Een smakelijke variant op visfondue is tempura met oriƫntaalse saus.
Tempura: maak voor de tempura een beslag van 200 gram gezeefde bloem. Klop 2 eieren los met 1 dl water. Giet het mengsel met 1 flesje bier in gedeelten bij de bloem en klop goed tot een dikte van flensjesbeslag. Ga eventueel uit van 250 gram tempuramix en volg de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Wentel de vis door het beslag en frituur deze in de hete olie in de fonduepan goudbruin.

Oriƫntaalse dipsaus
meng 1 dl sojasaus met 1 eetlepel citroensap, 1 theelepel sambal oelek, 1 theelepel sesamolie en 2 eetlepels fijngehakte bieslook (vers of diepvries).
Tips voor fondue in olie
Gepelde grote garnalen of gekookte mosselen bestrooid met viskruiden.
Gekruide blokjes: kabeljauwfilet met cajunkruiden, tonijn met sambal,schol ingesmeerd met pesto,zalm met provenƧaalse kruiden.



 
Fondue in olie
• Hoofdgerecht voor 10 of meer personen personen;
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 200 gram gezeefde bloem
  • 2 eieren
  • 1 dl water
  • 1 flesje bier
  • garnalen
  • mosselen
  • kabeljauwfilet
  • tarbot
  • zeeduivel
  • zeewolf
  • tonijn
  • schol
  • zalm
  • OriĆ«ntaalse dipsaus:
  • 1 dl sojasaus
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 1 theelepel sesamolie
  • 2 eetlepels fijngehakte bieslook


  • Een smakelijke variant op visfondue is tempura met oriĆ«ntaalse saus.
    Tempura: maak voor de tempura een beslag van 200 gram gezeefde bloem. Klop 2 eieren los met 1 dl water. Giet het mengsel met 1 flesje bier in gedeelten bij de bloem en klop goed tot een dikte van flensjesbeslag. Ga eventueel uit van 250 gram tempuramix en volg de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Wentel de vis door het beslag en frituur deze in de hete olie in de fonduepan goudbruin.

    Oriƫntaalse dipsaus
    meng 1 dl sojasaus met 1 eetlepel citroensap, 1 theelepel sambal oelek, 1 theelepel sesamolie en 2 eetlepels fijngehakte bieslook (vers of diepvries).
    Tips voor fondue in olie
    Gepelde grote garnalen of gekookte mosselen bestrooid met viskruiden.
    Gekruide blokjes: kabeljauwfilet met cajunkruiden, tonijn met sambal,schol ingesmeerd met pesto,zalm met provenƧaalse kruiden.


    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Gebakken zeebaarsfilet met tomaat
    Wrijf de zeebaarsfilets in met zout en peper,
    besprenkel ze met citroensap en laat ze even
    ... Lees verder
    Paƫlla met kabeljauw, gamba's en mosselen
    Spoel de kabeljauwfilet af onder de koude kraan en dep hem droog. Snijd de kabeljauwfilet in stukken... Lees verder
    Tomaatjes gevuld met avocado en Hollandse garnalen
    Halveer 6 kleine, stevige tomaten, hol ze uit en laat ze omgekeerd uitlekken op keukenpapier. Schil ... Lees verder
    Gestoofde wijtingfilets in tomaten-sojasaus
    Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit in een hapjespan de olie. Fruit de ui... Lees verder
    Indische lekkerbeksandwich
    Verwarm de oven voor op 160ĀŗC.
    Leg de lekkerbekjes naast elkaar in een ovenvaste schaal of op... Lees verder
    Palingsalade met radijs en limoen
    Snijd de paling in schuine stukken van 4 cm. Was de slabladeren en maak ze droog in een slacentrifug... Lees verder
    Courgetterisotto met Hollandse Garnalen
    Snijd de gewassen courgette in blokjes. Blancheer ze 1 minuut in 2 liter water met een beetje zout. ... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden