in een dun straaltje bij. Kook de eiermie volgens de aanwijzing op de verpakking en voeg de rest van het citroensap aan het kookvocht toe. Verhit de olie in een koekenpan en bak de zeeduivelmedaillons 3-4 minuten per kant (afhankelijk van de dikte) goudbruin. Leg de zeeduivelmedaillons op een bedje van eiermie en verdeel de korianderpesto erover.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Geroosterde paprika’s met tonijn
    Verwarm de oven voor op 220 ËšC. Giet de tonijn af en roer een beetje van de olie door het tomatensa... Lees verder
    Chinese fondue
    De stukjes vis en groenten worden gegaard in hete (vis)bouillon. Je kunt de bouillon zelf maken of b... Lees verder
    Hollandse garnalen met tuinkruiden en groentjes
    Roer de mayonaise, worcestersaus, tabasco, ciderazijn, suiker, melk en een snuifje zout goed tot een... Lees verder
    Gestoomde heilbotfilet met basilicumsaus
    Wrijf de peperkorrels in een vijzel fijn. Schaaf van de komkommer of courgette 8 mooi dunne, lange l... Lees verder
    Couscous met makreel
    Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op het pak, roer het los met een vork en laat iets afkoel... Lees verder
    Snoekbaarsfilet met een brandade van gerookte paling, knoflookspinazie en tomatenvinaigrette
    Meng de tomatenconcassée met de olie en azijn, breng op smaak met peper en zout. Verwarm deze vinai... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden