Schol

Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een pan met een dikke bodem en schep de ui, wortel, olijven, tomaat, kappertjes en tijm erdoor. Voeg versgemalen zwarte peper naar smaak toe. Smoor de ui en wortel afgedekt 2-3 minuten.
Voeg de sherry en visfond toe en laat het geheel zonder deksel 15-20 minuten zachtjes sudderen tot het vocht bijna verdampt is. Breng de groente op smaak met zeezout en peper.
Verwarm de grillpan op hoog vuur. Wrijf de scholfilets in met balsamicoazijn en olijfolie. Rooster de filets in de hete grillpan in 4-6 minuten mooi bruin en gaar, keer ze halverwege.
Leg de gegrilde schol op vier warme borden en schep de groente erover.
Lekker met romige aardappelpuree en geroosterde courgette.

Tip: Deze combinatie van fijne groente met gegrilde vis smaakt ook heerlijk met verse tonijn, zwaardvis, botervis, of zeebaars op de huid geroosterd.


 
Gegrilde scholfilet met wortel en olijf
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 325 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 6 scholfilets (ca. 600 g) – in de lengte gehalveerd
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 rode ui – fijngesnipperd
  • 150 g winterwortel – in miniblokjes
  • 100 g zwarte olijven zonder pit – in kleine stukjes
  • 4 gedroogde tomaten op olie – in kleine stukjes
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 1/2 eetlepel verse tijmblaadjes
  • 100 ml medium dry sherry
  • 200 ml visfond of visbouillon
  • 2 theelepels balsamicoazijn


  • Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een pan met een dikke bodem en schep de ui, wortel, olijven, tomaat, kappertjes en tijm erdoor. Voeg versgemalen zwarte peper naar smaak toe. Smoor de ui en wortel afgedekt 2-3 minuten.
    Voeg de sherry en visfond toe en laat het geheel zonder deksel 15-20 minuten zachtjes sudderen tot het vocht bijna verdampt is. Breng de groente op smaak met zeezout en peper.
    Verwarm de grillpan op hoog vuur. Wrijf de scholfilets in met balsamicoazijn en olijfolie. Rooster de filets in de hete grillpan in 4-6 minuten mooi bruin en gaar, keer ze halverwege.
    Leg de gegrilde schol op vier warme borden en schep de groente erover.
    Lekker met romige aardappelpuree en geroosterde courgette.

    Tip: Deze combinatie van fijne groente met gegrilde vis smaakt ook heerlijk met verse tonijn, zwaardvis, botervis, of zeebaars op de huid geroosterd.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Tilapia met gedroogde tomaat en basilicum
    Verwarm de grill voor. Vet het rooster met wat olie in en leg de filets 8-10 minuten onder de grill.... Lees verder
    Garnalen-tomatentaartje
    Verwarm de oven voor op 200 °C. Pel het teentje knoflook en pers dit boven de olie. Rol de sneetjes... Lees verder
    Roerbakscholfilet schotel van Bram en Aaltje
    Voorbereiding:
    de scholfilet marineren en anderhalf uur afgedekt wegzetten in de koelkast.
    ... Lees verder
    Nijlbaarsschotel met Italiaanse groenten
    Verwarm de oven voor op 220 C.
    Snijd de courgette in de lengte in vieren en vervolgens in stukj... Lees verder
    Zalmmousse met geroosterde paprika
    Verwarm de ovengrill voor. Schep de stukken paprika in een bakblik of lage ovenschaal om met 2 eetle... Lees verder
    Roergebakken tijgergarnalen met broccoli, knoflook en rode peper
    Kook de broccoliroosjes in ruim kokend water met een snufje zout beetgaar (ca. 5 minuten, afhankelij... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden