Hollandse garnaal

Doe de komkommer met de bieslook en waterkers in de keukenmachine en meng alles tot een gladde puree. Meng de bouillon en 2-3 eetlepels wodka erdoor. Breng de soep pittig op smaak met zout en peper. Laat de soep in de koelkast in minstens 1 uur door en door koud worden.
Meng de garnalen met 1 eetlepel wodka en enkele druppels hot peppersauce. Schep de koude soep in vier diepe borden en maak in het midden een bergje van de garnalen.

Vistip: Ook lekker met reepjes gerookte zalm of roze garnalen.

Deze soep kan snel gekoeld worden door hem een kwartiertje in de diepvries te zetten.



 
Koude waterkerssoep met garnalen
• Voorgerecht voor 4 personen personen; 50 kCalO
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 100 g Hollandse garnalen
  • 1 grote komkommer geschild en in blokjes
  • 1 eetlepel bieslook fijngeknipt
  • 150 g waterkers
  • 1/2 liter koude visbouillon van 1 tablet
  • 3-4 eetlepels wodka
  • zout
  • peper versgemalen
  • hot peppersauce (Tabasco)
  • keukenmachine


  • Doe de komkommer met de bieslook en waterkers in de keukenmachine en meng alles tot een gladde puree. Meng de bouillon en 2-3 eetlepels wodka erdoor. Breng de soep pittig op smaak met zout en peper. Laat de soep in de koelkast in minstens 1 uur door en door koud worden.
    Meng de garnalen met 1 eetlepel wodka en enkele druppels hot peppersauce. Schep de koude soep in vier diepe borden en maak in het midden een bergje van de garnalen.

    Vistip: Ook lekker met reepjes gerookte zalm of roze garnalen.

    Deze soep kan snel gekoeld worden door hem een kwartiertje in de diepvries te zetten.


    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Mierikswortelmousse met paling
    Week de blaadjes gelatine 5 minuten in ruim koud water. Knijp de blaadjes uit en doe ze met iets voc... Lees verder
    Zeeuwse vispakketjes
    Snijd de prei in zeer smalle ringen. Hak het teentje knoflook fijn. Verhit de olie en bak hierin de ... Lees verder
    Garnalenomelet met tomaat-komkommersalsa
    Kruis de vleestomaten in. Leg ze enkele tellen in kokend water. Verwijder de schil en snijd het vruc... Lees verder
    Verschillende vishapjes
    Gevulde tomaten met haring
    Snijd het kapje van de tomaten, hol ze uit en bestrooi de binnenkant... Lees verder
    Chinese fondue
    De stukjes vis en groenten worden gegaard in hete (vis)bouillon. Je kunt de bouillon zelf maken of b... Lees verder
    Gegrilde kreeft met botersaus
    Laat een beetje boter smelten in een pannetje en voeg de sjalot, een beetje tijm en wat laurier toe.... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden