Paling

Snijd de palingfilets diagonaal in stukken. Meng citroensap met mosterd, olie, honing en peper. Schep de dressing door de veldsla. Snijd het pitabroodje open in twee helften, rooster ze eventueel, en snijd ze in vieren. Beleg de pitabroodjes met veldsla met daarop palingstukjes, gegarneerd met bieslook en sinaasappelrasp.


 
Pitapuntjes met paling
• Borrelhapje / Amuse voor 8 personen personen; 90 kCalO
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 150 g gerookte palingfilet
  • 1/2 citroen uitgeperst
  • mespuntje mosterd
  • 2 eetlepels olie
  • 1 theelepel honing
  • peper versgemalen
  • 50 g veldsla
  • 1 pitabroodje
  • enkele sprieten bieslook of takjes dille
  • 1/2 sinaasappel schil grof geraspt of in smalle reepjes


  • Snijd de palingfilets diagonaal in stukken. Meng citroensap met mosterd, olie, honing en peper. Schep de dressing door de veldsla. Snijd het pitabroodje open in twee helften, rooster ze eventueel, en snijd ze in vieren. Beleg de pitabroodjes met veldsla met daarop palingstukjes, gegarneerd met bieslook en sinaasappelrasp.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Italiaanse mosselpan
    Verwijder kapotte mosselen en openstaande mosselen die na een stevige tik niet sluiten. Leg de mosse... Lees verder
    Oosterse makreelspiesjes
    Snijd elke makreelfilet in de lengte doormidden en snijd elk stuk in 2-3 kleinere stukken. Roer in e... Lees verder
    Gebakken meerval met citroen-peterseliejus
    Besprenkel de meerval met 1 eetlepel citroensap en strooi er zeezout over. Verhit de olie en bak de ... Lees verder
    Italiaanse sardines
    Verwarm de oven voor tot 200 ┬║C. Leg de sardines in een ingevette braadslede of ruime ovenschaal.Lees verder
    Zeeduivelpakketjes
    Verwarm de oven voor op 200 ┬║C.
    Scheur van aluminiumfolie 4 grote vellen van 20 cm af en vet z... Lees verder
    Gegratineerde griet met kaas en mosterd
    Verwarm de oven voor op 180┬░ C.
    Spoel de visfilets af onder stromend koud water en dep ze dro... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden