Een smakelijke variant op visfondue is tempura met oriëntaalse saus.
Tempura: maak voor de tempura een beslag van 200 gram gezeefde bloem. Klop 2 eieren los met 1 dl water. Giet het mengsel met 1 flesje bier in gedeelten bij de bloem en klop goed tot een dikte van flensjesbeslag. Ga eventueel uit van 250 gram tempuramix en volg de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Wentel de vis door het beslag en frituur deze in de hete olie in de fonduepan goudbruin.

Oriëntaalse dipsaus
meng 1 dl sojasaus met 1 eetlepel citroensap, 1 theelepel sambal oelek, 1 theelepel sesamolie en 2 eetlepels fijngehakte bieslook (vers of diepvries).
Tips voor fondue in olie
Gepelde grote garnalen of gekookte mosselen bestrooid met viskruiden.
Gekruide blokjes: kabeljauwfilet met cajunkruiden, tonijn met sambal,schol ingesmeerd met pesto,zalm met provençaalse kruiden.



 
Fondue in olie
• Hoofdgerecht voor 10 of meer personen personen;
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 200 gram gezeefde bloem
  • 2 eieren
  • 1 dl water
  • 1 flesje bier
  • garnalen
  • mosselen
  • kabeljauwfilet
  • tarbot
  • zeeduivel
  • zeewolf
  • tonijn
  • schol
  • zalm
  • Oriëntaalse dipsaus:
  • 1 dl sojasaus
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 1 theelepel sesamolie
  • 2 eetlepels fijngehakte bieslook


  • Een smakelijke variant op visfondue is tempura met oriëntaalse saus.
    Tempura: maak voor de tempura een beslag van 200 gram gezeefde bloem. Klop 2 eieren los met 1 dl water. Giet het mengsel met 1 flesje bier in gedeelten bij de bloem en klop goed tot een dikte van flensjesbeslag. Ga eventueel uit van 250 gram tempuramix en volg de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Wentel de vis door het beslag en frituur deze in de hete olie in de fonduepan goudbruin.

    Oriëntaalse dipsaus
    meng 1 dl sojasaus met 1 eetlepel citroensap, 1 theelepel sambal oelek, 1 theelepel sesamolie en 2 eetlepels fijngehakte bieslook (vers of diepvries).
    Tips voor fondue in olie
    Gepelde grote garnalen of gekookte mosselen bestrooid met viskruiden.
    Gekruide blokjes: kabeljauwfilet met cajunkruiden, tonijn met sambal,schol ingesmeerd met pesto,zalm met provençaalse kruiden.


    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Lasagne met tomaat-tonijnsaus
    Kook de broccoli met zout en giet af. Verwarm de pastasaus samen met 1 blikje tonijn en de broccoli.... Lees verder
    Botermakreel met tuinbonensalade
    Roer in een kommetje de rozemarijn met de olijfolie door elkaar en laat dit 5 minuten staan.
    Ve... Lees verder
    Snoekbaarsfilet met een brandade van gerookte paling, knoflookspinazie en tomatenvinaigrette
    Meng de tomatenconcassée met de olie en azijn, breng op smaak met peper en zout. Verwarm deze vinai... Lees verder
    Kerriezuurkool- en kabeljauwschotel
    Verwarm de oven voor op 200° C.
    Schil de aardappels, zet ze op in een laagje koud water met ee... Lees verder
    Wijting met cherrytomaatjes en aubergine uit de oven
    Verwarm de oven voor op 200ËšC.
    Bestrooi de blokjes aubergine met zout en laat ze 15 minuten z... Lees verder
    Rogvleugelfilet met pittige spek-tijmdressing
    1 Bestrooi de rogvleugelfilets met zout en peper. Verhit in een vis- of ruime koekenpan 2 el olijfol... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden