Roodbaars

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Rooster de chilipepertjes heel even in een kleine pan. Pureer de paprika met de chilipepertjes, knoflook, oregano, komijn en versgemalen zwarte peper naar smaak in het kleine bakje van de keukenmachine of in een hoge kom met een staafmixer.

Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de paprikapuree tot het meeste vocht verdampt is en een stevige puree overblijft. Breng de puree op smaak met zout.

Bestrooi de buikholte van de roodbaars met zout en peper en schep er 1 eetlepel van de paprikapuree in. Wrijf de buitenkant van de vis in met citroensap, zout en peper.

Leg 2 stukken bakpapier of aluminiumfolie kruislings over elkaar. Vet het folie in met wat olie. Leg de roodbaars erop en strijk de rest van het paprikamengsel erover uit. Strooi de koriander erover. Vouw het folie rond de vis omhoog en vouw het dicht tot een pakketje. Bak de vis in de oven in 25-35 minuten gaar.
Leg het pakketje op een schaal en vouw het folie open.
Lekker met rijst, sperziebonen en komkommersalade.

Tip: Hele dorade of zeebaars zijn ook goed op deze manier klaar te maken. Of maak eens eenpersoons pakketjes met visfilet.


 
Caribische roodbaars
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 200 kCal
• Bereidingstijd: 35 min. of meer
Ingrediënten:
  • 1 hele roodbaars van 400-500 g – zonder kop, buikholte schoongemaakt
  • 2 gedroogd chilipepertjes of ½ eetlepel chilipoeder
  • 1 grote gele paprika – in stukjes
  • 3 tenen knoflook – fijngehakt
  • 2 theelepels oregano
  • 1 theelepel gemalen komijn (djinten)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 citroen - uitgeperst
  • 15 g verse korianderblaadjes


  • Verwarm de oven voor op 200 ºC. Rooster de chilipepertjes heel even in een kleine pan. Pureer de paprika met de chilipepertjes, knoflook, oregano, komijn en versgemalen zwarte peper naar smaak in het kleine bakje van de keukenmachine of in een hoge kom met een staafmixer.

    Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de paprikapuree tot het meeste vocht verdampt is en een stevige puree overblijft. Breng de puree op smaak met zout.

    Bestrooi de buikholte van de roodbaars met zout en peper en schep er 1 eetlepel van de paprikapuree in. Wrijf de buitenkant van de vis in met citroensap, zout en peper.

    Leg 2 stukken bakpapier of aluminiumfolie kruislings over elkaar. Vet het folie in met wat olie. Leg de roodbaars erop en strijk de rest van het paprikamengsel erover uit. Strooi de koriander erover. Vouw het folie rond de vis omhoog en vouw het dicht tot een pakketje. Bak de vis in de oven in 25-35 minuten gaar.
    Leg het pakketje op een schaal en vouw het folie open.
    Lekker met rijst, sperziebonen en komkommersalade.

    Tip: Hele dorade of zeebaars zijn ook goed op deze manier klaar te maken. Of maak eens eenpersoons pakketjes met visfilet.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Zeeuwse vispakketjes
    Snijd de prei in zeer smalle ringen. Hak het teentje knoflook fijn. Verhit de olie en bak hierin de ... Lees verder
    Gebakken wijting met kruidige groenten
    Wrijf de wijtingen aan de buitenkant en in de buikholte in met wat citroensap, wat zout en versgemal... Lees verder
    Gegrilde zeebaars met rode uien- kruidenmarmelade
    Bestrijk de zeebaarsfilets met chiliolie. Sprenkel er citroensap over en strooi er peper en zout ove... Lees verder
    Broodje gevuld met warme mosselen
    Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes. Smelt de boter in een pan en roer de mosterd erdoor. Schep de... Lees verder
    Clamshowder
    Spoel de clams af onder stromend water en laat ze in een vergiet uitlekken.

    Smelt de boter ... Lees verder
    Gegrilde langoustines met citroenpartjes
    Spoel de langoustines grondig af en snijd daarna elk exemplaar open aan de onderkant met behulp van ... Lees verder
    Gegrilde zeebaars met rode uien- kruidenmarmelade
    Bestrijk de zeebaarsfilets met chiliolie. Sprenkel er citroensap over en strooi er peper en zout ove... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden