Verwarm de oven voor op 160┬║C. Leg de kibbeling naast elkaar in een ovenvaste schaal of op een bakplaat en laat ze onafgedekt in ca. 15 minuten warm worden of leg ze in een ruime koekenpan -met anti-aanbaklaag- en laat ze op een laag vuur warm worden. (Zonder deksel want met deksel wordt het korstje om de vis zacht!).
Schil de mango, snijd het vruchtvlees los van de pit en vervolgens in blokjes. Pel en halveer de ui en snijd er zeer dunne reepjes van. Snijd de sla in dunne reepjes.
Meng de azijn met een snufje zout, een snufje peper, de koriander en het kerriepoeder. Roer de olie erdoor. Hussel de reepjes sla, de blokjes mango, de reepjes ui en de dressing door elkaar. Schep de salade op 4 grote borden en verdeel de warme kibbeling erover.

Lekker met volkorendriehoekjes met koriandersalsa: Rooster 4 sneetjes volkorenbrood en snijd ze diagonaal door. Prak voor de salsa in een diep bord een gekookt ei fijn en meng er 1 eetlepel citroensap, 2 eetlepels olijfolie, 1 fijngehakt bosuitje, 2-3 eetlepels fijngehakte koriander en zout en peper naar smaak door. Schep de salsa op de volkorendriehoekjes.


 
Zomersalade met kibbeling
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 455 kCal
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 500 g kibbeling
  • 1 mango
  • 1 rode ui
  • 1 kleine krop ijsbergsla
  • 4 eetlepels azijn
  • zout, peper
  • 1 eetlepel fijngehakte koriander
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 8 eetlepels olie


  • Verwarm de oven voor op 160┬║C. Leg de kibbeling naast elkaar in een ovenvaste schaal of op een bakplaat en laat ze onafgedekt in ca. 15 minuten warm worden of leg ze in een ruime koekenpan -met anti-aanbaklaag- en laat ze op een laag vuur warm worden. (Zonder deksel want met deksel wordt het korstje om de vis zacht!).
    Schil de mango, snijd het vruchtvlees los van de pit en vervolgens in blokjes. Pel en halveer de ui en snijd er zeer dunne reepjes van. Snijd de sla in dunne reepjes.
    Meng de azijn met een snufje zout, een snufje peper, de koriander en het kerriepoeder. Roer de olie erdoor. Hussel de reepjes sla, de blokjes mango, de reepjes ui en de dressing door elkaar. Schep de salade op 4 grote borden en verdeel de warme kibbeling erover.

    Lekker met volkorendriehoekjes met koriandersalsa: Rooster 4 sneetjes volkorenbrood en snijd ze diagonaal door. Prak voor de salsa in een diep bord een gekookt ei fijn en meng er 1 eetlepel citroensap, 2 eetlepels olijfolie, 1 fijngehakt bosuitje, 2-3 eetlepels fijngehakte koriander en zout en peper naar smaak door. Schep de salsa op de volkorendriehoekjes.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Geroosterde sliptong met pittige tartaarsaus
    Dep de sliptongen droog met keukenpapier. Wrijf de vissen in met de kerrie en zout en peper naar sma... Lees verder
    Roergebakken mie met roze garnalen
    Kook de eiermie in een pan met ruim water beetgaar volgens de gebruiksaanwijzing. Snijd de stengels ... Lees verder
    Nijlbaarsschotel met Italiaanse groenten
    Verwarm de oven voor op 220 C.
    Snijd de courgette in de lengte in vieren en vervolgens in stukj... Lees verder
    Vistaart met zeevruchten
    Verwarm de oven voor op 200 ┬░C. Vet de vorm in en bekleed hem met bladerdeeg. Druk de naden van de ... Lees verder
    Sushi met zalm en komkommer
    Kook de rijst volgens de gebruiksanwijzing op de verpakking. Meng de azijn met de suiker, het zout e... Lees verder
    Sushi met zalm en komkommer
    Kook de rijst volgens de gebruiksanwijzing op de verpakking. Meng de azijn met de suiker, het zout e... Lees verder
    Garnalenomelet met tomaat-komkommersalsa
    Kruis de vleestomaten in. Leg ze enkele tellen in kokend water. Verwijder de schil en snijd het vruc... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden