Hollandse garnaal

Tomaatjes gevuld met avocado en Hollandse garnalen
Halveer 6 kleine, stevige tomaten, hol ze uit en laat ze omgekeerd uitlekken op keukenpapier. Schil 1 avocado en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Schep de avocado met de Hollandse garnalen en 1-2 eetlepels mayonaise door elkaar. Breng op smaak met een snufje chilipoeder en zout. Vul de tomaatjes met de garnalensalade.

Pinot d'Alsace smaakt fris en rond en past goed bij de tomaatjes.

Crostini met limoenboter en gerookte zalm
Vermeng de zachte boter met 1 eetlepel limoensap, 1 eetlepel heel fijngehakte basilicum en zout en peper naar smaak. Snijd een klein voorgebakken stokbrood in dunne plakjes en rooster ze onder een hete grill goudbruin. Bestrijk de crostini met limoenboter. Snijd de gerookte zalm in repen van 4 cm en leg ze losjes op de crostini.

De vleug citrus die in veel Rieslings d'Alsace voorkomt, sluit mooi aan bij dit limoen-zalmhapje.

Tonijntapenade
Pureer 1 blikje tonijn op olie met 2 eetlepels kappertjes, 6 gedroogde tomaatjes, 1 eetlepel citroensap en de zwarte olijven zonder pit in de keukenmachine tot een grove pasta. Voeg zout en peper naar smaak toe en doe de tapenade over in een mooi schaaltje. Lekker op een stukje stokbrood.

Combineer het pittige, romige van de tonijntapenade met het fruitige van de Pinot Blanc d'Alsace.


 
Vishapjes met garnalen, zalm en tonijn
• Borrelhapje / Amuse voor 4 personen personen;
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • Tomaatjes gevuld met avocado en Hollandse garnalen:
  • 6 kleine, stevige tomaten
  • 1 avocado
  • 100 gram Hollandse garnalen
  • mayonaise
  • Chilipoeder
  • Crostini met limoenboter en gerookte zalm
  • 100 gram gerookte zalm
  • 100 gram boter
  • limoensap
  • basilicum
  • zout en peper
  • stokbrood
  • Tonijntapenade
  • 1 blikje tonijn op olie
  • kappertjes
  • 6 gedroogde tomaatjes
  • 100 gram zwarte olijven zonder pit
  • citroensap


  • Tomaatjes gevuld met avocado en Hollandse garnalen
    Halveer 6 kleine, stevige tomaten, hol ze uit en laat ze omgekeerd uitlekken op keukenpapier. Schil 1 avocado en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Schep de avocado met de Hollandse garnalen en 1-2 eetlepels mayonaise door elkaar. Breng op smaak met een snufje chilipoeder en zout. Vul de tomaatjes met de garnalensalade.

    Pinot d'Alsace smaakt fris en rond en past goed bij de tomaatjes.

    Crostini met limoenboter en gerookte zalm
    Vermeng de zachte boter met 1 eetlepel limoensap, 1 eetlepel heel fijngehakte basilicum en zout en peper naar smaak. Snijd een klein voorgebakken stokbrood in dunne plakjes en rooster ze onder een hete grill goudbruin. Bestrijk de crostini met limoenboter. Snijd de gerookte zalm in repen van 4 cm en leg ze losjes op de crostini.

    De vleug citrus die in veel Rieslings d'Alsace voorkomt, sluit mooi aan bij dit limoen-zalmhapje.

    Tonijntapenade
    Pureer 1 blikje tonijn op olie met 2 eetlepels kappertjes, 6 gedroogde tomaatjes, 1 eetlepel citroensap en de zwarte olijven zonder pit in de keukenmachine tot een grove pasta. Voeg zout en peper naar smaak toe en doe de tapenade over in een mooi schaaltje. Lekker op een stukje stokbrood.

    Combineer het pittige, romige van de tonijntapenade met het fruitige van de Pinot Blanc d'Alsace.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Gegratineerde wijting
    Verwarm de oven voor op 200ËšC.
    Besprenkel de wijting met citroensap. Meng in een kom de yoghu... Lees verder
    Hollandse garnalencocktail
    Was de sla en bewaar 4 bladeren. Snijd de rest van de sla in stukjes. Verwijder zaadjes uit de tomat... Lees verder
    Tonijnsalade op toast
    Laat de tonijn uitlekken en verdeel de tonijn in kleine stukjes. Hak de walnoten grof. Meng de tonij... Lees verder
    Garnalencocktail met komkommer
    Schil de komkommer en snijd het stuk in de lengte doormidden. Schraap de zaadjes eruit en snijd de k... Lees verder
    Kabeljauwfilet in Siciliaanse tomatensaus
    Kook de spaghetti in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit in een hap... Lees verder
    Zeebaarsfilet met mosterdglazuur
    Bestrooi de zeebaarsfilets met peper en zout. Meng olijfolie met mosterd, citroensap, dille en bruin... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden