Zalm

Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de zalmfilets in een ingevette ovenschaal en bestrooi ze met zout en peper. Bestrijk elke filet met een eetlepel crème fraîche en strooi de Italiaanse kruiden en de parmezaanse kaas erover.

Zet de schaal in de oven en laat de zalmfilets in ca. 5-8 minuten net aan gaar worden en licht kleuren.

Verhit intussen de olijfolie in een wok en pers de knoflook erboven uit. Roerbak de spinazie op hoog vuur in ca. 5 minuten beetgaar, laat het vocht verdampen. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Maak op vier borden een bedje van spinazie en leg de zalmfilets erop. Lekker met tagliatelle met peterselie en citroen.


 
Gegratineerde zalm met spinazie
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 585 kCal
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 4 zalmfilets van 150 g
  • zout, peper
  • 4 eetlepels crème fraîche
  • 2 eetlepels fijngehakte Italiaanse kruiden (vers of diepvries van Darégal)
  • 25 g parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • 600 g panklare spinazie (vers of diepvries)


  • Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de zalmfilets in een ingevette ovenschaal en bestrooi ze met zout en peper. Bestrijk elke filet met een eetlepel crème fraîche en strooi de Italiaanse kruiden en de parmezaanse kaas erover.

    Zet de schaal in de oven en laat de zalmfilets in ca. 5-8 minuten net aan gaar worden en licht kleuren.

    Verhit intussen de olijfolie in een wok en pers de knoflook erboven uit. Roerbak de spinazie op hoog vuur in ca. 5 minuten beetgaar, laat het vocht verdampen. Voeg zout en peper naar smaak toe.
    Maak op vier borden een bedje van spinazie en leg de zalmfilets erop. Lekker met tagliatelle met peterselie en citroen.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Chinese fondue
    De stukjes vis en groenten worden gegaard in hete (vis)bouillon. Je kunt de bouillon zelf maken of b... Lees verder
    Visnuggets en worteltjes in een zakje
    • Verwarm de oven voor op 200 ˚C. Wrijf de stukken kabeljauw in met zout en shoarmakruiden en wen... Lees verder
    Kabeljauwschotel met frisse voorjaarsgroenten
    Verwarm de oven voor op 180 C.
    Schil de asperges. Snijd de asperges in schuine plakjes van ½ c... Lees verder
    Homemade makreel-/eiersalade wraps
    Maak de makreel schoon, verwijder alle graatjes en ‘pluk’ de makreel los. Kook de eieren in koke... Lees verder
    Zeebaarsfilet met mosterdglazuur
    Bestrooi de zeebaarsfilets met peper en zout. Meng olijfolie met mosterd, citroensap, dille en bruin... Lees verder
    Geroosterde langoustines met limoen
    Doe de boter, knoflook, sjalotjes en peterselie in een sauspan, laat de boter langzaam smelten en me... Lees verder
    Gebakken wijtingfilet met zilveruitjes en augurk
    Hak de augurk fijn. Was en droog de visfilets. Bestrooi deze met een beetje zout en de dille. Wentel... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden