|
|
|
|
|
|
|
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 555 kCal |
• Bereidingstijd: 20 - 30 min. |
|
|
|
Ingrediënten: |
|
600 g zeewolffilet zeezout 1/2 citroen ā uitgeperst 750 g (rode) aardappelen (Roseval) 5 eetlepels olijfolie of vloeibare margarine 75 g volkorenmeel 1/2 eetlepel paprikapoeder (mild of pikant) 1 eetlepel gedroogde oregano
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Verwarm de ovengrill voor. Snijd de zeewolffilet in 12 gelijke stukken en wrijf ze in met citroensap, zeezout en versgemalen zwarte peper. Laat de stukken vis 5 minuten liggen.
Boen de aardappelen onder stromend water schoon en snijd ze in dunne parten. Meng de aardappelparten in een lage ovenschaal met 2 eetlepels olijfolie, zeezout en peper en schuif ze 15 cm onder het hete grillelement. Rooster de aardappelen in 10-15 minuten gaar en goudbruin, schep ze regelmatig om.
Meng in een diep bord het volkorenmeel met het paprikapoeder en de oregano. Wentel de stukken vis erdoor en druk het meel goed aan.
Verhit 3 eetlepels olie in een koekenpan en bak de stukken vis op matig hoge stand in 6-8 minuten goudbruin en gaar, keer ze af en toe. Leg de stukken vis als de originele fish & chips op stukken bakpapier op een krant of natuurlijk gewoon op borden en schep de aardappelen ernaast.
Serveer met balsamicoazijn en een frisse komkommersalade.
Tip: Vervang de zeewolf eens door kabeljauwfilet.
Dit is echt een gerecht om eindeloos op te variƫren. Bijvoorbeeld door elke keer andere kruiden door het volkorenmeel te mengen, zoals kerriepoeder met komijn of shoarmakruiden.
Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'. |
|
|
Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
|
|
Nijlbaarsschotel met Italiaanse groenten
Verwarm de oven voor op 220 C.
Snijd de courgette in de lengte in vieren en vervolgens in stukj... Lees verder |
|
Roergebakken tijgergarnalen met broccoli, knoflook en rode peper
Kook de broccoliroosjes in ruim kokend water met een snufje zout beetgaar (ca. 5 minuten, afhankelij... Lees verder |
|
Pikante kabeljauw met wilde rijst
Bereid de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Bestrooi de vis met zout. Verhit de olie in ... Lees verder |
|
Tonijnsalade op toast
Laat de tonijn uitlekken en verdeel de tonijn in kleine stukjes. Hak de walnoten grof. Meng de tonij... Lees verder |
|
Focacciasandwich met tonijnsalade
Bak de focaccia in een voorverwarmde oven af volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de toma... Lees verder |
|
|
|
|
|
|
© Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden |
|
|
| | | |