Europese kreeft

Laat een beetje boter smelten in een pannetje en voeg de sjalot, een beetje tijm en wat laurier toe. Zorg ervoor dat de sjalot niet verkleurd. Blus het vervolgens af met de witte wijn en laat het vocht tot eenderde inkoken.
Bind de saus door met een klopper de boter in kleine klontjes toe te voegen. Zeef de saus en breng hem op smaak met cayennepeper en zout.

Snijd de kreeft in de lengte door en bestooi hem met een beetje peper, zout en olijfolie. Kleur de kreeft aan de vleeszijde op een grill en laat hem verder garen in de oven (6 minuten op 180 graden C.)

Serveer de kreeft op een groot plat bord. Leg de groenten tussen de scharen en giet wat botersaus op het staartvlees. Serveer de rest van de saus er apart bij.



 
Gegrilde kreeft met botersaus
• Hoofdgerecht voor 1 persoon personen personen;
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • Een kreeft van 500 gram
  • Peper
  • Zout
  • Olijfolie
  • Wat verse groenten, verschillende soorten naar keuze
  • Voor de saus:
  • 100 gram boter
  • 1 gesnipperde sjalot
  • 10 cl. witte wijn
  • tijm
  • laurier
  • cayennepeper
  • zout


  • Laat een beetje boter smelten in een pannetje en voeg de sjalot, een beetje tijm en wat laurier toe. Zorg ervoor dat de sjalot niet verkleurd. Blus het vervolgens af met de witte wijn en laat het vocht tot eenderde inkoken.
    Bind de saus door met een klopper de boter in kleine klontjes toe te voegen. Zeef de saus en breng hem op smaak met cayennepeper en zout.

    Snijd de kreeft in de lengte door en bestooi hem met een beetje peper, zout en olijfolie. Kleur de kreeft aan de vleeszijde op een grill en laat hem verder garen in de oven (6 minuten op 180 graden C.)

    Serveer de kreeft op een groot plat bord. Leg de groenten tussen de scharen en giet wat botersaus op het staartvlees. Serveer de rest van de saus er apart bij.


    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Kabeljauwwangen met olijven in tomatensaus
    1. Verhit 2 eetlepels olie in een steelpan met dikke bodem, fruit hierin de knoflook en oregano onge... Lees verder
    Roergebakken tijgergarnalen met broccoli, knoflook en rode peper
    Kook de broccoliroosjes in ruim kokend water met een snufje zout beetgaar (ca. 5 minuten, afhankelij... Lees verder
    Forel met tomaat en tijm
    Bestrooi de buikholten van de forellen met zout en peper en vul ze met plakken tomaat, knoflook en t... Lees verder
    Bonen-tonijnsalade met ui
    Klop voor de dressing de mosterd, olijfolie, de ui, knoflook en wijnazijn goed door elkaar. Spoel de... Lees verder
    Sushi met zalm en komkommer
    Kook de rijst volgens de gebruiksanwijzing op de verpakking. Meng de azijn met de suiker, het zout e... Lees verder
    Indiase visschotel
    Leg de vissoorten in een kom en besprenkel deze met citroensap. Meng 1 theelepel chilipoeder, ketoem... Lees verder
    Garnalensalade met avocado en groene kruidendressing
    Kook de schoongemaakte peultjes in 5 minuten beetgaar. Giet ze af en spoel er koud water over. Schil... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden