Paling

Snijd de palingfilets diagonaal in stukken. Meng citroensap met mosterd, olie, honing en peper. Schep de dressing door de veldsla. Snijd het pitabroodje open in twee helften, rooster ze eventueel, en snijd ze in vieren. Beleg de pitabroodjes met veldsla met daarop palingstukjes, gegarneerd met bieslook en sinaasappelrasp.


 
Pitapuntjes met paling
• Borrelhapje / Amuse voor 8 personen personen; 90 kCalO
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 150 g gerookte palingfilet
  • 1/2 citroen uitgeperst
  • mespuntje mosterd
  • 2 eetlepels olie
  • 1 theelepel honing
  • peper versgemalen
  • 50 g veldsla
  • 1 pitabroodje
  • enkele sprieten bieslook of takjes dille
  • 1/2 sinaasappel schil grof geraspt of in smalle reepjes


  • Snijd de palingfilets diagonaal in stukken. Meng citroensap met mosterd, olie, honing en peper. Schep de dressing door de veldsla. Snijd het pitabroodje open in twee helften, rooster ze eventueel, en snijd ze in vieren. Beleg de pitabroodjes met veldsla met daarop palingstukjes, gegarneerd met bieslook en sinaasappelrasp.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Thaise currysoep met Hollandse garnalen en kokosmelk
    Hak de basilicumblaadjes fijn. Voor de soep: maak een garnalenfond met de gedroogde garnalen en de g... Lees verder
    Gegratineerde griet met kaas en mosterd
    Verwarm de oven voor op 180° C.
    Spoel de visfilets af onder stromend koud water en dep ze dro... Lees verder
    Risotto met roergebakken tijgergarnalen
    Laat de tijgergarnalen eventueel ontdooien. Pel en snipper de ui. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in e... Lees verder
    Gegrilde langoustines met citroenpartjes
    Spoel de langoustines grondig af en snijd daarna elk exemplaar open aan de onderkant met behulp van ... Lees verder
    Gegrilde sliptong met avocado-citroencrème
    Verwarm de grill voor of gebruik een grillpan. Spoel de sliptongen af onder koud water en dep ze dro... Lees verder
    Roodbaarspakketjes met Oosterse groenten
    Verwarm de oven voor op 200°C.
    Spoel de roodbaarsfilets af onder de koude kraan en dep ze dro... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden