Hollandse garnaal

Meng de tomatenblokjes in een kom met de garnalen, het citroensap, de kervel en zout en peper naar smaak.
Leg in elk borrelglaasje een stukje eikenbladsla en schep de garnalencocktail erop.
Roer de zure room, mayonaise, jenever en zout en peper naar smaak tot een sausje en schep dit op de cocktail.

Als voorgerecht is deze garnalencocktail voldoende voor 2 personen.


 
Garnalencocktail
• Borrelhapje / Amuse voor 8 personen personen; 35 kCalO
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 100 g Hollandse garnalen
  • 1 tomaat zonder zaadjes, in blokjes
  • 1 theelepel citroensap
  • 2 eetlepels verse kervel fijngehakt
  • zout
  • 8-10 borrelglaasjes
  • peper versgemalen
  • 3 blaadjes eikenbladsla in stukken gescheurd
  • 2 eetlepels zure room
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1/2 eetlepel oude jenever of sherry


  • Meng de tomatenblokjes in een kom met de garnalen, het citroensap, de kervel en zout en peper naar smaak.
    Leg in elk borrelglaasje een stukje eikenbladsla en schep de garnalencocktail erop.
    Roer de zure room, mayonaise, jenever en zout en peper naar smaak tot een sausje en schep dit op de cocktail.

    Als voorgerecht is deze garnalencocktail voldoende voor 2 personen.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Garnalen-krabkoekjes
    Korstjes van brood afsnijden en brood (kan in keukenmachine) verkruimelen. Garnalen fijnhakken. In v... Lees verder
    Gestoomde scholfilet met een pikante tomatensaus
    Pel en snipper de ui en de knoflook. Snijd de tomaat in kleine stukjes. Verhit de slaolie en bak hie... Lees verder
    Mexicaanse koolvis met rode bonen
    Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Pel de uien. Sni... Lees verder
    Gestoofde wijtingfilet met appel en ui
    Verwarm de oven voor op 200 ┬║C.

    Pel en snipper de ui. Schil de appel en snijd het vruchtv... Lees verder
    Pappardelle met langoustines
    Pel de langoustines: trek eerst de kop eraf, kraak dan de schaal rond het lijfje een beetje en pel d... Lees verder
    Wijting met cherrytomaatjes en aubergine uit de oven
    Verwarm de oven voor op 200˚C.
    Bestrooi de blokjes aubergine met zout en laat ze 15 minuten z... Lees verder
    Zalmcrostini met tomaat
    Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Halveer de tomaatjes in de lengte en leg ze met de snijka... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden