|
|
|
|
|
|
|
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 200 kCal |
• Bereidingstijd: 35 min. of meer |
|
|
|
Ingrediënten: |
|
1 hele roodbaars van 400-500 g – zonder kop, buikholte schoongemaakt 2 gedroogd chilipepertjes of ½ eetlepel chilipoeder 1 grote gele paprika – in stukjes 3 tenen knoflook – fijngehakt 2 theelepels oregano 1 theelepel gemalen komijn (djinten) 2 eetlepels olijfolie 1 citroen - uitgeperst 15 g verse korianderblaadjes
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Rooster de chilipepertjes heel even in een kleine pan. Pureer de paprika met de chilipepertjes, knoflook, oregano, komijn en versgemalen zwarte peper naar smaak in het kleine bakje van de keukenmachine of in een hoge kom met een staafmixer.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de paprikapuree tot het meeste vocht verdampt is en een stevige puree overblijft. Breng de puree op smaak met zout.
Bestrooi de buikholte van de roodbaars met zout en peper en schep er 1 eetlepel van de paprikapuree in. Wrijf de buitenkant van de vis in met citroensap, zout en peper.
Leg 2 stukken bakpapier of aluminiumfolie kruislings over elkaar. Vet het folie in met wat olie. Leg de roodbaars erop en strijk de rest van het paprikamengsel erover uit. Strooi de koriander erover. Vouw het folie rond de vis omhoog en vouw het dicht tot een pakketje. Bak de vis in de oven in 25-35 minuten gaar.
Leg het pakketje op een schaal en vouw het folie open.
Lekker met rijst, sperziebonen en komkommersalade.
Tip: Hele dorade of zeebaars zijn ook goed op deze manier klaar te maken. Of maak eens eenpersoons pakketjes met visfilet.
Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'. |
|
|
Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
|
|
Roergebakken gamba's met tomaat en bleekselderij
Verwijder de zaadjes uit de peper en snijd de peper in reepjes. Snijd de rode ui in dunne partjes. H... Lees verder |
|
Gegrilde groente en ansjovis bruschetta
Snijd de ciabatta in plakjes van ca 1 cm. Besprenkel met olie en leg een paar minuten in de oven (22... Lees verder |
|
Gebakken kabeljauw met Griekse groenten
Spoel de kabeljauwfilets onder de koude kraan en dep ze droog. Snijd de courgettes in de lengte in v... Lees verder |
|
Marokkaanse couscoussalade met sardines
Doe de couscous in een kom en voeg 2 dl koud water toe. Laat de couscous 15 minuten wellen. Meng het... Lees verder |
|
Gestoomde zeeduivel in paksoi
Wrijf de zeeduivelfilets in met zout en peper en ½ eetlepel sesamolie. Snijd de bladeren van de pa... Lees verder |
|
|
|
|
|
|
© Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden |
|
|
| | | |