Hollandse garnaal

Verwarm de oven voor op 220 ┬║C. Boen de aardappelen schoon en leg ze in een diepe pan met een flinke laag koud water. Leg het deksel op de pan. Breng het water op een hoog vuur aan de kook. Draai het vuur laag en laat de aardappelen 10 minuten zachtjes koken.
Leg de aardappelen op 4 stukken aluminiumfolie, bestrooi ze met een beetje zout en pak ze stevig in. Leg ze direct midden in de hete oven tot ze gaar zijn (ca. 1 uur). Prik met een vork in de aardappelen om te voelen of ze gaar zijn. De aardappelen zijn dan niet meer hard van binnen, maar nog wel stevig.

Roer de verse roomkaas los met de melk en de mierikswortelpasta. Voeg de garnalen, een snufje peper en de helft van de bieslook toe. Snijd de aardappelen in de folie bijna doormidden en schep de garnalen-roomkaas erin. Strooi de rest van de bieslook erover.


 
Gepofte aardappel met Hollandse garnalen-roomkaas
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 170 kCal
• Bereidingstijd: 35 min. of meer
Ingrediënten:
  • 150 g Hollandse garnalen
  • 4 grote, liefst al wat oudere
  • bloemige aardappelen
  • 50 g verse roomkaas
  • 1/2 dl melk
  • peper
  • 1 eetlepel mierikswortelpasta
  • 2 eetlepels fijngeknipte
  • bieslook
  • zout
  • aluminiumfolie


  • Verwarm de oven voor op 220 ┬║C. Boen de aardappelen schoon en leg ze in een diepe pan met een flinke laag koud water. Leg het deksel op de pan. Breng het water op een hoog vuur aan de kook. Draai het vuur laag en laat de aardappelen 10 minuten zachtjes koken.
    Leg de aardappelen op 4 stukken aluminiumfolie, bestrooi ze met een beetje zout en pak ze stevig in. Leg ze direct midden in de hete oven tot ze gaar zijn (ca. 1 uur). Prik met een vork in de aardappelen om te voelen of ze gaar zijn. De aardappelen zijn dan niet meer hard van binnen, maar nog wel stevig.

    Roer de verse roomkaas los met de melk en de mierikswortelpasta. Voeg de garnalen, een snufje peper en de helft van de bieslook toe. Snijd de aardappelen in de folie bijna doormidden en schep de garnalen-roomkaas erin. Strooi de rest van de bieslook erover.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Sushi met zalm en komkommer
    Kook de rijst volgens de gebruiksanwijzing op de verpakking. Meng de azijn met de suiker, het zout e... Lees verder
    Broodje zalm
    Giet de zalm af en verwijder velletjes en graatjes. Snijd de tomaten in ragfijne reepjes en de olijv... Lees verder
    Roerbakscholfilet schotel van Bram en Aaltje
    Voorbereiding:
    de scholfilet marineren en anderhalf uur afgedekt wegzetten in de koelkast.
    ... Lees verder
    Tilapia met gedroogde tomaat en basilicum
    Verwarm de grill voor. Vet het rooster met wat olie in en leg de filets 8-10 minuten onder de grill.... Lees verder
    Gebakken wijting met kruidige groenten
    Wrijf de wijtingen aan de buitenkant en in de buikholte in met wat citroensap, wat zout en versgemal... Lees verder
    Kerriezuurkool- en kabeljauwschotel
    Verwarm de oven voor op 200┬░ C.
    Schil de aardappels, zet ze op in een laagje koud water met ee... Lees verder
    Romige garnalencurry
    Snijd de bosuitjes in stukken van 2 cm. Pel de tenen knoflook en hak ze fijn. Verwijder de zaadjes u... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden