Hollandse garnaal

Maak de venkel schoon, bewaar het fijne groen. Schil de aardappel. Snijd de venkel en aardappel in kleine blokjes. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes. Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de venkel, aardappel en bosui al omscheppend 2 minuten zachtjes aan. Voeg 6 dl water en de bouillontabletten toe en kook de groenten in ongeveer 15 minuten zachtjes gaar. Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil eraf. Snijd de basilicumblaadjes in dunne reepjes. Schep in een kom de garnalen, de geraspte schil en de basilicum door elkaar. Klop 1 dl slagroom stijf met wat zout en peper. Pureer de groenten in de bouillon met een staafmixer (of in de keukenmachine) tot een gladde soep. Roer de rest van de room erdoor en warm de soep nog even door. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de venkelsoep in vier (warme) diepe borden en schep in het midden een bergje garnalen. Schep er een lepeltje room op en garneer met venkelgroen.


 
Venkelsoep met Hollandse garnalen
• Soep voor 4 personen personen; 365 kCal
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 150 gram Hollandse garnalen
  • 2 venkelknollen
  • 1 aardappel
  • 2 bosuitjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 visbouillontabletten
  • 1 sinaasappel
  • 2 takjes verse basilicum
  • 250 ml slagroom
  • zout en peper


  • Maak de venkel schoon, bewaar het fijne groen. Schil de aardappel. Snijd de venkel en aardappel in kleine blokjes. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes. Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de venkel, aardappel en bosui al omscheppend 2 minuten zachtjes aan. Voeg 6 dl water en de bouillontabletten toe en kook de groenten in ongeveer 15 minuten zachtjes gaar. Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil eraf. Snijd de basilicumblaadjes in dunne reepjes. Schep in een kom de garnalen, de geraspte schil en de basilicum door elkaar. Klop 1 dl slagroom stijf met wat zout en peper. Pureer de groenten in de bouillon met een staafmixer (of in de keukenmachine) tot een gladde soep. Roer de rest van de room erdoor en warm de soep nog even door. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de venkelsoep in vier (warme) diepe borden en schep in het midden een bergje garnalen. Schep er een lepeltje room op en garneer met venkelgroen.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Proven├žaalse mosselen
    Verhit de olijfolie in een wok en fruit de sjalotjes. Voeg knoflook, tijm, basilicum, gedroogde toma... Lees verder
    Forel met tomaat en tijm
    Bestrooi de buikholten van de forellen met zout en peper en vul ze met plakken tomaat, knoflook en t... Lees verder
    Haring-sandwich
    Rooster de boterhammen en besmeer ze met de mosterdsaus. Beleg 2 boterhammen met de veldsla, plakjes... Lees verder
    Pittige lekkerbek met geroosterde aardappeltjes en wortel
    Schil de aardappelen en boen de wortels schoon. Snijd de aardappelen en wortel in kleine blokjes. Sn... Lees verder
    Kerriezuurkool- en kabeljauwschotel
    Verwarm de oven voor op 200┬░ C.
    Schil de aardappels, zet ze op in een laagje koud water met ee... Lees verder
    Flan van Hollandse garnalen met crunch van aardappel
    Pel de Hollandse garnalen. Maak een bouillon door de garnaalpellen in een kookpot, gevuld met water,... Lees verder
    Garnalen in knoflooksaus
    Snijd de lente-uitjes in smalle ringen. Pel de teentjes knoflook en hak ze fijn. Smelt de boter in e... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden