Verwarm de oven voor op 160ÂșC. Leg de kibbeling naast elkaar in een ovenvaste schaal of op een bakplaat en laat ze onafgedekt in ca. 15 minuten warm worden of leg ze in een ruime koekenpan -met anti-aanbaklaag- en laat ze op een laag vuur warm worden. (Zonder deksel want met deksel wordt het korstje om de vis zacht!).
Schil de mango, snijd het vruchtvlees los van de pit en vervolgens in blokjes. Pel en halveer de ui en snijd er zeer dunne reepjes van. Snijd de sla in dunne reepjes.
Meng de azijn met een snufje zout, een snufje peper, de koriander en het kerriepoeder. Roer de olie erdoor. Hussel de reepjes sla, de blokjes mango, de reepjes ui en de dressing door elkaar. Schep de salade op 4 grote borden en verdeel de warme kibbeling erover.

Lekker met volkorendriehoekjes met koriandersalsa: Rooster 4 sneetjes volkorenbrood en snijd ze diagonaal door. Prak voor de salsa in een diep bord een gekookt ei fijn en meng er 1 eetlepel citroensap, 2 eetlepels olijfolie, 1 fijngehakt bosuitje, 2-3 eetlepels fijngehakte koriander en zout en peper naar smaak door. Schep de salsa op de volkorendriehoekjes.


 
Zomersalade met kibbeling
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 455 kCal
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 500 g kibbeling
  • 1 mango
  • 1 rode ui
  • 1 kleine krop ijsbergsla
  • 4 eetlepels azijn
  • zout, peper
  • 1 eetlepel fijngehakte koriander
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 8 eetlepels olie


  • Verwarm de oven voor op 160ÂșC. Leg de kibbeling naast elkaar in een ovenvaste schaal of op een bakplaat en laat ze onafgedekt in ca. 15 minuten warm worden of leg ze in een ruime koekenpan -met anti-aanbaklaag- en laat ze op een laag vuur warm worden. (Zonder deksel want met deksel wordt het korstje om de vis zacht!).
    Schil de mango, snijd het vruchtvlees los van de pit en vervolgens in blokjes. Pel en halveer de ui en snijd er zeer dunne reepjes van. Snijd de sla in dunne reepjes.
    Meng de azijn met een snufje zout, een snufje peper, de koriander en het kerriepoeder. Roer de olie erdoor. Hussel de reepjes sla, de blokjes mango, de reepjes ui en de dressing door elkaar. Schep de salade op 4 grote borden en verdeel de warme kibbeling erover.

    Lekker met volkorendriehoekjes met koriandersalsa: Rooster 4 sneetjes volkorenbrood en snijd ze diagonaal door. Prak voor de salsa in een diep bord een gekookt ei fijn en meng er 1 eetlepel citroensap, 2 eetlepels olijfolie, 1 fijngehakt bosuitje, 2-3 eetlepels fijngehakte koriander en zout en peper naar smaak door. Schep de salsa op de volkorendriehoekjes.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Geroosterde sliptong met pittige tartaarsaus
    Dep de sliptongen droog met keukenpapier. Wrijf de vissen in met de kerrie en zout en peper naar sma... Lees verder
    Indische lekkerbeksandwich
    Verwarm de oven voor op 160ÂșC.
    Leg de lekkerbekjes naast elkaar in een ovenvaste schaal of op... Lees verder
    Franse pistoletjes met garnalensalade
    Meng de yoghurt met de halvanaise, het kerriepoeder, het citroensap, de gembersiroop, de bieslook en... Lees verder
    Volkorencrostini met haring en appelcrĂšme
    Snijd de sneetjes brood diagonaal in vieren. Meng kwark, knoflook, sjalotje, appel, peper en peterse... Lees verder
    Carpaccio van gerookte heilbot met vijgen
    Snijd de vijgen elk in 4 partjes en breng ze met het sinaasappelsap aan de kook. Neem de pan direct ... Lees verder
    Roergebakken tijgergarnalen met broccoli, knoflook en rode peper
    Kook de broccoliroosjes in ruim kokend water met een snufje zout beetgaar (ca. 5 minuten, afhankelij... Lees verder
    Geroosterde langoustines met limoen
    Doe de boter, knoflook, sjalotjes en peterselie in een sauspan, laat de boter langzaam smelten en me... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden