Hollandse garnaal

Maak de venkel schoon, bewaar het fijne groen. Schil de aardappel. Snijd de venkel en aardappel in kleine blokjes. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes. Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de venkel, aardappel en bosui al omscheppend 2 minuten zachtjes aan. Voeg 6 dl water en de bouillontabletten toe en kook de groenten in ongeveer 15 minuten zachtjes gaar. Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil eraf. Snijd de basilicumblaadjes in dunne reepjes. Schep in een kom de garnalen, de geraspte schil en de basilicum door elkaar. Klop 1 dl slagroom stijf met wat zout en peper. Pureer de groenten in de bouillon met een staafmixer (of in de keukenmachine) tot een gladde soep. Roer de rest van de room erdoor en warm de soep nog even door. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de venkelsoep in vier (warme) diepe borden en schep in het midden een bergje garnalen. Schep er een lepeltje room op en garneer met venkelgroen.


 
Venkelsoep met Hollandse garnalen
• Soep voor 4 personen personen; 365 kCal
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 150 gram Hollandse garnalen
  • 2 venkelknollen
  • 1 aardappel
  • 2 bosuitjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 visbouillontabletten
  • 1 sinaasappel
  • 2 takjes verse basilicum
  • 250 ml slagroom
  • zout en peper


  • Maak de venkel schoon, bewaar het fijne groen. Schil de aardappel. Snijd de venkel en aardappel in kleine blokjes. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes. Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de venkel, aardappel en bosui al omscheppend 2 minuten zachtjes aan. Voeg 6 dl water en de bouillontabletten toe en kook de groenten in ongeveer 15 minuten zachtjes gaar. Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil eraf. Snijd de basilicumblaadjes in dunne reepjes. Schep in een kom de garnalen, de geraspte schil en de basilicum door elkaar. Klop 1 dl slagroom stijf met wat zout en peper. Pureer de groenten in de bouillon met een staafmixer (of in de keukenmachine) tot een gladde soep. Roer de rest van de room erdoor en warm de soep nog even door. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de venkelsoep in vier (warme) diepe borden en schep in het midden een bergje garnalen. Schep er een lepeltje room op en garneer met venkelgroen.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Nijlbaarsschotel met Italiaanse groenten
    Verwarm de oven voor op 220 C.
    Snijd de courgette in de lengte in vieren en vervolgens in stukj... Lees verder
    Gebakken zeebaarsfilet met tomaat
    Wrijf de zeebaarsfilets in met zout en peper,
    besprenkel ze met citroensap en laat ze even
    ... Lees verder
    Gegrilde kreeft met botersaus
    Laat een beetje boter smelten in een pannetje en voeg de sjalot, een beetje tijm en wat laurier toe.... Lees verder
    Gestoomde zeeduivel met prei
    Wrijf de stukken vis royaal in met zout, peper en sinaasappelrasp en besprenkel ze met de pastis. La... Lees verder
    Sushi met zalm en komkommer
    Kook de rijst volgens de gebruiksanwijzing op de verpakking. Meng de azijn met de suiker, het zout e... Lees verder
    Paƫlla met kabeljauw, gamba's en mosselen
    Spoel de kabeljauwfilet af onder de koude kraan en dep hem droog. Snijd de kabeljauwfilet in stukken... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden