Zalm

Verhit de olie in een wok en roerbak de knoflook en ui 2 minuten. Schep de zalm en zeekraal erdoor en roerbak alles nog 2 minuten. Sprenkel het citroensap erover en maal er zwarte peper boven. Laat het vocht op hoog vuur al omscheppend verdampen. Breng de zalm op smaak met wat zout. Lekker met pappardelle of rijst.


 
Roergebakken zalm met zeekraal en knoflook
• Wokgerecht voor 2 personen personen; 385 kCal
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 250 g zalmfilet, in blokjes
  • 2 eetlepels neutrale olie
  • 2 tenen knoflook, in plakjes
  • 2 rode uien, in dunne partjes
  • 100 g zeekraal
  • sap van een halve citroen
  • versgemalen zwarte peper


  • Verhit de olie in een wok en roerbak de knoflook en ui 2 minuten. Schep de zalm en zeekraal erdoor en roerbak alles nog 2 minuten. Sprenkel het citroensap erover en maal er zwarte peper boven. Laat het vocht op hoog vuur al omscheppend verdampen. Breng de zalm op smaak met wat zout. Lekker met pappardelle of rijst.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Forel met limoen en amandel
    Spoel de forellen af onder koud stromend water en dep ze droog met keukenpapier. Bestrooi de vissen ... Lees verder
    Indische lekkerbeksandwich
    Verwarm de oven voor op 160ÂșC.
    Leg de lekkerbekjes naast elkaar in een ovenvaste schaal of op... Lees verder
    Snoekbaarsfilet met een brandade van gerookte paling, knoflookspinazie en tomatenvinaigrette
    Meng de tomatenconcassée met de olie en azijn, breng op smaak met peper en zout. Verwarm deze vinai... Lees verder
    Bruschetta met gemarineerde paling
    Snijd de bosuitjes in ringetjes. Roer in een kom de wijn met het citroensap, de olijfolie, de uiring... Lees verder
    Chinese fondue
    De stukjes vis en groenten worden gegaard in hete (vis)bouillon. Je kunt de bouillon zelf maken of b... Lees verder
    Gebakken dorade met tomaten-basilicumsaus
    Leg de doradefilets in een afsluitbaar bakje. Bestrooi ze met fijngesneden basilicumblaadjes en besp... Lees verder
    Tomatentaartjes met Hollandse garnalen
    Verwarm de oven voor op 200°C.
    Snijd de korstjes van het brood en rol de sneetjes brood uit. ... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden