Hollandse garnaal

Tomaatjes gevuld met avocado en Hollandse garnalen
Halveer 6 kleine, stevige tomaten, hol ze uit en laat ze omgekeerd uitlekken op keukenpapier. Schil 1 avocado en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Schep de avocado met de Hollandse garnalen en 1-2 eetlepels mayonaise door elkaar. Breng op smaak met een snufje chilipoeder en zout. Vul de tomaatjes met de garnalensalade.

Pinot d'Alsace smaakt fris en rond en past goed bij de tomaatjes.

Crostini met limoenboter en gerookte zalm
Vermeng de zachte boter met 1 eetlepel limoensap, 1 eetlepel heel fijngehakte basilicum en zout en peper naar smaak. Snijd een klein voorgebakken stokbrood in dunne plakjes en rooster ze onder een hete grill goudbruin. Bestrijk de crostini met limoenboter. Snijd de gerookte zalm in repen van 4 cm en leg ze losjes op de crostini.

De vleug citrus die in veel Rieslings d'Alsace voorkomt, sluit mooi aan bij dit limoen-zalmhapje.

Tonijntapenade
Pureer 1 blikje tonijn op olie met 2 eetlepels kappertjes, 6 gedroogde tomaatjes, 1 eetlepel citroensap en de zwarte olijven zonder pit in de keukenmachine tot een grove pasta. Voeg zout en peper naar smaak toe en doe de tapenade over in een mooi schaaltje. Lekker op een stukje stokbrood.

Combineer het pittige, romige van de tonijntapenade met het fruitige van de Pinot Blanc d'Alsace.


 
Vishapjes met garnalen, zalm en tonijn
• Borrelhapje / Amuse voor 4 personen personen;
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • Tomaatjes gevuld met avocado en Hollandse garnalen:
  • 6 kleine, stevige tomaten
  • 1 avocado
  • 100 gram Hollandse garnalen
  • mayonaise
  • Chilipoeder
  • Crostini met limoenboter en gerookte zalm
  • 100 gram gerookte zalm
  • 100 gram boter
  • limoensap
  • basilicum
  • zout en peper
  • stokbrood
  • Tonijntapenade
  • 1 blikje tonijn op olie
  • kappertjes
  • 6 gedroogde tomaatjes
  • 100 gram zwarte olijven zonder pit
  • citroensap


  • Tomaatjes gevuld met avocado en Hollandse garnalen
    Halveer 6 kleine, stevige tomaten, hol ze uit en laat ze omgekeerd uitlekken op keukenpapier. Schil 1 avocado en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Schep de avocado met de Hollandse garnalen en 1-2 eetlepels mayonaise door elkaar. Breng op smaak met een snufje chilipoeder en zout. Vul de tomaatjes met de garnalensalade.

    Pinot d'Alsace smaakt fris en rond en past goed bij de tomaatjes.

    Crostini met limoenboter en gerookte zalm
    Vermeng de zachte boter met 1 eetlepel limoensap, 1 eetlepel heel fijngehakte basilicum en zout en peper naar smaak. Snijd een klein voorgebakken stokbrood in dunne plakjes en rooster ze onder een hete grill goudbruin. Bestrijk de crostini met limoenboter. Snijd de gerookte zalm in repen van 4 cm en leg ze losjes op de crostini.

    De vleug citrus die in veel Rieslings d'Alsace voorkomt, sluit mooi aan bij dit limoen-zalmhapje.

    Tonijntapenade
    Pureer 1 blikje tonijn op olie met 2 eetlepels kappertjes, 6 gedroogde tomaatjes, 1 eetlepel citroensap en de zwarte olijven zonder pit in de keukenmachine tot een grove pasta. Voeg zout en peper naar smaak toe en doe de tapenade over in een mooi schaaltje. Lekker op een stukje stokbrood.

    Combineer het pittige, romige van de tonijntapenade met het fruitige van de Pinot Blanc d'Alsace.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Meerval uit de oven
    Was de filets onder de koude kraan, dep ze droog met keukenpapier en bestrooi de filets licht met zo... Lees verder
    Oosterse tijgergarnalen met tomaat en kokos
    Verhit de olie in een wok en fruit de ui en knoflook zachtjes glazig. Schep de sambal erdoor en bak ... Lees verder
    Scheveningse haringtoastjes
    Snijd de paprika in blokjes en blancheer deze 2 minuten, afgieten en koud spoelen. Snijd de haring i... Lees verder
    Verschillende vishapjes
    Gevulde tomaten met haring
    Snijd het kapje van de tomaten, hol ze uit en bestrooi de binnenkant... Lees verder
    Gebakken kabeljauw met Griekse groenten
    Spoel de kabeljauwfilets onder de koude kraan en dep ze droog. Snijd de courgettes in de lengte in v... Lees verder
    Franse pistoletjes met garnalensalade
    Meng de yoghurt met de halvanaise, het kerriepoeder, het citroensap, de gembersiroop, de bieslook en... Lees verder
    Chinese fondue
    De stukjes vis en groenten worden gegaard in hete (vis)bouillon. Je kunt de bouillon zelf maken of b... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden