Schol

Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een pan met een dikke bodem en schep de ui, wortel, olijven, tomaat, kappertjes en tijm erdoor. Voeg versgemalen zwarte peper naar smaak toe. Smoor de ui en wortel afgedekt 2-3 minuten.
Voeg de sherry en visfond toe en laat het geheel zonder deksel 15-20 minuten zachtjes sudderen tot het vocht bijna verdampt is. Breng de groente op smaak met zeezout en peper.
Verwarm de grillpan op hoog vuur. Wrijf de scholfilets in met balsamicoazijn en olijfolie. Rooster de filets in de hete grillpan in 4-6 minuten mooi bruin en gaar, keer ze halverwege.
Leg de gegrilde schol op vier warme borden en schep de groente erover.
Lekker met romige aardappelpuree en geroosterde courgette.

Tip: Deze combinatie van fijne groente met gegrilde vis smaakt ook heerlijk met verse tonijn, zwaardvis, botervis, of zeebaars op de huid geroosterd.


 
Gegrilde scholfilet met wortel en olijf
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 325 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 6 scholfilets (ca. 600 g) – in de lengte gehalveerd
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 rode ui – fijngesnipperd
  • 150 g winterwortel – in miniblokjes
  • 100 g zwarte olijven zonder pit – in kleine stukjes
  • 4 gedroogde tomaten op olie – in kleine stukjes
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 1/2 eetlepel verse tijmblaadjes
  • 100 ml medium dry sherry
  • 200 ml visfond of visbouillon
  • 2 theelepels balsamicoazijn


  • Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een pan met een dikke bodem en schep de ui, wortel, olijven, tomaat, kappertjes en tijm erdoor. Voeg versgemalen zwarte peper naar smaak toe. Smoor de ui en wortel afgedekt 2-3 minuten.
    Voeg de sherry en visfond toe en laat het geheel zonder deksel 15-20 minuten zachtjes sudderen tot het vocht bijna verdampt is. Breng de groente op smaak met zeezout en peper.
    Verwarm de grillpan op hoog vuur. Wrijf de scholfilets in met balsamicoazijn en olijfolie. Rooster de filets in de hete grillpan in 4-6 minuten mooi bruin en gaar, keer ze halverwege.
    Leg de gegrilde schol op vier warme borden en schep de groente erover.
    Lekker met romige aardappelpuree en geroosterde courgette.

    Tip: Deze combinatie van fijne groente met gegrilde vis smaakt ook heerlijk met verse tonijn, zwaardvis, botervis, of zeebaars op de huid geroosterd.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Gestoofde kabeljauw Mexicaanse stijl
    Spoel de kabeljauwfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. Bestrooi de filets met 1 eetlepel ... Lees verder
    Viscurry van nijlbaars
    Snijd de nijlbaarsfilet in gelijke moten en besprenkel ze met citroensap. Laat even intrekken en dep... Lees verder
    Scheveningse haringtoastjes
    Snijd de paprika in blokjes en blancheer deze 2 minuten, afgieten en koud spoelen. Snijd de haring i... Lees verder
    Gegrilde groente en ansjovis bruschetta
    Snijd de ciabatta in plakjes van ca 1 cm. Besprenkel met olie en leg een paar minuten in de oven (22... Lees verder
    Indiase kibbeling met roerbakgroenten
    Verhit de olie in een wok of ruime braadpan en roerbak hierin als de olie begint te dampen de groent... Lees verder
    Forel met pestosaus en spek
    Was en droog de forellen. Bestrijk de binnenkant met de pesto en wikkel het spek om de forellen heen... Lees verder
    Gebakken wijting met kruidige groenten
    Wrijf de wijtingen aan de buitenkant en in de buikholte in met wat citroensap, wat zout en versgemal... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden