Zeewolf

Verwarm de oven voor op 225 ÂșC. Snijd de zeewolffilet in dunne plakjes. Snijd de plakjes bladerdeeg in vieren en leg de vierkantjes op een ingevette bakplaat. Bestrijk ze met pesto en leg de plakjes tomaat en zeewolf erop. Strooi er wat zout en peper over en sprenkel er wat kruidenolie over. Bak de taartjes in de oven in 10 minuten goudbruin en gaar. Serveer ze lauwwarm.


 
Zeewolftaartje met pesto
• Borrelhapje / Amuse voor 10 of meer personen personen; 110 kCal
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 200 g zeewolffilet
  • 5 plakjes roomboter bladerdeeg – ontdooid
  • 100 g (verse) groene pesto
  • 4 tomaten – in plakjes
  • 4-5 eetlepels olijfolie extra vierge met kruiden


  • Verwarm de oven voor op 225 ÂșC. Snijd de zeewolffilet in dunne plakjes. Snijd de plakjes bladerdeeg in vieren en leg de vierkantjes op een ingevette bakplaat. Bestrijk ze met pesto en leg de plakjes tomaat en zeewolf erop. Strooi er wat zout en peper over en sprenkel er wat kruidenolie over. Bak de taartjes in de oven in 10 minuten goudbruin en gaar. Serveer ze lauwwarm.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Oosterse kabeljauwpakketjes met taugé en kerstomaatjes
    Verwarm de oven voor op 200°C.
    Spoel de visfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. Bes... Lees verder
    Gebakken meerval met citroen-peterseliejus
    Besprenkel de meerval met 1 eetlepel citroensap en strooi er zeezout over. Verhit de olie en bak de ... Lees verder
    (Rode) Mul in een pakketje
    Verwarm de oven voor op 190 ÂșC.
    Knip 8 stukken vetvrij bakpapier van 20x30 cm. Leg er telkens... Lees verder
    Tilapiaburgers met kruidensaus
    Meng in een schaaltje de yoghurt met mayonaise, bieslook en uitjes. Breng het sausje op smaak met zo... Lees verder
    Geroosterde langoustines met limoen
    Doe de boter, knoflook, sjalotjes en peterselie in een sauspan, laat de boter langzaam smelten en me... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden