Verwarm de oven voor op 175 ÂşC. Schep de blokjes vis om met het citroensap, zout en peper en kerriepoeder en laat ze 5 minuten staan.

Klop in een kom de eieren met de parmezaanse kaas, een snufje zout en bloem met de handmixer door elkaar. Klop de olijfolie, crème fraîche en de melk erdoor. Roer de dille en prei erdoor.

Vet een lage taartvorm van 28-30 cm in en schenk het beslag erin. Leg de stukjes vis erin en bak de clafoutis in de oven in 45 minuten goudbruin en gaar.
Serveer de clafoutis lauwwarm of koud in puntjes.

Een clafoutis is een Franse taart, die zowel hartig als zoet kan zijn.
Geef de visclafoutis eens een mediterrane uitstraling en vervang het kerriepoeder door wat chilipoeder en gedroogde Provençaalse of Italiaanse kruiden.


 
Visclafoutis
• Borrelhapje / Amuse voor 10 of meer personen personen; 210 kCal
• Bereidingstijd: 35 min. of meer
Ingrediënten:
  • 500 g visfilet (zeewolf, zalm en/of kabeljauw) – in blokjes
  • 1/2 citroen – uitgeperst
  • 1/2 eetlepel kerriepoeder
  • 4 eieren
  • 75 g parmezaanse kaas – vers geraspt
  • 100 g bloem
  • 3 eetlepels olijfolie of vloeibare margarine
  • 200 ml crème fraĂ®che of kookroom
  • 250 ml melk
  • 2 eetlepels verse dille – fijngehakt
  • 1 dunne prei – in dunne ringetjes


  • Verwarm de oven voor op 175 ÂşC. Schep de blokjes vis om met het citroensap, zout en peper en kerriepoeder en laat ze 5 minuten staan.

    Klop in een kom de eieren met de parmezaanse kaas, een snufje zout en bloem met de handmixer door elkaar. Klop de olijfolie, crème fraîche en de melk erdoor. Roer de dille en prei erdoor.

    Vet een lage taartvorm van 28-30 cm in en schenk het beslag erin. Leg de stukjes vis erin en bak de clafoutis in de oven in 45 minuten goudbruin en gaar.
    Serveer de clafoutis lauwwarm of koud in puntjes.

    Een clafoutis is een Franse taart, die zowel hartig als zoet kan zijn.
    Geef de visclafoutis eens een mediterrane uitstraling en vervang het kerriepoeder door wat chilipoeder en gedroogde Provençaalse of Italiaanse kruiden.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Gegrilde zalmfilets met brede lintpasta en spinazie
    Snijd de ui fijn. Dep de zalmfilets goed droog. Bestrijk de zalmfilets met olie en laat ze minstens ... Lees verder
    Kerriezuurkool- en kabeljauwschotel
    Verwarm de oven voor op 200° C.
    Schil de aardappels, zet ze op in een laagje koud water met ee... Lees verder
    Pasta met Hollandse garnalen en doperwtjes
    Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim water met zout al dente. Giet de past... Lees verder
    Knapperige tortilla's met roze garnalen en avocado
    Schil de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de bosuitjes in ringet... Lees verder
    Langoustines alla Busara
    Verhit de 3 el olijfolie in een diepe braadpan. Voeg de knoflook toe en verhit op een gematigde tem... Lees verder
    Sushi met zalm en komkommer
    Kook de rijst volgens de gebruiksanwijzing op de verpakking. Meng de azijn met de suiker, het zout e... Lees verder
    Mediterrane paprikasoep met gegrilde tonijn
    Verhit 2 eetlepels olijfolie in een soeppan en fruit de ui zachtjes glazig. Schep de paprika, aardap... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden