Hollandse garnaal

Meng de tomatenblokjes in een kom met de garnalen, het citroensap, de kervel en zout en peper naar smaak.
Leg in elk borrelglaasje een stukje eikenbladsla en schep de garnalencocktail erop.
Roer de zure room, mayonaise, jenever en zout en peper naar smaak tot een sausje en schep dit op de cocktail.

Als voorgerecht is deze garnalencocktail voldoende voor 2 personen.


 
Garnalencocktail
• Borrelhapje / Amuse voor 8 personen personen; 35 kCalO
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 100 g Hollandse garnalen
  • 1 tomaat zonder zaadjes, in blokjes
  • 1 theelepel citroensap
  • 2 eetlepels verse kervel fijngehakt
  • zout
  • 8-10 borrelglaasjes
  • peper versgemalen
  • 3 blaadjes eikenbladsla in stukken gescheurd
  • 2 eetlepels zure room
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1/2 eetlepel oude jenever of sherry


  • Meng de tomatenblokjes in een kom met de garnalen, het citroensap, de kervel en zout en peper naar smaak.
    Leg in elk borrelglaasje een stukje eikenbladsla en schep de garnalencocktail erop.
    Roer de zure room, mayonaise, jenever en zout en peper naar smaak tot een sausje en schep dit op de cocktail.

    Als voorgerecht is deze garnalencocktail voldoende voor 2 personen.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Gestoofde wijtingfilet met appel en ui
    Verwarm de oven voor op 200 ┬║C.

    Pel en snipper de ui. Schil de appel en snijd het vruchtv... Lees verder
    Kruidige sprotjes met wortelmayonaise
    Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan. Schep de wortel en knoflook met 3 eetlepels water erdoor en... Lees verder
    Marokkaanse couscoussalade met sardines
    Doe de couscous in een kom en voeg 2 dl koud water toe. Laat de couscous 15 minuten wellen. Meng het... Lees verder
    Geroosterde langoustines met limoen
    Doe de boter, knoflook, sjalotjes en peterselie in een sauspan, laat de boter langzaam smelten en me... Lees verder
    Roodbaarspakketjes met Oosterse groenten
    Verwarm de oven voor op 200┬░C.
    Spoel de roodbaarsfilets af onder de koude kraan en dep ze dro... Lees verder
    Homemade makreel-/eiersalade wraps
    Maak de makreel schoon, verwijder alle graatjes en ÔÇśplukÔÇÖ de makreel los. Kook de eieren in koke... Lees verder
    Gegratineerde zalm met spinazie
    Verwarm de oven voor op 200┬░C. Leg de zalmfilets in een ingevette ovenschaal en bestrooi ze met zou... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden