Roodbaars

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Rooster de chilipepertjes heel even in een kleine pan. Pureer de paprika met de chilipepertjes, knoflook, oregano, komijn en versgemalen zwarte peper naar smaak in het kleine bakje van de keukenmachine of in een hoge kom met een staafmixer.

Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de paprikapuree tot het meeste vocht verdampt is en een stevige puree overblijft. Breng de puree op smaak met zout.

Bestrooi de buikholte van de roodbaars met zout en peper en schep er 1 eetlepel van de paprikapuree in. Wrijf de buitenkant van de vis in met citroensap, zout en peper.

Leg 2 stukken bakpapier of aluminiumfolie kruislings over elkaar. Vet het folie in met wat olie. Leg de roodbaars erop en strijk de rest van het paprikamengsel erover uit. Strooi de koriander erover. Vouw het folie rond de vis omhoog en vouw het dicht tot een pakketje. Bak de vis in de oven in 25-35 minuten gaar.
Leg het pakketje op een schaal en vouw het folie open.
Lekker met rijst, sperziebonen en komkommersalade.

Tip: Hele dorade of zeebaars zijn ook goed op deze manier klaar te maken. Of maak eens eenpersoons pakketjes met visfilet.


 
Caribische roodbaars
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 200 kCal
• Bereidingstijd: 35 min. of meer
Ingrediënten:
  • 1 hele roodbaars van 400-500 g – zonder kop, buikholte schoongemaakt
  • 2 gedroogd chilipepertjes of ½ eetlepel chilipoeder
  • 1 grote gele paprika – in stukjes
  • 3 tenen knoflook – fijngehakt
  • 2 theelepels oregano
  • 1 theelepel gemalen komijn (djinten)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 citroen - uitgeperst
  • 15 g verse korianderblaadjes


  • Verwarm de oven voor op 200 ºC. Rooster de chilipepertjes heel even in een kleine pan. Pureer de paprika met de chilipepertjes, knoflook, oregano, komijn en versgemalen zwarte peper naar smaak in het kleine bakje van de keukenmachine of in een hoge kom met een staafmixer.

    Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de paprikapuree tot het meeste vocht verdampt is en een stevige puree overblijft. Breng de puree op smaak met zout.

    Bestrooi de buikholte van de roodbaars met zout en peper en schep er 1 eetlepel van de paprikapuree in. Wrijf de buitenkant van de vis in met citroensap, zout en peper.

    Leg 2 stukken bakpapier of aluminiumfolie kruislings over elkaar. Vet het folie in met wat olie. Leg de roodbaars erop en strijk de rest van het paprikamengsel erover uit. Strooi de koriander erover. Vouw het folie rond de vis omhoog en vouw het dicht tot een pakketje. Bak de vis in de oven in 25-35 minuten gaar.
    Leg het pakketje op een schaal en vouw het folie open.
    Lekker met rijst, sperziebonen en komkommersalade.

    Tip: Hele dorade of zeebaars zijn ook goed op deze manier klaar te maken. Of maak eens eenpersoons pakketjes met visfilet.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Forel met tomaat en tijm
    Bestrooi de buikholten van de forellen met zout en peper en vul ze met plakken tomaat, knoflook en t... Lees verder
    Kerriezuurkool- en kabeljauwschotel
    Verwarm de oven voor op 200° C.
    Schil de aardappels, zet ze op in een laagje koud water met ee... Lees verder
    Gebakken wijting met kruidige groenten
    Wrijf de wijtingen aan de buitenkant en in de buikholte in met wat citroensap, wat zout en versgemal... Lees verder
    Sushi met zalm en komkommer
    Kook de rijst volgens de gebruiksanwijzing op de verpakking. Meng de azijn met de suiker, het zout e... Lees verder
    Hartige muffins met Hollandse garnalen
    Verwarm de oven voor op 200 ºC. Hak 50 gram garnalen fijn. Roer in een kom het zelfrijzend bakmeel ... Lees verder
    Franse pistoletjes met garnalensalade
    Meng de yoghurt met de halvanaise, het kerriepoeder, het citroensap, de gembersiroop, de bieslook en... Lees verder
    Pappardelle met langoustines
    Pel de langoustines: trek eerst de kop eraf, kraak dan de schaal rond het lijfje een beetje en pel d... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden