Zalm

Verhit de olie in een wok en roerbak de knoflook en ui 2 minuten. Schep de zalm en zeekraal erdoor en roerbak alles nog 2 minuten. Sprenkel het citroensap erover en maal er zwarte peper boven. Laat het vocht op hoog vuur al omscheppend verdampen. Breng de zalm op smaak met wat zout. Lekker met pappardelle of rijst.


 
Roergebakken zalm met zeekraal en knoflook
• Wokgerecht voor 2 personen personen; 385 kCal
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 250 g zalmfilet, in blokjes
  • 2 eetlepels neutrale olie
  • 2 tenen knoflook, in plakjes
  • 2 rode uien, in dunne partjes
  • 100 g zeekraal
  • sap van een halve citroen
  • versgemalen zwarte peper


  • Verhit de olie in een wok en roerbak de knoflook en ui 2 minuten. Schep de zalm en zeekraal erdoor en roerbak alles nog 2 minuten. Sprenkel het citroensap erover en maal er zwarte peper boven. Laat het vocht op hoog vuur al omscheppend verdampen. Breng de zalm op smaak met wat zout. Lekker met pappardelle of rijst.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Knapperige tortilla's met roze garnalen en avocado
    Schil de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de bosuitjes in ringet... Lees verder
    Gebakken kabeljauwfilet met witlof en mosterd
    Snijd de kabeljauw in 2 gelijke stukken en bestrooi ze met zout en peper. Wentel de stukken door de ... Lees verder
    Sprotjes met frisse salade
    1. Snijd de onderkant van de stengels bleekselderij. Pluk de gele blaadjes en laat
    ze in een ko... Lees verder
    Garnalenroerei met truffel geserveerd in brood
    Breek de eieren boven een beslagkom, klop ze vervolgens los met Ā± 6 eetlepels room of melk. Maak he... Lees verder
    Broodje zalm
    Giet de zalm af en verwijder velletjes en graatjes. Snijd de tomaten in ragfijne reepjes en de olijv... Lees verder
    Langoustines alla Busara
    Verhit de 3 el olijfolie in een diepe braadpan. Voeg de knoflook toe en verhit op een gematigde tem... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden