Europese kreeft

Laat een beetje boter smelten in een pannetje en voeg de sjalot, een beetje tijm en wat laurier toe. Zorg ervoor dat de sjalot niet verkleurd. Blus het vervolgens af met de witte wijn en laat het vocht tot eenderde inkoken.
Bind de saus door met een klopper de boter in kleine klontjes toe te voegen. Zeef de saus en breng hem op smaak met cayennepeper en zout.

Snijd de kreeft in de lengte door en bestooi hem met een beetje peper, zout en olijfolie. Kleur de kreeft aan de vleeszijde op een grill en laat hem verder garen in de oven (6 minuten op 180 graden C.)

Serveer de kreeft op een groot plat bord. Leg de groenten tussen de scharen en giet wat botersaus op het staartvlees. Serveer de rest van de saus er apart bij.



 
Gegrilde kreeft met botersaus
• Hoofdgerecht voor 1 persoon personen personen;
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • Een kreeft van 500 gram
  • Peper
  • Zout
  • Olijfolie
  • Wat verse groenten, verschillende soorten naar keuze
  • Voor de saus:
  • 100 gram boter
  • 1 gesnipperde sjalot
  • 10 cl. witte wijn
  • tijm
  • laurier
  • cayennepeper
  • zout


  • Laat een beetje boter smelten in een pannetje en voeg de sjalot, een beetje tijm en wat laurier toe. Zorg ervoor dat de sjalot niet verkleurd. Blus het vervolgens af met de witte wijn en laat het vocht tot eenderde inkoken.
    Bind de saus door met een klopper de boter in kleine klontjes toe te voegen. Zeef de saus en breng hem op smaak met cayennepeper en zout.

    Snijd de kreeft in de lengte door en bestooi hem met een beetje peper, zout en olijfolie. Kleur de kreeft aan de vleeszijde op een grill en laat hem verder garen in de oven (6 minuten op 180 graden C.)

    Serveer de kreeft op een groot plat bord. Leg de groenten tussen de scharen en giet wat botersaus op het staartvlees. Serveer de rest van de saus er apart bij.


    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Spaghetti met roze garnalen
    Kook de spaghetti in ruim kokend water met een snufje zout en een scheutje olie gaar. Afgieten en la... Lees verder
    Gebakken kabeljauw met Griekse groenten
    Spoel de kabeljauwfilets onder de koude kraan en dep ze droog. Snijd de courgettes in de lengte in v... Lees verder
    Zeebaarsfilet met mosterdglazuur
    Bestrooi de zeebaarsfilets met peper en zout. Meng olijfolie met mosterd, citroensap, dille en bruin... Lees verder
    Rode poon met citroen en rozemarijn
    Verwarm de barbecue of de oven op 200 °C voor.
    Spoel de rode ponen af onder koud water en dep... Lees verder
    Gegrilde zeeduivel met een Moorse dipsaus
    Snijd de zeeduivel zoveel mogelijk in gelijke blokjes. Maak een marinade van de droge sherry met oli... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden