Hollandse garnaal

Meng de tomatenblokjes in een kom met de garnalen, het citroensap, de kervel en zout en peper naar smaak.
Leg in elk borrelglaasje een stukje eikenbladsla en schep de garnalencocktail erop.
Roer de zure room, mayonaise, jenever en zout en peper naar smaak tot een sausje en schep dit op de cocktail.

Als voorgerecht is deze garnalencocktail voldoende voor 2 personen.


 
Garnalencocktail
• Borrelhapje / Amuse voor 8 personen personen; 35 kCalO
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 100 g Hollandse garnalen
  • 1 tomaat zonder zaadjes, in blokjes
  • 1 theelepel citroensap
  • 2 eetlepels verse kervel fijngehakt
  • zout
  • 8-10 borrelglaasjes
  • peper versgemalen
  • 3 blaadjes eikenbladsla in stukken gescheurd
  • 2 eetlepels zure room
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1/2 eetlepel oude jenever of sherry


  • Meng de tomatenblokjes in een kom met de garnalen, het citroensap, de kervel en zout en peper naar smaak.
    Leg in elk borrelglaasje een stukje eikenbladsla en schep de garnalencocktail erop.
    Roer de zure room, mayonaise, jenever en zout en peper naar smaak tot een sausje en schep dit op de cocktail.

    Als voorgerecht is deze garnalencocktail voldoende voor 2 personen.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Roodbaars met groente uit de oven
    Verwarm de oven voor op 200 graden ┬║C.
    Wrijf de roodbaarsfilets in met citroensap, zout en pe... Lees verder
    Zalmmousse met geroosterde paprika
    Verwarm de ovengrill voor. Schep de stukken paprika in een bakblik of lage ovenschaal om met 2 eetle... Lees verder
    Roodbaars met groente uit de oven
    Verwarm de oven voor op 200 graden ┬║C.
    Wrijf de roodbaarsfilets in met citroensap, zout en pe... Lees verder
    Kruidige sprotjes met wortelmayonaise
    Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan. Schep de wortel en knoflook met 3 eetlepels water erdoor en... Lees verder
    Mediterrane paprikasoep met gegrilde tonijn
    Verhit 2 eetlepels olijfolie in een soeppan en fruit de ui zachtjes glazig. Schep de paprika, aardap... Lees verder
    Salade Ni├žoise
    Laat de tonijnsteaks op kamertemperatuur komen, dep ze eventueel eerst iets droog met keukenpapier. ... Lees verder
    Paling in 't Groen
    Snijd de verse paling (stoofaal) in stukjes van 5 cm. Was de verse kruiden, droog ze en verwijder de... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden