Schol

Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een pan met een dikke bodem en schep de ui, wortel, olijven, tomaat, kappertjes en tijm erdoor. Voeg versgemalen zwarte peper naar smaak toe. Smoor de ui en wortel afgedekt 2-3 minuten.
Voeg de sherry en visfond toe en laat het geheel zonder deksel 15-20 minuten zachtjes sudderen tot het vocht bijna verdampt is. Breng de groente op smaak met zeezout en peper.
Verwarm de grillpan op hoog vuur. Wrijf de scholfilets in met balsamicoazijn en olijfolie. Rooster de filets in de hete grillpan in 4-6 minuten mooi bruin en gaar, keer ze halverwege.
Leg de gegrilde schol op vier warme borden en schep de groente erover.
Lekker met romige aardappelpuree en geroosterde courgette.

Tip: Deze combinatie van fijne groente met gegrilde vis smaakt ook heerlijk met verse tonijn, zwaardvis, botervis, of zeebaars op de huid geroosterd.


 
Gegrilde scholfilet met wortel en olijf
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 325 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 6 scholfilets (ca. 600 g) – in de lengte gehalveerd
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 rode ui – fijngesnipperd
  • 150 g winterwortel – in miniblokjes
  • 100 g zwarte olijven zonder pit – in kleine stukjes
  • 4 gedroogde tomaten op olie – in kleine stukjes
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 1/2 eetlepel verse tijmblaadjes
  • 100 ml medium dry sherry
  • 200 ml visfond of visbouillon
  • 2 theelepels balsamicoazijn


  • Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een pan met een dikke bodem en schep de ui, wortel, olijven, tomaat, kappertjes en tijm erdoor. Voeg versgemalen zwarte peper naar smaak toe. Smoor de ui en wortel afgedekt 2-3 minuten.
    Voeg de sherry en visfond toe en laat het geheel zonder deksel 15-20 minuten zachtjes sudderen tot het vocht bijna verdampt is. Breng de groente op smaak met zeezout en peper.
    Verwarm de grillpan op hoog vuur. Wrijf de scholfilets in met balsamicoazijn en olijfolie. Rooster de filets in de hete grillpan in 4-6 minuten mooi bruin en gaar, keer ze halverwege.
    Leg de gegrilde schol op vier warme borden en schep de groente erover.
    Lekker met romige aardappelpuree en geroosterde courgette.

    Tip: Deze combinatie van fijne groente met gegrilde vis smaakt ook heerlijk met verse tonijn, zwaardvis, botervis, of zeebaars op de huid geroosterd.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Gegrilde roodbaarsfilet met pijnboompitten
    Verwarm de ovengrill voor. Boen de sinaasappel schoon en rasp er 1 eetlepel oranje schil af. Hak de ... Lees verder
    Scholrolletjes met mosterdsaus
    Snijd de puntjes van de boontjes en kook ze in een pan met weinig water en zout in 6-7 minuten beetg... Lees verder
    Tonijn-kaastosti met paprika
    Bestrijk de sneetjes brood aan een kant met olijfolie. Beleg 2 sneetjes brood op de droge kant elk m... Lees verder
    Gebakken wijting met kruidige groenten
    Wrijf de wijtingen aan de buitenkant en in de buikholte in met wat citroensap, wat zout en versgemal... Lees verder
    Pappardelle met langoustines
    Pel de langoustines: trek eerst de kop eraf, kraak dan de schaal rond het lijfje een beetje en pel d... Lees verder
    Gestoofde wijtingfilet met appel en ui
    Verwarm de oven voor op 200 ºC.

    Pel en snipper de ui. Schil de appel en snijd het vruchtv... Lees verder
    Knapperige tortilla's met roze garnalen en avocado
    Schil de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de bosuitjes in ringet... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden