|
|
|
|
|
|
|
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 610 kCal |
• Bereidingstijd: 35 min. of meer |
|
|
|
Ingrediënten: |
|
ca. 80 g tonijn uit blik, in olie of op water 100 g rivierkreeftjes 100 g surimi in stukjes 100 g gemengde zeevruchten mosselen, garnalen, inktvis, kokkels 6 lapjes diepvries (roomboter) bladerdeeg ontdooid 5 eieren peper versgemalen zout 2 eetlepels dille fijngehakt 1 theelepel mosterd 125 ml crème fraîche 100 g belegen kaas geraspt 1/2 bakje kerstomaatjes Quichevorm of springvorm 27 cm
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de vorm in en bekleed hem met bladerdeeg. Druk de naden van de deeglapjes met duim en wijsvinger tegen elkaar. Prik de deeglap hier en daar in met een vork. Laat de tonijn uitlekken. Verdeel deze, met de rivierkreeftjes, surimi en zeevruchten, over de deeglap. Klop de eieren los met peper, zout, dille, mosterd en crème fraîche. Giet dit mengsel over de vis. Verdeel de geraspte kaas erover en bak de taart 30-40 minuten in het midden van de oven.
Kruis de tomaatjes in en leg ze de laatste 5 minuten op de vistaart in de oven.
Serveer er een groene salade met bleekselderij en een honingdressing bij.
Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'. |
|
|
Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
|
|
Gebakken zalmfilet met druiven en cashewnoten
Halveer de druiven en verwijder de pitjes. Was de zalmfilets onder de koude kraan en dep ze droog. B... Lees verder |
|
Gegratineerde tilapiaschotel
Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Spoel de tilapiafilets af onder de koude kraan en dep ze ... Lees verder |
|
Gestoofde forel met bieslooksaus
Verwarm de oven voor op 200°C.
Vet een ovenschaal in met de helft van de boter. Spoel de stuk... Lees verder |
|
Kabeljauwschotel met frisse voorjaarsgroenten
Verwarm de oven voor op 180 C.
Schil de asperges. Snijd de asperges in schuine plakjes van ½ c... Lees verder |
|
Mediterrane paprikasoep met gegrilde tonijn
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een soeppan en fruit de ui zachtjes glazig. Schep de paprika, aardap... Lees verder |
|
|
|
|
|
|
© Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden |
|
|
| | | |