|
|
|
|
|
|
|
• Borrelhapje / Amuse voor 8 personen personen; 35 kCalO |
• Bereidingstijd: |
|
|
|
Ingrediënten: |
|
100 g Hollandse garnalen 1 tomaat zonder zaadjes, in blokjes 1 theelepel citroensap 2 eetlepels verse kervel fijngehakt zout 8-10 borrelglaasjes peper versgemalen 3 blaadjes eikenbladsla in stukken gescheurd 2 eetlepels zure room 1 eetlepel mayonaise 1/2 eetlepel oude jenever of sherry
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Meng de tomatenblokjes in een kom met de garnalen, het citroensap, de kervel en zout en peper naar smaak.
Leg in elk borrelglaasje een stukje eikenbladsla en schep de garnalencocktail erop.
Roer de zure room, mayonaise, jenever en zout en peper naar smaak tot een sausje en schep dit op de cocktail.
Als voorgerecht is deze garnalencocktail voldoende voor 2 personen.
Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'. |
|
|
Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
|
|
Garnalenroerei met truffel geserveerd in brood
Breek de eieren boven een beslagkom, klop ze vervolgens los met ± 6 eetlepels room of melk. Maak he... Lees verder |
|
Wijting met cherrytomaatjes en aubergine uit de oven
Verwarm de oven voor op 200ËšC.
Bestrooi de blokjes aubergine met zout en laat ze 15 minuten z... Lees verder |
|
Gevulde eieren met zalm
Zet een pannetje met water op. Breng het water aan de kook. Zodra het water kookt, kun je de eieren ... Lees verder |
|
Tonijnsalade op toast
Laat de tonijn uitlekken en verdeel de tonijn in kleine stukjes. Hak de walnoten grof. Meng de tonij... Lees verder |
|
Snoekbaarsfilet met een brandade van gerookte paling, knoflookspinazie en tomatenvinaigrette
Meng de tomatenconcassée met de olie en azijn, breng op smaak met peper en zout. Verwarm deze vinai... Lees verder |
|
|
|
|
|
|
© Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden |
|
|
| | | |