Verwarm de oven voor op 175 ÂşC. Schep de blokjes vis om met het citroensap, zout en peper en kerriepoeder en laat ze 5 minuten staan.

Klop in een kom de eieren met de parmezaanse kaas, een snufje zout en bloem met de handmixer door elkaar. Klop de olijfolie, crème fraîche en de melk erdoor. Roer de dille en prei erdoor.

Vet een lage taartvorm van 28-30 cm in en schenk het beslag erin. Leg de stukjes vis erin en bak de clafoutis in de oven in 45 minuten goudbruin en gaar.
Serveer de clafoutis lauwwarm of koud in puntjes.

Een clafoutis is een Franse taart, die zowel hartig als zoet kan zijn.
Geef de visclafoutis eens een mediterrane uitstraling en vervang het kerriepoeder door wat chilipoeder en gedroogde Provençaalse of Italiaanse kruiden.


 
Visclafoutis
• Borrelhapje / Amuse voor 10 of meer personen personen; 210 kCal
• Bereidingstijd: 35 min. of meer
Ingrediënten:
  • 500 g visfilet (zeewolf, zalm en/of kabeljauw) – in blokjes
  • 1/2 citroen – uitgeperst
  • 1/2 eetlepel kerriepoeder
  • 4 eieren
  • 75 g parmezaanse kaas – vers geraspt
  • 100 g bloem
  • 3 eetlepels olijfolie of vloeibare margarine
  • 200 ml crème fraĂ®che of kookroom
  • 250 ml melk
  • 2 eetlepels verse dille – fijngehakt
  • 1 dunne prei – in dunne ringetjes


  • Verwarm de oven voor op 175 ÂşC. Schep de blokjes vis om met het citroensap, zout en peper en kerriepoeder en laat ze 5 minuten staan.

    Klop in een kom de eieren met de parmezaanse kaas, een snufje zout en bloem met de handmixer door elkaar. Klop de olijfolie, crème fraîche en de melk erdoor. Roer de dille en prei erdoor.

    Vet een lage taartvorm van 28-30 cm in en schenk het beslag erin. Leg de stukjes vis erin en bak de clafoutis in de oven in 45 minuten goudbruin en gaar.
    Serveer de clafoutis lauwwarm of koud in puntjes.

    Een clafoutis is een Franse taart, die zowel hartig als zoet kan zijn.
    Geef de visclafoutis eens een mediterrane uitstraling en vervang het kerriepoeder door wat chilipoeder en gedroogde Provençaalse of Italiaanse kruiden.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Krokante scharrolletjes met kerstomaatjes en bruschette
    Verwarm de oven voor tot 200 ÂşC. Bestrooi elke scharfilet met zout en peper en leg er 2 blaadjes ba... Lees verder
    Lauwwarme zeebaarssalade
    Maak een mooie salade van diverse soorten en besprenkel dit met de cassisdressing. Verwarm de oven v... Lees verder
    Roggebrood met appelsalsa en paling
    Snipper 1 geschilde appel en meng er 1 eetlepel citroensap, ½ eetlepel gembersiroop en 1 eetlepel f... Lees verder
    Scheveningse haringtoastjes
    Snijd de paprika in blokjes en blancheer deze 2 minuten, afgieten en koud spoelen. Snijd de haring i... Lees verder
    Gevulde eieren met zalm
    Zet een pannetje met water op. Breng het water aan de kook. Zodra het water kookt, kun je de eieren ... Lees verder
    Garnalen in knoflooksaus
    Snijd de lente-uitjes in smalle ringen. Pel de teentjes knoflook en hak ze fijn. Smelt de boter in e... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden