Tijgergarnaal

Kook de sugarsnaps en broccoli in ruim kokend water in 3-4 minuten beetgaar. Spoel ze in een vergiet af onder koud water en laat ze goed uitlekken. Verhit de olie in een wok en roerbak de knoflook en gember tot het lekker gaat ruiken. Schep de sugarsnaps, broccoli en bosui erbij en roerbak 2 minuten. Voeg de garnalen toe en roerbak nog 2 minuten. Breng het gerecht op smaak met chilisaus en sojasaus en warm nog even door. Lekker met pandanrijst.


 
Tijgergarnalen met groene groente
• BBQ gerecht voor 2 personen personen; 190 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 250 g (diepvries) tijgergarnalen, ontdooid
  • 100 g sugarsnaps
  • 200 g broccoliroosjes
  • 3 bosuitjes, in stukken van 3 cm
  • 3 eetlepels roerbakolie
  • 1 teen knoflook, gehakt
  • 2 cm verse gemberwortel, geraspt
  • 1-2 eetlepels zoete chilisaus
  • 1 eetlepel sojasaus


  • Kook de sugarsnaps en broccoli in ruim kokend water in 3-4 minuten beetgaar. Spoel ze in een vergiet af onder koud water en laat ze goed uitlekken. Verhit de olie in een wok en roerbak de knoflook en gember tot het lekker gaat ruiken. Schep de sugarsnaps, broccoli en bosui erbij en roerbak 2 minuten. Voeg de garnalen toe en roerbak nog 2 minuten. Breng het gerecht op smaak met chilisaus en sojasaus en warm nog even door. Lekker met pandanrijst.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Spaans visstoofpannetje met tarbot
    Verhit in een braad- of hapjespan de olijfolie. Fruit de knoflook. Bak de paprika en snijbonen 2 min... Lees verder
    Homemade makreel-/eiersalade wraps
    Maak de makreel schoon, verwijder alle graatjes en ‘pluk’ de makreel los. Kook de eieren in koke... Lees verder
    Oosterse makreelspiesjes
    Snijd elke makreelfilet in de lengte doormidden en snijd elk stuk in 2-3 kleinere stukken. Roer in e... Lees verder
    Kabeljauwfilet in Siciliaanse tomatensaus
    Kook de spaghetti in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit in een hap... Lees verder
    Langoustines alla Busara
    Verhit de 3 el olijfolie in een diepe braadpan. Voeg de knoflook toe en verhit op een gematigde tem... Lees verder
    Langoustines alla Busara
    Verhit de 3 el olijfolie in een diepe braadpan. Voeg de knoflook toe en verhit op een gematigde tem... Lees verder
    Bonen-tonijnsalade met ui
    Klop voor de dressing de mosterd, olijfolie, de ui, knoflook en wijnazijn goed door elkaar. Spoel de... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden