Hollandse garnaal

Verwarm de oven voor op 220 ÂșC. Boen de aardappelen schoon en leg ze in een diepe pan met een flinke laag koud water. Leg het deksel op de pan. Breng het water op een hoog vuur aan de kook. Draai het vuur laag en laat de aardappelen 10 minuten zachtjes koken.
Leg de aardappelen op 4 stukken aluminiumfolie, bestrooi ze met een beetje zout en pak ze stevig in. Leg ze direct midden in de hete oven tot ze gaar zijn (ca. 1 uur). Prik met een vork in de aardappelen om te voelen of ze gaar zijn. De aardappelen zijn dan niet meer hard van binnen, maar nog wel stevig.

Roer de verse roomkaas los met de melk en de mierikswortelpasta. Voeg de garnalen, een snufje peper en de helft van de bieslook toe. Snijd de aardappelen in de folie bijna doormidden en schep de garnalen-roomkaas erin. Strooi de rest van de bieslook erover.


 
Gepofte aardappel met Hollandse garnalen-roomkaas
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 170 kCal
• Bereidingstijd: 35 min. of meer
Ingrediënten:
  • 150 g Hollandse garnalen
  • 4 grote, liefst al wat oudere
  • bloemige aardappelen
  • 50 g verse roomkaas
  • 1/2 dl melk
  • peper
  • 1 eetlepel mierikswortelpasta
  • 2 eetlepels fijngeknipte
  • bieslook
  • zout
  • aluminiumfolie


  • Verwarm de oven voor op 220 ÂșC. Boen de aardappelen schoon en leg ze in een diepe pan met een flinke laag koud water. Leg het deksel op de pan. Breng het water op een hoog vuur aan de kook. Draai het vuur laag en laat de aardappelen 10 minuten zachtjes koken.
    Leg de aardappelen op 4 stukken aluminiumfolie, bestrooi ze met een beetje zout en pak ze stevig in. Leg ze direct midden in de hete oven tot ze gaar zijn (ca. 1 uur). Prik met een vork in de aardappelen om te voelen of ze gaar zijn. De aardappelen zijn dan niet meer hard van binnen, maar nog wel stevig.

    Roer de verse roomkaas los met de melk en de mierikswortelpasta. Voeg de garnalen, een snufje peper en de helft van de bieslook toe. Snijd de aardappelen in de folie bijna doormidden en schep de garnalen-roomkaas erin. Strooi de rest van de bieslook erover.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Flan van Hollandse garnalen met crunch van aardappel
    Pel de Hollandse garnalen. Maak een bouillon door de garnaalpellen in een kookpot, gevuld met water,... Lees verder
    Kabeljauwwangen met olijven in tomatensaus
    1. Verhit 2 eetlepels olie in een steelpan met dikke bodem, fruit hierin de knoflook en oregano onge... Lees verder
    Garnalenspies en visbrochette met salsa picante
    Leg 8 satéstokjes in water om verbranden tijdens het grillen te voorkomen. Meng voor de garnalenspi... Lees verder
    Gestoofde wijtingfilet met appel en ui
    Verwarm de oven voor op 200 ÂșC.

    Pel en snipper de ui. Schil de appel en snijd het vruchtv... Lees verder
    Pappardelle met langoustines
    Pel de langoustines: trek eerst de kop eraf, kraak dan de schaal rond het lijfje een beetje en pel d... Lees verder
    Roergebakken tijgergarnalen met broccoli, knoflook en rode peper
    Kook de broccoliroosjes in ruim kokend water met een snufje zout beetgaar (ca. 5 minuten, afhankelij... Lees verder
    Roodbaarspakketjes met Oosterse groenten
    Verwarm de oven voor op 200°C.
    Spoel de roodbaarsfilets af onder de koude kraan en dep ze dro... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden