Schol

Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een pan met een dikke bodem en schep de ui, wortel, olijven, tomaat, kappertjes en tijm erdoor. Voeg versgemalen zwarte peper naar smaak toe. Smoor de ui en wortel afgedekt 2-3 minuten.
Voeg de sherry en visfond toe en laat het geheel zonder deksel 15-20 minuten zachtjes sudderen tot het vocht bijna verdampt is. Breng de groente op smaak met zeezout en peper.
Verwarm de grillpan op hoog vuur. Wrijf de scholfilets in met balsamicoazijn en olijfolie. Rooster de filets in de hete grillpan in 4-6 minuten mooi bruin en gaar, keer ze halverwege.
Leg de gegrilde schol op vier warme borden en schep de groente erover.
Lekker met romige aardappelpuree en geroosterde courgette.

Tip: Deze combinatie van fijne groente met gegrilde vis smaakt ook heerlijk met verse tonijn, zwaardvis, botervis, of zeebaars op de huid geroosterd.


 
Gegrilde scholfilet met wortel en olijf
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 325 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 6 scholfilets (ca. 600 g) – in de lengte gehalveerd
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 rode ui – fijngesnipperd
  • 150 g winterwortel – in miniblokjes
  • 100 g zwarte olijven zonder pit – in kleine stukjes
  • 4 gedroogde tomaten op olie – in kleine stukjes
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 1/2 eetlepel verse tijmblaadjes
  • 100 ml medium dry sherry
  • 200 ml visfond of visbouillon
  • 2 theelepels balsamicoazijn


  • Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een pan met een dikke bodem en schep de ui, wortel, olijven, tomaat, kappertjes en tijm erdoor. Voeg versgemalen zwarte peper naar smaak toe. Smoor de ui en wortel afgedekt 2-3 minuten.
    Voeg de sherry en visfond toe en laat het geheel zonder deksel 15-20 minuten zachtjes sudderen tot het vocht bijna verdampt is. Breng de groente op smaak met zeezout en peper.
    Verwarm de grillpan op hoog vuur. Wrijf de scholfilets in met balsamicoazijn en olijfolie. Rooster de filets in de hete grillpan in 4-6 minuten mooi bruin en gaar, keer ze halverwege.
    Leg de gegrilde schol op vier warme borden en schep de groente erover.
    Lekker met romige aardappelpuree en geroosterde courgette.

    Tip: Deze combinatie van fijne groente met gegrilde vis smaakt ook heerlijk met verse tonijn, zwaardvis, botervis, of zeebaars op de huid geroosterd.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Gegrilde zalmfilet met pesto en tomaat
    Verwarm de grill voor. Was de tomaten, halveer ze en schep de zaadjes eruit. Snijd het vruchtvlees i... Lees verder
    Oosterse kabeljauwpakketjes met taugé en kerstomaatjes
    Verwarm de oven voor op 200°C.
    Spoel de visfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. Bes... Lees verder
    Zeewolf met rode paprikasaus en lamsoor
    Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd de paprika in stukjes. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in... Lees verder
    Gebakken wijting met kruidige groenten
    Wrijf de wijtingen aan de buitenkant en in de buikholte in met wat citroensap, wat zout en versgemal... Lees verder
    Wijting met cherrytomaatjes en aubergine uit de oven
    Verwarm de oven voor op 200˚C.
    Bestrooi de blokjes aubergine met zout en laat ze 15 minuten z... Lees verder
    Marokkaanse couscoussalade met sardines
    Doe de couscous in een kom en voeg 2 dl koud water toe. Laat de couscous 15 minuten wellen. Meng het... Lees verder
    Hartige muffins met Hollandse garnalen
    Verwarm de oven voor op 200 ºC. Hak 50 gram garnalen fijn. Roer in een kom het zelfrijzend bakmeel ... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden