Verwarm de oven voor op 175 ÂşC. Schep de blokjes vis om met het citroensap, zout en peper en kerriepoeder en laat ze 5 minuten staan.

Klop in een kom de eieren met de parmezaanse kaas, een snufje zout en bloem met de handmixer door elkaar. Klop de olijfolie, crème fraîche en de melk erdoor. Roer de dille en prei erdoor.

Vet een lage taartvorm van 28-30 cm in en schenk het beslag erin. Leg de stukjes vis erin en bak de clafoutis in de oven in 45 minuten goudbruin en gaar.
Serveer de clafoutis lauwwarm of koud in puntjes.

Een clafoutis is een Franse taart, die zowel hartig als zoet kan zijn.
Geef de visclafoutis eens een mediterrane uitstraling en vervang het kerriepoeder door wat chilipoeder en gedroogde Provençaalse of Italiaanse kruiden.


 
Visclafoutis
• Borrelhapje / Amuse voor 10 of meer personen personen; 210 kCal
• Bereidingstijd: 35 min. of meer
Ingrediënten:
  • 500 g visfilet (zeewolf, zalm en/of kabeljauw) – in blokjes
  • 1/2 citroen – uitgeperst
  • 1/2 eetlepel kerriepoeder
  • 4 eieren
  • 75 g parmezaanse kaas – vers geraspt
  • 100 g bloem
  • 3 eetlepels olijfolie of vloeibare margarine
  • 200 ml crème fraĂ®che of kookroom
  • 250 ml melk
  • 2 eetlepels verse dille – fijngehakt
  • 1 dunne prei – in dunne ringetjes


  • Verwarm de oven voor op 175 ÂşC. Schep de blokjes vis om met het citroensap, zout en peper en kerriepoeder en laat ze 5 minuten staan.

    Klop in een kom de eieren met de parmezaanse kaas, een snufje zout en bloem met de handmixer door elkaar. Klop de olijfolie, crème fraîche en de melk erdoor. Roer de dille en prei erdoor.

    Vet een lage taartvorm van 28-30 cm in en schenk het beslag erin. Leg de stukjes vis erin en bak de clafoutis in de oven in 45 minuten goudbruin en gaar.
    Serveer de clafoutis lauwwarm of koud in puntjes.

    Een clafoutis is een Franse taart, die zowel hartig als zoet kan zijn.
    Geef de visclafoutis eens een mediterrane uitstraling en vervang het kerriepoeder door wat chilipoeder en gedroogde Provençaalse of Italiaanse kruiden.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Gegrilde zalmfilets met brede lintpasta en spinazie
    Snijd de ui fijn. Dep de zalmfilets goed droog. Bestrijk de zalmfilets met olie en laat ze minstens ... Lees verder
    Salade-wrapper met Hollandse garnalen en sesamdressing
    Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan boven een matig hoog vuur al roerende goudbruin. Laat h... Lees verder
    Gegrilde langoustines met citroenpartjes
    Spoel de langoustines grondig af en snijd daarna elk exemplaar open aan de onderkant met behulp van ... Lees verder
    Viscurry van nijlbaars
    Snijd de nijlbaarsfilet in gelijke moten en besprenkel ze met citroensap. Laat even intrekken en dep... Lees verder
    Aardappelsoep met zalm en Hollandse garnalen
    Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de ui en knoflook heel zachtjes glazig. Schep de aardapp... Lees verder
    Risotto met roergebakken tijgergarnalen
    Laat de tijgergarnalen eventueel ontdooien. Pel en snipper de ui. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in e... Lees verder
    Tonijn-kaastosti met paprika
    Bestrijk de sneetjes brood aan een kant met olijfolie. Beleg 2 sneetjes brood op de droge kant elk m... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden